Articolul precedentÎndepărtând durerea
  Articolul următorOchi slabi

  Criza determinată de ispită

  „Fraţii mei, și priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.” Iacov 1:2-3.

  Criza în ea însăşi nu ne schimbă pe noi înşine, nici nu schimbă direcţia în care mergem. Ea doar descoperă direcţia către care ne îndreptam înainte de venirea crizei. Este interesant de notat că însăşi ispita este o criză. Ori de cîte ori Satana ne aşează înainte o ispită, ea este o criză, uneori de mai mică amploare, alteori o criză majoră. Orice ispită care vine asupra noastră ne descoperă, prin rezultatele pe care ea le aduce în existenţa noastră, direcţia către care ne îndreptam înainte de a fi dat piept cu ispita.

  Dacă cineva nu s-a predat Domnului înainte de momentul ispitirii, şansele ca el să se consacre chiar în momentele de ispită sunt foarte mici. Dacă noi nu suntem în strânsă legătură cu Dumnezeu înainte de a veni ispita, ceea ce se întâmplă este că atunci când ispita vine, noi nu avem la îndemână nici o altă armă decât propria noastră voinţă şi propria noastră tărie. Cei mai tari dintre noi, cel puţin de ochii lumii, par să fi ieşit biruitori. Cei slabi nu reuşesc nici măcar să salveze aparenţele. În realitate, pe plan lăuntric, cele două categorii au suferit înfrângerea în egală măsură, pentru că Satana este mai tare decât oricare om. Dacă ne bazăm pe tăria noastră vom pierde fiecare bătălie.

  În Evrei 4 atenţia ne este îndreptată către Marele nostru Preot care ne invită să ne apropiem cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie. Observăm o secvenţă a evenimentelor. Noi ne prezentăm cu îndrăzneală înaintea tronului de har acum, ca să căpătăm îndurare şi har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie, când va veni acea vreme. Cel ce vine la tronul harului după ce apare criza va fi înfrânt. Criza dovedeşte dacă noi am avut sau nu vreo rezervă de har. „Noi putem fi aşa de aproape de Dumnezeu încât în orice încercare, oricât de neaşteptată, gândurile noastre se vor îndrepta spre El tot atât de natural precum se îndreaptă floarea către soare.” Calea către Hristos, p. 99, 100. Dacă atunci când vine încercarea noi ÎI acuzăm pe Dumnezeu de asprime, aceasta denotă că noi nu am fost în strânsă legătură cu El. Noi nu ne cunoaştem îndeajuns pe noi înşine. Mulţi îşi închipuie că pot face faţă oricărei furtuni, dar în cele din urmă se îneacă în cada de baie. Inima este nespus de înşelătoare. De aceea Dumnezeu, în iubirea lui, îngăduie să vină peste noi ispite şi încercări pentru ca noi să vedem lucrurile în adevărata lor lumină.

  Criza determinată de ispită - 2017. Mulţi îşi închipuie că pot face faţă oricărei furtuni, dar în cele din urmă se îneacă în cada de baie. Inima este nespus de înşelătoare. De aceea Dumnezeu, în iubirea lui, îngăduie să vină peste noi ispite şi încercări pentru ca noi să vedem lucrurile în adevărata lor lumină.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...