Articolul precedentCântă dimineaţa
  Articolul următorLapte și miere

  Bunătatea lui Dumnezeu aduce pocăință

  „Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălţat cu puterea Lui şi L-a făcut Domn şi Mântuitor, ca să dea lui Israel pocăinţa şi iertarea păcatelor.” Fapte 5:31

  În timpul facultății eram coleg de cameră cu fratele meu. Aceasta a fost oarecum ceva neobişnuit pentru că până atunci petrecusem atât de mult timp împreună până când ajunseserăm să ne certăm. Părinţii noştri erau foarte îngrijoraţi de faptul ca s-ar fi putut să nu mai trăim ca să ajungem maturi. Dar când am intrat la facultate am descoperit că de fapt eram foarte apropiaţi unul de altul. Psihologii spun că trebuie să iubeşti o persoană, ca să ajungi să te cerţi cu ea, şi că dacă n-ar fi aşa nu ţi-ai pierde timpul de pomană. Poate că aceasta era motivaţia subconştientă a certurilor noastre. Dar când am ajuns colegi de cameră ne-am împăcat foarte bine.

  Obişnuiam să ne facem curăţenie în cameră în fiecare vineri, pentru Sabat. Dar într-o săptămână am rămas în urmă cu învăţatul şi încercam să termin o lucrare ca s-o pot preda la timp. Când fratele meu a intrat în cameră eu încă băteam la maşină. „Repede! Grăbeşte-te!” mi-a zis el. „Trebuie să facem curat în cameră!” Iar eu am zis: „Eu nu pot. Sunt prea ocupat.” Şi atmosfera se pregătise pentru ceartă. Dar apoi el s-a calmat şi a zis: „Nu-i nimic. Totul este în regulă. Trebuie că eşti într-o tensiune nemaipomenită. Cred că-ţi este foarte greu. Am să fac eu curat. Sunt bucuros că pot măcar eu să fac acest lucru. Am să fac totul de unul singur. Vezi-ți de treabă.”

  Asta mi-a rupt inima! Mi-am lăsat imediat lucrul şi l-am ajutat. Ne-am mai încăierat câteodată chiar şi după această întâmplare, dar a fost diferit; era doar în joacă. Aceasta a fost o simplă ilustraţie a faptului că atunci când cineva nu-ţi face în ciudă, ci mai degrabă dă dovadă că te iubeşte şi te acceptă, acest lucru te câştigă, nu-i aşa? „Bunătatea” fratelui meu m-a determinat să-l ajut la curăţenie.

  În Romani 2:4 ni se spune că bunătatea lui Dumnezeu ne îndeamnă la pocăinţă. Când ne referim la bunătatea lui Dumnezeu, aceasta este ceva real, adevărat. Ea nu este o bunătate prefăcută. Este singurul fel de bunătate adevărată care există. Eşti în căutarea pocăinţei adevărate? Când vii la Isus, studiază viaţa Sa, meditează la caracterul şi misiunea Sa şi caută să înţelegi marea Sa iubire pentru tine, ca şi faptul că El te acceptă aşa cum eşti, şi vei fi condus, cu siguranţă, la pocăinţă.

  Bunătatea lui Dumnezeu aduce pocăință - 2017. Eşti în căutarea pocăinţei adevărate? Când vii la Isus, studiază viaţa Sa, meditează la caracterul şi misiunea Sa şi caută să înţelegi marea Sa iubire pentru tine, ca şi faptul că El te acceptă aşa cum eşti, şi vei fi condus, cu siguranţă, la pocăinţă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...