Ce contează mai mult: faptele, sau legătura?

  „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El.” Ioan 6:29

  Scopul nostru astăzi este să scoatem în evidenţă faptul că credinţa este ceva mai mult decât ceea ce se înţelege de obicei prin cuvântul „încredere”. În Ioan 6, ni se relatează că iudeii au venit la Isus şi au întrebat: „Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?” Isus a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El.”

  Ce se include în „încredere”? Ni se spune că credinţa în Hristos care ne salvează sufletele nu este aşa cum o vedem noi reprezentată de mulţi. Crede, crede, este strigătul lor. Doar crede în Hristos şi vei fi mântuit. (Comentarii Biblice v. 6, p. 1063). Una dintre cele mai populare idei despre credinţă este că ea e doar o simplă încuviinţare cu capul, o declaraţie afirmativă despre faptul că Hristos există, şi nimic mai mult. Tendinţa tot mai mare de a accentua tema mântuirii numai prin Isus, este însoţită de strigătul imatur, naiv şi tinzând spre tolerarea păcatului: tot ceea ce ai de făcut este să crezi. Crede numai. Adevărul este că, studiind cuvântul a crede şi contextul în care el este folosit în Cuvântul lui Dumnezeu, vei ajunge la concluzia că credinţa are un înţeles mult mai profund.

  Întrebarea pe care conducătorii iudei au pus-o lui Isus demonstrează că ei erau adepţii popularei teorii că trebuie să meriţi cerul şi să depui eforturi personale pentru a intra acolo. Întrebarea lor trădează faptul că atenţia lor era îndreptată asupra comportamentului. „Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?” Ceea ce spuneau ei de fapt era: Ce să facem ca să merităm cerul? Isus le-a îndreptat imediat atenţia de la comportament la relaţie, zicând: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El.” Aceasta este cheia. În primul rând, credinţa nu se bazează pe ceva, ea se bazează pe cineva. Punctul cel mai important nu este setul de doctrine sau crezul pe care l-am adoptat ca fiind cel mai bun. Ştiu în cine am crezut, nu în ce am crezut.

  Iacov spune că până şi dracii cred – cred şi se înfioară (Iacov 2:19). Este clar însă că dracii nu au o credinţă mântuitoare. Ei nu se încred în Dumnezeu. Simpla acceptare cu intelectul a anumitor adevăruri biblice nu va fi niciodată suficientă. Până şi dracii fac aceasta. Credinţa care mântuieşte se referă la puternica încredinţare care vine numai ca rezultat al unei legături personale cu Isus Hristos.

  Ce contează mai mult: faptele, sau legătura? - 2017. Simpla acceptare cu intelectul a anumitor adevăruri biblice nu va fi niciodată suficientă. Până şi dracii fac aceasta. Credinţa care mântuieşte se referă la puternica încredinţare care vine numai ca rezultat al unei legături personale cu Isus Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...