Pocăința este un dar

  „Când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire.” 2 Corinteni 7:10

  Isus doreşte ca noi să venim la El aşa cum suntem. Pocăinţa nu este lucrarea noastră, nici nu constituie o condiţie pentru a fi acceptaţi de Isus. Ni se spune că acesta este: „Un punct în care mulţi greşesc, şi de aceea nu sunt în stare să primească ajutorul pe care Hristos doreşte să li-l dea. Ei cred că nu pot veni la Hristos decât după ce s-au pocăit.” Calea către Hristos, p. 26. Însă pocăinţa este un dar. Noi primim acest dar când venim la Hristos.

  În Apocalipsa 3:19 biserica Laodiceea este îndemnată să fie plină de râvnă şi să se pocăiască. Pentru aceia dintre noi care trăim în aceste timpuri ale istoriei pământului şi pentru care există riscul de a face parte din categoria laodiceenilor, natura adevăratei pocăinţe este subiectul cel mai important. Nu este aici vorba de a lucra din greu, încercând să te determini pe tine însuţi să-ţi pară rău. În Fapte 5:31 ni se spune: „Pe Acest Isus, Dumnezeu L-a înălţat cu puterea Lui, şi L-a făcut Domn şi Mântuitor, ca să dea lui Israel pocăinţa şi iertarea păcatelor.” „Pocăinţa este un dar de la Dumnezeu, cu nimic mai prejos decât iertarea sau îndreptăţirea, şi ea nu poate fi experimentată decât de cei cărora ea (pocăinţa) le este dăruită de Hristos.” Mărturii Alese, vol. 1, p. 391. Aşa că, dacă doresc pocăinţă pentru azi, pot să mă plec pe genunchi şi s-o cer de la Dumnezeu, pentru că ea este un dar, iar El găseşte plăcere în a da daruri bune copiilor Săi. Observaţi tot ce se spune în 2 Corinteni 7:10: „În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire, şi de care cineva nu se căieşte niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea.” De unde primim întristarea după voia lui Dumnezeu? De la Dumnezeu! Nu o dobândim singuri.

  Noi trebuie să înţelegem de ce anume trebuie să se pocăiască laodiceanul. Nu imoralitatea este pusă pe primul plan. Laodiceea este destul de morală. Laodiceea este cunoscută pentru bunătatea sa exterioară. Dar în ciuda acestora, Mântuitorul stă afară şi bate la uşă, căutând să fie primit înăuntru. Laodiceea trebuie să se pocăiască de moralitatea şi multele fapte bune făcute fără Isus. Este oare posibil ca Isus să fie încă la uşa marilor biserici şi instituţii pe care noi le-am construit, bătând ca să I se deschidă ?

  Noi trebuie să ne pocăim de faptul că trăim o viaţă în care centrul nu este Hristos. Este Isus în centru în casa ta, în viaţa ta şi în relaţiile tale? Este El tema gândurilor şi conversaţiilor noastre? Oare nu cumva avem nevoie să venim la El şi să ne pocăim de faptul că L-am lăsat mereu să bată la uşa inimii noastre?

  Pocăința este un dar - 2017. Este Isus în centru în casa ta, în viaţa ta şi în relaţiile tale? Este El tema gândurilor şi conversaţiilor noastre? Oare nu cumva avem nevoie să venim la El şi să ne pocăim de faptul că L-am lăsat mereu să bată la uşa inimii noastre?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...