Articolul precedentOpriţi aglomerarea
  Articolul următorUn Eutih modern

  Zidind pe stâncă

  „Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decit cea care a fost pusă, și care este Isus Hristos.” 1 Corinteni 3,11

  Isus ne-a lăsat pilda gospodarului chibzuit care şi-a zidit casa pe stâncă. “A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă” (Matei 7:25). Pilda mai vorbeşte însă şi despre un alt om, care şi-a zidit casa pe nisip. „A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile” – momente de criză teribilă – „şi au izbit in casa aceea: ea s-a prăbuşit şi prăbuşirea i-a fost mare” (versul 27). Temelia nu s-a putut schimba în momentele de criză. Atunci n-a mai fost nimic de făcut care să poată evita dezastrul.

  Şi noi trecem astăzi prin crize care aduc în vieţile noastre furtună şi potop – accidente, dureri şi întristări. Aceste crize vin pentru a dovedi cum suntem noi în realitate, nu cum „pozăm” în faţa lumii.

  În domeniul vieţuirii creştine există un fenomen care ar putea fi numit schizofrenie spirituală, care se caracterizează prin faptul că o persoană arată bine pe dinafară, dar groaznic pe dinăuntru. Observăm aceasta la ucenicii lui Isus – îndeosebi unul din ei ieşea în mod deosebit în evidentă. El părea cel puţin tot atât de loial ca şi ceilalţi ucenici, dar când a venit criza, diferenţa s-a putut observa fără nici o dificultate. Iuda a scos demoni şi a vindecat bolnavi. El era unul din cei mai apropiaţi tovarăşi ai lui Isus. Dar când a venit criza, s-a văzut că lăuntrul ființei sale era cu totul altfel.

  Mergi în pădure şi vezi un copac. El pare destul de zdravăn pe dinafară, şi totuşi el poate fi putred pe din lăuntru. Nimeni nu poate face diferenţa până nu izbucneşte furtuna şi-l trânteşte la pământ. Furtuna nu schimbă copacul putred într-unul sănătos şi nici invers. Ea doar descoperă adevărata stare a fiecărui copac.

  Aşa se întâmplă şi cu casele. O casă nu-şi schimbă temelia când izbucneşte furtuna. Ea stă sau se prăbuşeşte, potrivit cu natura fundaţiei. Nimic mai simplu. Criza nu schimbă nimic şi pe nimeni. Ca să dobândim o credinţă tare, în stare să reziste în faţa furtunii, noi trebuie să hrănim acea credinţă prin dezvoltarea şi întreţinerea unei legături permanente cu Isus înainte de izbucnirea furtunii. Numai casa care a fost zidită pe Stâncă înainte de venirea furtunii va putea rămâne în picioare.

  Zidind pe stâncă - 2017. Un copac din pădure pare destul de zdravăn pe dinafară, şi totuşi el poate fi putred pe din lăuntru. Nimeni nu poate face diferenţa până nu izbucneşte furtuna şi-l trânteşte la pământ. Furtuna nu schimbă copacul putred într-unul sănătos şi nici invers. Ea doar descoperă adevărata stare a fiecărui copac.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...