Curaj pentru timpul de criză

  „Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire!” Evrei 10:35

  Cu mult timp în urmă, a fost dată o viziune, care este amintită în una din primele cărţi pe care această biserică a primit-o, prin darul deosebit al lui Dumnezeu. Ea se găseşte descrisă în cartea Experienţe şi viziuni, începând cu pagina 269. În viziune era vorba despre ceea ce urma să se întâmple în vieţile oamenilor chiar înaintea revenirii lui Isus.

  Uneori noi petrecem mult timp studiind şi discutând despre ceea ce se va întâmpla pe plan politic şi internaţional la sfârşitul timpului de har. Dar şi mai interesant de observat este ceea ce se petrece în sufletele oamenilor lui Dumnezeu şi ce experienţe au ei. Probabil că veţi dori să studiaţi în mod personal întregul capitol intitulat Cernerea. Să luăm în studiu câteva fragmente.

  „Am văzut pe unii mijlocind cu credinţă tare şi strigăte puternice către Dumnezeu.” Ce fel de credinţă? Credinţă tare. Nu uitaţi aceasta. „Feţele lor erau palide şi îngrijorate, exprimând lupta lor lăuntrică… Stropi mari de sudoare cădeau de frunţile lor.”

  Această descriere poate fi foarte încurajatoare. V-aţi gîndit vreodată că cei ce trec prin momente de îngrijorare adâncă şi lupte lăuntrice puternice sunt despărţiţi de Dumnezeu? V-aţi gândit vreodată că îngrijorarea şi lupta sunt semne ale lipsei de credinţă? Că dacă ai o credinţă destul de tare nu o să experimentezi o astfel de agonie? Nu este aşa. Poţi să ai credinţă tare şi totuşi să treci prin adânci îngrijorări!

  Apoi se spune: „Din când în când feţele lor se luminau de semnele aprobării lui Dumnezeu.” Când? Tot timpul? Nu, doar din când în când. „Şi din nou, aceeaşi solemnă şi îngrijorată înfăţişare se zugrăvea pe feţele lor. Îngeri răi se îngrămădeau în jur, aducând întuneric pentru a-L ascunde pe Isus de privirile lor.” Observaţi scopul lor principal: de a ascunde pe Isus de privirile credincioşilor. „Pe măsură ce rugăciunile lor continuau, în strigăte stăruitoare, din când în când o rază de lumină venea de la Isus asupra lor pentru a le încuraja inimile.” Nu tot timpul, ci doar din când în când.

  Chiar când cerurile sunt ca arama deasupra capului tău, ai curaj. Aceasta nu este o dovadă a lipsei tale de credinţă. Nu trebuie să măreşti lupta şi îngrijorarea prin care treci, învinuindu-te de lipsă de credinţă. În măsura în care vei continua să-L cauţi pe Isus şi să mijloceşti înaintea lui cu stăruinţă, razele luminii Sale vor apărea din nou ca să-ţi îmbărbăteze inima.

  Curaj pentru timpul de criză - 2017. Chiar când cerurile sunt ca arama deasupra capului tău, ai curaj. Aceasta nu este o dovadă a lipsei tale de credinţă. În măsura în care vei continua să-L cauţi pe Isus şi să mijloceşti înaintea lui cu stăruinţă, razele luminii Sale vor apărea din nou ca să-ţi îmbărbăteze inima.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...