Articolul precedentOpriţi aglomerarea
  Articolul următorUn Eutih modern

  Zidind pe stâncă

  „Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decit cea care a fost pusă, și care este Isus Hristos.” 1 Corinteni 3,11

  Isus ne-a lăsat pilda gospodarului chibzuit care şi-a zidit casa pe stâncă. “A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă” (Matei 7:25). Pilda mai vorbeşte însă şi despre un alt om, care şi-a zidit casa pe nisip. „A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile” – momente de criză teribilă – „şi au izbit in casa aceea: ea s-a prăbuşit şi prăbuşirea i-a fost mare” (versul 27). Temelia nu s-a putut schimba în momentele de criză. Atunci n-a mai fost nimic de făcut care să poată evita dezastrul.

  Şi noi trecem astăzi prin crize care aduc în vieţile noastre furtună şi potop – accidente, dureri şi întristări. Aceste crize vin pentru a dovedi cum suntem noi în realitate, nu cum „pozăm” în faţa lumii.

  În domeniul vieţuirii creştine există un fenomen care ar putea fi numit schizofrenie spirituală, care se caracterizează prin faptul că o persoană arată bine pe dinafară, dar groaznic pe dinăuntru. Observăm aceasta la ucenicii lui Isus – îndeosebi unul din ei ieşea în mod deosebit în evidentă. El părea cel puţin tot atât de loial ca şi ceilalţi ucenici, dar când a venit criza, diferenţa s-a putut observa fără nici o dificultate. Iuda a scos demoni şi a vindecat bolnavi. El era unul din cei mai apropiaţi tovarăşi ai lui Isus. Dar când a venit criza, s-a văzut că lăuntrul ființei sale era cu totul altfel.

  Mergi în pădure şi vezi un copac. El pare destul de zdravăn pe dinafară, şi totuşi el poate fi putred pe din lăuntru. Nimeni nu poate face diferenţa până nu izbucneşte furtuna şi-l trânteşte la pământ. Furtuna nu schimbă copacul putred într-unul sănătos şi nici invers. Ea doar descoperă adevărata stare a fiecărui copac.

  Aşa se întâmplă şi cu casele. O casă nu-şi schimbă temelia când izbucneşte furtuna. Ea stă sau se prăbuşeşte, potrivit cu natura fundaţiei. Nimic mai simplu. Criza nu schimbă nimic şi pe nimeni. Ca să dobândim o credinţă tare, în stare să reziste în faţa furtunii, noi trebuie să hrănim acea credinţă prin dezvoltarea şi întreţinerea unei legături permanente cu Isus înainte de izbucnirea furtunii. Numai casa care a fost zidită pe Stâncă înainte de venirea furtunii va putea rămâne în picioare.

  Zidind pe stâncă - 2017. Un copac din pădure pare destul de zdravăn pe dinafară, şi totuşi el poate fi putred pe din lăuntru. Nimeni nu poate face diferenţa până nu izbucneşte furtuna şi-l trânteşte la pământ. Furtuna nu schimbă copacul putred într-unul sănătos şi nici invers. Ea doar descoperă adevărata stare a fiecărui copac.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...