Articolul precedentPaşte oile mele
  Articolul următorNu avea de ales

  Înțelegând ce înseamnă a avea adevărata credință

  „Dar când va veni Fiul Omului, va găsi El credinţă pe pământ?” Luca 18:8

  Unul din motivele cele mai importante pentru care oamenii nu cred este pentru că diavolul ne înfăţişează în permanență o imagine falsă despre Dumnezeu, care ne împiedică să avem credinţă în El. Deşi, potrivit cu Evrei 12:1-2, Isus este atât autorul cât şi desăvârşitorul credinţei noastre, chiar şi acea credinţă a cărei autor este Isus însuşi poate păli dacă nu faci ceva mai mult decât a încuviinţa cu capul.

  Textul nostru de astăzi ne spune că atunci când va veni, Fiul Omului va găsi foarte puțină credinţă pe pământ. Ni se spune că în zilele din urmă pământul va fi aproape lipsit de credință adevărată (Daruri spirituale, vol. 3, pag. 94). Vor fi peste tot oameni care vor zice: crede, crede, crede numai. Dar aceasta nu este credinţă adevărată. Credinţa adevărată vine ca dar de la Dumnezeu, şi ea creşte în măsura în care ai o legătură constantă cu Cuvântul lui Dumnezeu. „Credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea prin Cuvântul lui Dumnezeu.” Aşadar, de primă necesitate în dobândirea adevăratei credinţe este cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Cuvântului Său. Totuşi, nici măcar această cunoaştere nu este suficientă. Ea trebuie să fie însoţită de înţelegerea şi acceptarea Cuvântului lui Dumnezeu.

  Într-o zi Isus mergea spre Emaus cu doi dintre ucenicii Săi. El a văzut că ei nu aveau o înţelegere corectă a evenimentelor vremii. Se părea că un văl le acoperea ochii minții. Isus a ridicat acest văl, pentru ca ei să poată înţelege Scripturile (Luca 24:45). Ar fi mult mai de folos pentru noi ca în locul unei simple citiri a Bibliei în scop informativ, să ne rugăm pentru a dobândi înţelegerea ei; să ne rugăm pentru a fi făcuţi în stare să discernem uneltirile Satanei care încearcă să ne înfăţişeze o imagine deformată a caracterului lui Dumnezeu.

  Un al treilea ingredient necesar pentru dobândirea unei credinţe adevărate, care vine ca rezultat al cunoaşterii şi înţelegerii, este încrederea în Dumnezeu. Contemplând pe Isus, care a venit să ne descopere pe Tatăl, şi petrecând timp cu El prin studiul Cuvântului Său, cu scopul de a-L cunoaşte mai bine, noi vom fi făcuţi în stare să discernem aceste uneltiri ale Satanei cu privire la caracterul lui Dumnezeu. Corectarea acestei înţelegeri greşite va avea ca rezultat dobândirea unei încrederi în Dumnezeu. Aceasta este credinţa adevărată.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...