Credința aruncată pe fereastră

„Isus a luat cuvântul, şi le-a zis: ’Aveţi credinţă în Dumnezeu!’” Marcu 11:22

Un băieţaş se întorcea cu autobuzul de la şcoala duminicală. Era o zi caldă. Geamurile erau deschise. Băieţaşul primise un motto pe o felicitare: “Ai credinţă în Dumnezeu.” O adiere a vântului i-a smuls felicitarea din mână şi i-a aruncat-o pe geam. Băieţelul a strigat: „Opriţi autobuzul! Mi-a zburat credinţa pe fereastră.”

Adevărul este că dacă e adevărată, credinţa noastră nu va zbura pe geam. Singurul fel de credinţă care zboară pe geam este credinţa care poate fi pusă pe o felicitare, credinţa superficială. Aş vrea să ştii că va veni un timp când credinţa fiecăruia va fi încercată pentru a se vedea cât este de reală, şi că deşi toţi părem acum să fim în aceeaşi stare, atunci vor fi două clase distincte de credincioşi.

În Amos 8:11-12, citim că va veni un timp când oamenii vor alerga de la o mare la alta, căutând credinţă. Contextul ne arată că aceasta se va petrece în timpul sfârşitului, aşa cum s-a petrecut de altfel şi în zilele lui Israel pentru că se vorbeşte despre soare şi lună şi zile întunecoase. Ar fi bine ca noi să ne evaluăm acum credinţa noastră. În Matei 7, ni se prezintă nişte teste prin care putem verifica dacă avem sau nu credinţă adevărată.

În Matei 7:21, Isus spune: „Nu orişicine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelegea.’” Apoi El spune pilda omului chibzuit şi a celui nechibzuit. Amândoi zidesc câte o casă. Unul zideşte pe stâncă şi celălalt zideşte pe nisip. Până când n-a venit furtuna, nu era nici o diferenţă între cele două case. Diferenţa dintre ele s-a putut vedea cu uşurinţă când a venit furtuna.

Când lucrurile merg bine, este mai greu de văzut dacă cineva are sau nu credinţă adevărată. Dar când va bate vântul, când va veni furtuna, numai credinţa adevărată va putea face faţă crizei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!