Dacă Îl cunoști, te vei încrede în El

  „Nebunul zice în inima lui: ’Nu este Dumnezeu!” Psalmul 14:1

  Un bărbat a venit odată la mine şi mi-a spus: „Am terminat cu Dumnezeu, cu credinţa şi cu religia.”

  „Ce s-a întâmplat?” l-am întrebat eu.

  „Soţia mea a murit de curând. Am citit în Scriptură că ’orice veţi cere, crezând, veţi primi.’ Timp de doi ani m-am rugat şi am crezut că soţia mea nu va muri. În fiecare zi îi spuneam: ’Nu te îngrijora draga mea – nu vei muri.’ Şi totuşi a murit. Dumnezeu nu există.”

  Această înţelegere greşită a credinţei duce la descurajare multe mii de oameni. Există biserici întregi, denominaţiuni întregi, clădite in jurul ideii că credinţa poate fi generată prin eforturi personale. Ei consideră că dacă ai o gândire destul de pozitivă, poţi determina mersul evenimentelor.

  Credinţa nu este nimic mai mult decât a te încrede în Dumnezeu. A fi încredinţat că El este dragoste, că El doreşte să fim fericiţi. Isus este vrednic de toată încrederea. Dacă nu crezi aceasta, încă nu-L cunoşti. Acela care nu este destul de sigur că se poate încrede în Isus nu are de fapt o legătură corespunzătoare cu El.

  Într-o dimineaţă am intrat într-o curăţătorie chimică dintr-un oraş din nord-vestul Statelor Unite. Cu o noapte înainte, în acel oraş se întâmplase un accident de automobil, în care şi-a pierdut viaţa mama a patru copiii mici. În conversaţia mea cu doamna de la curăţătorie, ea mi-a spus: „Unii oameni vor să moară, şi de fapt ar trebui să moară, dar nu mor. Alţii nu vor să moară, nici n-ar trebui să moară, şi totuşi mor. Nu cred că Dumnezeu este prea sigur de ceea ce face.”

  Eu am întrebat-o: „Îl învinuieşti dumneata pe Dumnezeu pentru lucruri de felul acesta?” Auzind aceasta ea s-a supărat şi n-a mai vrut să continue conversaţia.

  Această doamnă dovedea prin aceasta faptul că nu-L cunoştea pe Isus. A te încrede în Dumnezeu nu înseamnă a fi convins că El va împlini toate cererile tale exact la momentul şi în modul în care aştepţi tu. Uneori El permite ca un deces să intervină la un moment care ni se pare nouă nepotrivit. Dar dacă Îl cunoaştem, noi nu ne vom îndepărta de El atunci când încercările ne copleşesc, ci mai degrabă vom continua să stăm alături de El pentru că Îl cunoaştem şi ne încredem în El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...