Articolul precedentDulce şi slab
  Articolul următorOpriţi aglomerarea

  Credința aruncată pe fereastră

  „Isus a luat cuvântul, şi le-a zis: ’Aveţi credinţă în Dumnezeu!’” Marcu 11:22

  Un băieţaş se întorcea cu autobuzul de la şcoala duminicală. Era o zi caldă. Geamurile erau deschise. Băieţaşul primise un motto pe o felicitare: “Ai credinţă în Dumnezeu.” O adiere a vântului i-a smuls felicitarea din mână şi i-a aruncat-o pe geam. Băieţelul a strigat: „Opriţi autobuzul! Mi-a zburat credinţa pe fereastră.”

  Adevărul este că dacă e adevărată, credinţa noastră nu va zbura pe geam. Singurul fel de credinţă care zboară pe geam este credinţa care poate fi pusă pe o felicitare, credinţa superficială. Aş vrea să ştii că va veni un timp când credinţa fiecăruia va fi încercată pentru a se vedea cât este de reală, şi că deşi toţi părem acum să fim în aceeaşi stare, atunci vor fi două clase distincte de credincioşi.

  În Amos 8:11-12, citim că va veni un timp când oamenii vor alerga de la o mare la alta, căutând credinţă. Contextul ne arată că aceasta se va petrece în timpul sfârşitului, aşa cum s-a petrecut de altfel şi în zilele lui Israel pentru că se vorbeşte despre soare şi lună şi zile întunecoase. Ar fi bine ca noi să ne evaluăm acum credinţa noastră. În Matei 7, ni se prezintă nişte teste prin care putem verifica dacă avem sau nu credinţă adevărată.

  În Matei 7:21, Isus spune: „Nu orişicine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelegea.’” Apoi El spune pilda omului chibzuit şi a celui nechibzuit. Amândoi zidesc câte o casă. Unul zideşte pe stâncă şi celălalt zideşte pe nisip. Până când n-a venit furtuna, nu era nici o diferenţă între cele două case. Diferenţa dintre ele s-a putut vedea cu uşurinţă când a venit furtuna.

  Când lucrurile merg bine, este mai greu de văzut dacă cineva are sau nu credinţă adevărată. Dar când va bate vântul, când va veni furtuna, numai credinţa adevărată va putea face faţă crizei.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...