Credința aruncată pe fereastră

„Isus a luat cuvântul, şi le-a zis: ’Aveţi credinţă în Dumnezeu!’” Marcu 11:22

Un băieţaş se întorcea cu autobuzul de la şcoala duminicală. Era o zi caldă. Geamurile erau deschise. Băieţaşul primise un motto pe o felicitare: “Ai credinţă în Dumnezeu.” O adiere a vântului i-a smuls felicitarea din mână şi i-a aruncat-o pe geam. Băieţelul a strigat: „Opriţi autobuzul! Mi-a zburat credinţa pe fereastră.”

Adevărul este că dacă e adevărată, credinţa noastră nu va zbura pe geam. Singurul fel de credinţă care zboară pe geam este credinţa care poate fi pusă pe o felicitare, credinţa superficială. Aş vrea să ştii că va veni un timp când credinţa fiecăruia va fi încercată pentru a se vedea cât este de reală, şi că deşi toţi părem acum să fim în aceeaşi stare, atunci vor fi două clase distincte de credincioşi.

În Amos 8:11-12, citim că va veni un timp când oamenii vor alerga de la o mare la alta, căutând credinţă. Contextul ne arată că aceasta se va petrece în timpul sfârşitului, aşa cum s-a petrecut de altfel şi în zilele lui Israel pentru că se vorbeşte despre soare şi lună şi zile întunecoase. Ar fi bine ca noi să ne evaluăm acum credinţa noastră. În Matei 7, ni se prezintă nişte teste prin care putem verifica dacă avem sau nu credinţă adevărată.

În Matei 7:21, Isus spune: „Nu orişicine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelegea.’” Apoi El spune pilda omului chibzuit şi a celui nechibzuit. Amândoi zidesc câte o casă. Unul zideşte pe stâncă şi celălalt zideşte pe nisip. Până când n-a venit furtuna, nu era nici o diferenţă între cele două case. Diferenţa dintre ele s-a putut vedea cu uşurinţă când a venit furtuna.

Când lucrurile merg bine, este mai greu de văzut dacă cineva are sau nu credinţă adevărată. Dar când va bate vântul, când va veni furtuna, numai credinţa adevărată va putea face faţă crizei.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor