Articolul precedentUn Eutih modern
  Articolul următorÎndepărtând durerea

  Reacția la criză

  „Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu m-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta” Luca 22:31-32.

  Fratele meu şi cu mine eram în vacanţă la bunica. Într-una din zile, noi ne jucam în voie în apropierea magaziei de lemne. Totul decurgea în pace. Eram amândoi preocupaţi, dar calmi şi plini de voie bună. Deodată pe frate-meu l-a înţepat o viespe. Ţipetele sale mi se păreau de-a dreptul prosteşti până în momentul în care o soră de-a viespiei respective m-a muşcat pe mine! Ceea ce mai înainte mi se păruse ridicol din partea lui, s-a transformat pe dată în primul duet pe care l-am interpretat împreună.

  Reacţia noastră în momentul crizei nu reprezintă deloc vreo schimbare. Ea doar scoate la iveală ceea ce existase în noi tot timpul. De cele mai multe ori, ceea ce criza face, este să grăbească pe om în direcţia pe care el deja o luase cu mult timp înainte. Dacă se întâmplă ca înserarea să te prindă mergând la deal spre locul de destinaţie, ea te va determina să mergi mai repede la deal. Invers, dacă întunericul se lasă pe când cobori la vale, tu vei merge mai repede în aceeaşi direcţie. Criza înserării nu face altceva decât să te îndemne mai repede la drum în direcţia în care deja te îndreptai.

  Dumnezeu doreşte ca noi să fim conştienţi că ne îndreptăm într-o direcţie nepotrivită, atunci când o facem. Când criza se abate asupra noastră ea nu numai că ne arată direcţia în care ne îndreptăm, dar mai mult cât atât, ea ne împinge mai repede în acea direcţie, şi numai dacă apelăm la harul şi la puterea lui Dumnezeu vom reuşi noi să facem o schimbare radicală a direcţiei. Schimbarea în sine are însă loc după ce criza a încetat.

  Acesta e motivul pentru care pocăinţa survenită pe patul morţii este foarte rar şi poate niciodată o experienţă adevărată, valabilă. Probabil că nu există vreo criză mai puternică decât cea din ceasul morţii, când clipa pare că se îngemănează cu eternitatea. Şi dacă criza nu face altceva decât să-ţi arate încotro te îndreptai, dar nu te schimbă în niciun fel, şi dacă aşa cum este cazul în clipa morţii, tu nu mai ai timp să te schimbi, cum ar putea fi pocăinţa de pe patul morţii o experienţă adevărată pentru cel ce a cunoscut adevărul mai înainte, dar n-a luat nici o măsură? „Curajul, tăria, credinţa, şi implicit încrederea în puterea mântuitoare a lui Dumnezeu, nu vor veni într-o clipită. Acestea sunt virtuţi care se dobândesc printr-o experienţă de o anumită durată cu Dumnezeu.” Sfaturi şi experienţe pentru creştini, p. 188. Se cere timp pentru a pune firea duhovnicească în control asupra firii pământeşti, pentu ca o persoană să devină asemenea chipului lui Dumnezeu. Şi aici Dumnezeu îşi arată din nou iubirea prin faptul că lasă mai întâi furtuni mici să ne clatine pentru ca noi să căutăm stabilirea unei legături mai puternice cu El, bazate nu pe teamă ci pe iubire, care să ne facă în stare să rezistăm la încercări mai grele.

  Reacția la criză - 2017. Se cere timp pentru a pune firea duhovnicească în control asupra firii pământeşti, pentu ca o persoană să devină asemenea chipului lui Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...