Articolul precedentPaşte oile mele
  Articolul următorNu avea de ales

  Înțelegând ce înseamnă a avea adevărata credință

  „Dar când va veni Fiul Omului, va găsi El credinţă pe pământ?” Luca 18:8

  Unul din motivele cele mai importante pentru care oamenii nu cred este pentru că diavolul ne înfăţişează în permanență o imagine falsă despre Dumnezeu, care ne împiedică să avem credinţă în El. Deşi, potrivit cu Evrei 12:1-2, Isus este atât autorul cât şi desăvârşitorul credinţei noastre, chiar şi acea credinţă a cărei autor este Isus însuşi poate păli dacă nu faci ceva mai mult decât a încuviinţa cu capul.

  Textul nostru de astăzi ne spune că atunci când va veni, Fiul Omului va găsi foarte puțină credinţă pe pământ. Ni se spune că în zilele din urmă pământul va fi aproape lipsit de credință adevărată (Daruri spirituale, vol. 3, pag. 94). Vor fi peste tot oameni care vor zice: crede, crede, crede numai. Dar aceasta nu este credinţă adevărată. Credinţa adevărată vine ca dar de la Dumnezeu, şi ea creşte în măsura în care ai o legătură constantă cu Cuvântul lui Dumnezeu. „Credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea prin Cuvântul lui Dumnezeu.” Aşadar, de primă necesitate în dobândirea adevăratei credinţe este cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Cuvântului Său. Totuşi, nici măcar această cunoaştere nu este suficientă. Ea trebuie să fie însoţită de înţelegerea şi acceptarea Cuvântului lui Dumnezeu.

  Într-o zi Isus mergea spre Emaus cu doi dintre ucenicii Săi. El a văzut că ei nu aveau o înţelegere corectă a evenimentelor vremii. Se părea că un văl le acoperea ochii minții. Isus a ridicat acest văl, pentru ca ei să poată înţelege Scripturile (Luca 24:45). Ar fi mult mai de folos pentru noi ca în locul unei simple citiri a Bibliei în scop informativ, să ne rugăm pentru a dobândi înţelegerea ei; să ne rugăm pentru a fi făcuţi în stare să discernem uneltirile Satanei care încearcă să ne înfăţişeze o imagine deformată a caracterului lui Dumnezeu.

  Un al treilea ingredient necesar pentru dobândirea unei credinţe adevărate, care vine ca rezultat al cunoaşterii şi înţelegerii, este încrederea în Dumnezeu. Contemplând pe Isus, care a venit să ne descopere pe Tatăl, şi petrecând timp cu El prin studiul Cuvântului Său, cu scopul de a-L cunoaşte mai bine, noi vom fi făcuţi în stare să discernem aceste uneltiri ale Satanei cu privire la caracterul lui Dumnezeu. Corectarea acestei înţelegeri greşite va avea ca rezultat dobândirea unei încrederi în Dumnezeu. Aceasta este credinţa adevărată.

  Înțelegând ce înseamnă a avea adevărata credință - 2017. Ar fi mult mai de folos pentru noi ca în locul unei simple citiri a Bibliei în scop informativ, să ne rugăm pentru a dobândi înţelegerea ei; să ne rugăm pentru a fi făcuţi în stare să discernem uneltirile Satanei care încearcă să ne înfăţişeze o imagine deformată a caracterului lui Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...