Vino așa cum ești

  „Cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!” Apocalipsa 22:17

  Se povesteşte despre un om căruia i s-a defectat claxonul de la maşină. Aşa că s-a dus la un atelier din oraş să şi-l repare. Când a ajuns acolo ploua şi uşa atelierului era închisă. Pe uşă era un bilet pe care scria: „Claxonaţi pentru a fi servit!” Aţi simţit vreodată că pocăinţa te poate aduce într-o situaţie similară?

  Nu voi uita niciodată încercările mele de a-mi converti băiatul. Eram îngrijorat în legătură cu el. Oraşul în care trăiam atunci avea nişte probleme. Copiii erau trimişi la închisoare pentru vânzare şi cumpărare de droguri. Îmi era teamă ca nu cumva şi fiul meu să facă aşa ceva. Am vorbit până când am depăşit măsura şi până când mi-am dat seama că era mai bine să termin cu vorbitul şi să încep să mă rog.

  Nişte copii pe care el îi admira l-au invitat la o discuţie acasă la profesorul de religie. El s-a hotărât să meargă şi să pună câteva întrebări încuietoare. Îi plăcea să pună astfel de întrebări. Aşa că s-a dus şi a început să-şi facă jocul, dar, cam pe la jumătatea discuţiilor a început să devină atent la ce se discuta. Nu a aflat decât mai târziu că unii din acei copii se rugau pentru el. Înainte ca întrunirea să ia sfârşit, el a auzit ceva ce nu mai auzise niciodată până atunci – cu toate că pot să vă asigur că trebuie să fi auzit! Pur şi simplu nu reţinuse. Ceea ce a auzit a fost că noi niciodată nu ne schimbăm vieţile pentru a putea veni la Isus. Că noi întotdeauna venim la Isus aşa cum suntem şi El este Acela care ne schimbă vieţile.

  Când s-a întors acasă, era atât de înflăcărat, de parcă era gata să vorbească în limbi! A venit la mine şi mi-a zis: „Ascultă tată, ascultă ce am să-ţi spun. Noi nu ne schimbăm vieţile pentru a putea veni la Isus. Venim exact aşa cum suntem. El este Acela care ne schimbă!”

  N-aş fi vrut să-i stric inima, aşa că am zis: „Chiar aşa?” Şi sufletul îmi cânta în mine. În dimineaţa următoare, am trecut pe lângă dormitorul lui şi l-am văzut citind Biblia. Cu o zi mai înainte nu-i păsa câtuşi de puţin de Biblie. În mai puţin de o săptămînă a ţinut o adunare de „evanghelizare” cu alţi colegi de-ai lui, cu care a încercat să-şi împărtăşească noile sale vederi. Cât de fericit se simte cineva care îşi dă seama pentru prima oară că într-adevăr putem veni la Isus aşa cum suntem!

  Vino așa cum ești - 2017. Noi niciodată nu ne schimbăm vieţile pentru a putea veni la Isus. Noi întotdeauna venim la Isus aşa cum suntem şi El este Acela care ne schimbă vieţile.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...