Articolul precedentDulce şi slab
  Articolul următorOpriţi aglomerarea

  Credința aruncată pe fereastră

  „Isus a luat cuvântul, şi le-a zis: ’Aveţi credinţă în Dumnezeu!’” Marcu 11:22

  Un băieţaş se întorcea cu autobuzul de la şcoala duminicală. Era o zi caldă. Geamurile erau deschise. Băieţaşul primise un motto pe o felicitare: “Ai credinţă în Dumnezeu.” O adiere a vântului i-a smuls felicitarea din mână şi i-a aruncat-o pe geam. Băieţelul a strigat: „Opriţi autobuzul! Mi-a zburat credinţa pe fereastră.”

  Adevărul este că dacă e adevărată, credinţa noastră nu va zbura pe geam. Singurul fel de credinţă care zboară pe geam este credinţa care poate fi pusă pe o felicitare, credinţa superficială. Aş vrea să ştii că va veni un timp când credinţa fiecăruia va fi încercată pentru a se vedea cât este de reală, şi că deşi toţi părem acum să fim în aceeaşi stare, atunci vor fi două clase distincte de credincioşi.

  În Amos 8:11-12, citim că va veni un timp când oamenii vor alerga de la o mare la alta, căutând credinţă. Contextul ne arată că aceasta se va petrece în timpul sfârşitului, aşa cum s-a petrecut de altfel şi în zilele lui Israel pentru că se vorbeşte despre soare şi lună şi zile întunecoase. Ar fi bine ca noi să ne evaluăm acum credinţa noastră. În Matei 7, ni se prezintă nişte teste prin care putem verifica dacă avem sau nu credinţă adevărată.

  În Matei 7:21, Isus spune: „Nu orişicine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelegea.’” Apoi El spune pilda omului chibzuit şi a celui nechibzuit. Amândoi zidesc câte o casă. Unul zideşte pe stâncă şi celălalt zideşte pe nisip. Până când n-a venit furtuna, nu era nici o diferenţă între cele două case. Diferenţa dintre ele s-a putut vedea cu uşurinţă când a venit furtuna.

  Când lucrurile merg bine, este mai greu de văzut dacă cineva are sau nu credinţă adevărată. Dar când va bate vântul, când va veni furtuna, numai credinţa adevărată va putea face faţă crizei.

  Credința aruncată pe fereastră - 2017. Când lucrurile merg bine, este mai greu de văzut dacă cineva are sau nu credinţă adevărată. Dar când va bate vântul, când va veni furtuna, numai credinţa adevărată va putea face faţă crizei.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...