Dacă Îl cunoști, te vei încrede în El

  „Nebunul zice în inima lui: ’Nu este Dumnezeu!” Psalmul 14:1

  Un bărbat a venit odată la mine şi mi-a spus: „Am terminat cu Dumnezeu, cu credinţa şi cu religia.”

  „Ce s-a întâmplat?” l-am întrebat eu.

  „Soţia mea a murit de curând. Am citit în Scriptură că ’orice veţi cere, crezând, veţi primi.’ Timp de doi ani m-am rugat şi am crezut că soţia mea nu va muri. În fiecare zi îi spuneam: ’Nu te îngrijora draga mea – nu vei muri.’ Şi totuşi a murit. Dumnezeu nu există.”

  Această înţelegere greşită a credinţei duce la descurajare multe mii de oameni. Există biserici întregi, denominaţiuni întregi, clădite in jurul ideii că credinţa poate fi generată prin eforturi personale. Ei consideră că dacă ai o gândire destul de pozitivă, poţi determina mersul evenimentelor.

  Credinţa nu este nimic mai mult decât a te încrede în Dumnezeu. A fi încredinţat că El este dragoste, că El doreşte să fim fericiţi. Isus este vrednic de toată încrederea. Dacă nu crezi aceasta, încă nu-L cunoşti. Acela care nu este destul de sigur că se poate încrede în Isus nu are de fapt o legătură corespunzătoare cu El.

  Într-o dimineaţă am intrat într-o curăţătorie chimică dintr-un oraş din nord-vestul Statelor Unite. Cu o noapte înainte, în acel oraş se întâmplase un accident de automobil, în care şi-a pierdut viaţa mama a patru copiii mici. În conversaţia mea cu doamna de la curăţătorie, ea mi-a spus: „Unii oameni vor să moară, şi de fapt ar trebui să moară, dar nu mor. Alţii nu vor să moară, nici n-ar trebui să moară, şi totuşi mor. Nu cred că Dumnezeu este prea sigur de ceea ce face.”

  Eu am întrebat-o: „Îl învinuieşti dumneata pe Dumnezeu pentru lucruri de felul acesta?” Auzind aceasta ea s-a supărat şi n-a mai vrut să continue conversaţia.

  Această doamnă dovedea prin aceasta faptul că nu-L cunoştea pe Isus. A te încrede în Dumnezeu nu înseamnă a fi convins că El va împlini toate cererile tale exact la momentul şi în modul în care aştepţi tu. Uneori El permite ca un deces să intervină la un moment care ni se pare nouă nepotrivit. Dar dacă Îl cunoaştem, noi nu ne vom îndepărta de El atunci când încercările ne copleşesc, ci mai degrabă vom continua să stăm alături de El pentru că Îl cunoaştem şi ne încredem în El.

  Dacă Îl cunoști, te vei încrede în El - 2017. Uneori El permite ca un deces să intervină la un moment care ni se pare nouă nepotrivit. Dar dacă Îl cunoaştem, noi nu ne vom îndepărta de El atunci când încercările ne copleşesc, ci mai degrabă vom continua să stăm alături de El pentru că Îl cunoaştem şi ne încredem în El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...