Articolul precedentOchi slabi
  Articolul următorCe înseamnă sa îmbătrâneşti normal?

  Ziua marii încercări

  „Vor umbla istoviţi încoace şi încolo, ca să caute Cuvântul Domnului, şi tot nu-l vor găsi.” Amos 8:12.

  În zilele din urmă, chiar înaintea venirii Domnului, va fi un timp de mare criză. Pe atunci oamenii vor fi dovedit că se îndreaptă cu repeziciune într-o direcţie sau cealaltă. Diferenţa dintre acea mare criză şi crizele prin care trecem noi acum, este că atunci când va veni furtuna cea mare nu va mai fi timp pentru vreo schimbare de direcţie. Direcţia trebuie schimbată înainte de venirea uraganului. Dacă aşa stau lucrurile, Dumnezeu probabil că este foarte interesat în a ne determina să ne vedem adevărata stare înainte de sosirea acelor timpuri.

  În Amos 8, găsim o proorocie despre un timp când oamenii vor umbla de la o mare la alta, de la un ţărm la altul, în căutarea unei credinţe pe care au neglijat-o şi pe care atunci n-o vor mai avea la îndemână. Atunci îşi vor da ei seama că nimic altceva, în afara credinţei, nu are vreo valoare şi îşi vor arunca avuţiile la molii şi la lilieci căutând cu teamă şi disperare ceea ce mai înainte au avut la dispoziţie dar au refuzat.

  Cum putem şti dacă suntem la adăpost de furtuna care se apropie? Există două mijloace prin care putem afla dacă mergem sau nu în direcţia cea bună. Matei 7:21: Faci tu voia Tatălui tău? Matei 25:12: Îl cunoşti tu pe Isus? „Când Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu în măsura în care acest privilegiu ne este oferit astăzi, viaţa noastră va fi o viaţă de continuă ascultare.” Hristos Lumina Lumii, p. 668. Aceasta face din cunoaşterea lui Dumnezeu un scop, o cauză, şi din împlinirea voinţei Lui un rezultat, un efect. Amândouă aceste aspecte sunt tot atât de semnificative şi de importante, dar unul este în totalitate rezultatul celuilalt. Cum ştiu dacă mă îndrept în sus, către Dumnezeu, sau dacă mă prăvălesc la vale? Factorul decisiv aici este: am eu o legătură personală cu Dumnezeu în fiecare zi?

  Când Îl voi cunoaşte aşa cum am astăzi privilegiul să-L cunosc, viața mea va deveni o viaţă de ascultare continuă. Dacă am probleme în privinţa ascultării continue, aceasta nu se întâmplă pentru că nu depun destul efort în direcția ascultării, ci pentru că nu-L cunosc pe Dumnezeu aşa cum mi se oferă privilegiul şi ocazia de a-L cunoaşte. Aceasta este esenţa vieţii de biruinţă. Dacă eu voi continua să urmăresc părtăşia cu Dumnezeu, dacă voi profita de privilegiul ce mi se oferă de a-L cunoaşte pe El, atunci El va duce la bun sfârşit acea lucrare pe care a început-o în mine, şi mă va susţine cu siguranţă şi tărie în marea încercare finală.

  Ziua marii încercări - 2017. Dacă eu voi continua să urmăresc părtăşia cu Dumnezeu, dacă voi profita de privilegiul ce mi se oferă de a-L cunoaşte pe El, atunci El va duce la bun sfârşit acea lucrare pe care a început-o în mine, şi mă va susţine cu siguranţă şi tărie în marea încercare finală.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...