În mâna mea n-aduc nimic

  „El ne-a mântuit nu pentru faptele tăcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui.” Tit 3:5

  Zece bărbaţi au venit să-L vadă pe Isus. Nouă dintre ei erau evrei şi unul era samaritean. Toţi aveau ceva in comun. Erau leproşi. Isus i-a trimis să se arate preotului la templu. Pe drum şi-au dat seama că fuseseră vindecaţi. Toţi au rupt-o la fugă – nouă către templu, şi unul înapoi către Isus. Samariteanul s-a întors să spună mulţumesc. Ni se spune că inimile celorlalţi nouă „n-au fost atinse de mila lui Dumnezeu” (Divina vindecare, p. 233).

  Fariseul Simon deasemenea avusese lepră şi fusese vindecat de Isus, „Dar el nu-L primise pe Domnul ca Mântuitor personal.” Hristos Lumina Lumii, p. 557. Simon n-a simţit nevoia ca Isus să-i vindece sufletul decât atunci, la ospăţ, când Isus i-a spus pilda cu cei doi datornici. Atunci l-a acceptat pe Isus ca Mântuitor al său.

  Doisprezece ucenici au fost trimişi ca evanghelişti. Unul dintre ei era Iuda. Isus „l-a dotat cu puterea de a vindeca pe bolnavi şi de a scoate demoni. Dar Iuda n-a ajuns acolo încât să se predea pe deplin Domnului.” Ibidem, p. 717.

  Cât de mult i-ar place firii omeneşti ca relatările de genul acesta să fi fost omise din istoria biblică. Este mult mai firesc să ai un Dumnezeu care răsplăteşte cu binecuvântări marea ta credinţă, şi marea ta neprihănire. Adesea noi nu ne simţim prea confortabil în prezenţa unui Dumnezeu care face să cadă ploaie şi peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Matei 5:45. Dar darurile lui Dumnezeu izvorăsc din bunătatea Sa şi din dorinţa Sa de a ne binecuvânta potrivit cu nevoile noastre.

  Studiind istoria biblică a vindecărilor, vei găsi exemple de vindecare a unor oameni care au avut o mare credinţă, cum ar fi sutaşul. Pe Isus L-a uimit credinţa acestui om. Dar găsim şi exemple de oameni care au fost vindecaţi fără să fi avut nici un pic de credinţă în Dumnezeu. Unii din cei vindecaţi erau buni, alţii erau răi. Singurul numitor comun era marea lor nevoie la care numai Isus putea răspunde, şi de asemenea faptul că ei veniseră la Isus fără a avea vreun merit care să-i recomande. Fariseii au sugerat lui Isus să vindece pe robul sutaşului deoarece acesta din urmă le zidise o sinagogă. Dar însăşi sutaşul a mărturisit că nu era vrednic. Pe măsură ce ajungem să cunoaştem dragostea lui Isus, noi Îi vom prezenta nevoile noastre şi nu presupusele noastre merite, şi ne vom încrede în El cu asigurarea că El va răspunde în modul cei mai potrivit cu înţelepciunea şi cu voia Sa.

  În mâna mea n-aduc nimic - 2017. Adesea noi nu ne simţim prea confortabil în prezenţa unui Dumnezeu care face să cadă ploaie şi peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dar darurile lui Dumnezeu izvorăsc din bunătatea Sa şi din dorinţa Sa de a ne binecuvânta potrivit cu nevoile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...