Articolul precedentCu aripi ca vulturii
  Articolul următorRugăciunea unui vindecător rănit

  Încercarea finală

  „Doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate.” Evrei 11:16

  În timpul celui de al doilea război mondial, în Anglia a existat un lagăr în care au fost instruiţi mulţi din spionii forţelor aliate. Metodele erau riguroase. Instructorii îi luau pe cei ce urmau să intre în spionaj şi le schimbau mediul, mâncarea, obiceiurile, practicile, tradiţiile. Îi îmbrăcau în uniforme germane şi le dădeau nume germane. Ţinta era să-i transforme complet, aşa încât ei înşişi să se considere germani.

  Succesul programului era evaluat printr-un test final. Soldații au fost mai întâi supuşi unui marş prelungit. În sfârşit, pe la miezul nopţii, li s-a permis să se ghemuiască în micile lor corturi. După ce toţi au căzut într-un somn adânc, au fost treziţi cu brutalitate de luminile lanternelor îndreptate către feţele lor şi întrebarea: „Cine eşti?”

  Dacă ai fi fost unul din aceşti viitori spioni, şi, sculat pe neaşteptate din somn ai fi răspuns: „Sunt Henry Smith”, iar la întrebările: „De unde eşti?” şi „Unde mergi?”, ai fi răspuns: „Din Canada” şi „Merg acasă la mama mea”, cu siguranţă că ar fi trecut mult timp până ai fi ajuns acasă la mama. Dar dacă ai fi răspuns: „Mein namen ist Heinrich Schmidt” şi “Sunt din Frankfurt şi merg la Berlin”, atunci ai fi ajuns în curând la Berlin.

  Unii dintre ei au trecut testul. Dar mă gândesc acum la o scenă diferită, îl văd pe învăţătorul divin care nu se ocupă doar de mâncare, haine şi atitudinile noastre exterioare. El are de a face cu minţi, inimi, motive, gusturi, dorinţe. Dacă tu ai fost antrenat printr-o legătură strânsă cu Învăţătorul divin, care este cel mai bun Prieten al tău, vei fi transformat atât pe dinlăuntru cât şi pe dinafară. Într-o bună zi, reflectorul se va îndrepta spre tine. Vei fi scuturat ca şi cum ai fi fost trezit pe neaşteptate dintr-un somn adânc. Vei auzi voci care te vor întreba: „Cine eşti?” iar tu vei răspunde senin: „Sunt un urmaş al lui Isus Hristos care a murit în locul meu.” „Încotro mergi?” „Ţintesc spre o țară mai bună, o cetate cu temelii tari, al cărui meşter şi ziditor este Dumnezeu.”

  Mulţumesc lui Dumnezeu pentru micile crize care vin înaintea celor mari. Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru ocazia de a şti, înainte de a fi prea târziu, dacă credinţa noastră în El este întemeiată puternic în jertfa lui Hristos.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...