Articolul precedentCântă dimineaţa
  Articolul următorLapte și miere

  Bunătatea lui Dumnezeu aduce pocăință

  „Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălţat cu puterea Lui şi L-a făcut Domn şi Mântuitor, ca să dea lui Israel pocăinţa şi iertarea păcatelor.” Fapte 5:31

  În timpul facultății eram coleg de cameră cu fratele meu. Aceasta a fost oarecum ceva neobişnuit pentru că până atunci petrecusem atât de mult timp împreună până când ajunseserăm să ne certăm. Părinţii noştri erau foarte îngrijoraţi de faptul ca s-ar fi putut să nu mai trăim ca să ajungem maturi. Dar când am intrat la facultate am descoperit că de fapt eram foarte apropiaţi unul de altul. Psihologii spun că trebuie să iubeşti o persoană, ca să ajungi să te cerţi cu ea, şi că dacă n-ar fi aşa nu ţi-ai pierde timpul de pomană. Poate că aceasta era motivaţia subconştientă a certurilor noastre. Dar când am ajuns colegi de cameră ne-am împăcat foarte bine.

  Obişnuiam să ne facem curăţenie în cameră în fiecare vineri, pentru Sabat. Dar într-o săptămână am rămas în urmă cu învăţatul şi încercam să termin o lucrare ca s-o pot preda la timp. Când fratele meu a intrat în cameră eu încă băteam la maşină. „Repede! Grăbeşte-te!” mi-a zis el. „Trebuie să facem curat în cameră!” Iar eu am zis: „Eu nu pot. Sunt prea ocupat.” Şi atmosfera se pregătise pentru ceartă. Dar apoi el s-a calmat şi a zis: „Nu-i nimic. Totul este în regulă. Trebuie că eşti într-o tensiune nemaipomenită. Cred că-ţi este foarte greu. Am să fac eu curat. Sunt bucuros că pot măcar eu să fac acest lucru. Am să fac totul de unul singur. Vezi-ți de treabă.”

  Asta mi-a rupt inima! Mi-am lăsat imediat lucrul şi l-am ajutat. Ne-am mai încăierat câteodată chiar şi după această întâmplare, dar a fost diferit; era doar în joacă. Aceasta a fost o simplă ilustraţie a faptului că atunci când cineva nu-ţi face în ciudă, ci mai degrabă dă dovadă că te iubeşte şi te acceptă, acest lucru te câştigă, nu-i aşa? „Bunătatea” fratelui meu m-a determinat să-l ajut la curăţenie.

  În Romani 2:4 ni se spune că bunătatea lui Dumnezeu ne îndeamnă la pocăinţă. Când ne referim la bunătatea lui Dumnezeu, aceasta este ceva real, adevărat. Ea nu este o bunătate prefăcută. Este singurul fel de bunătate adevărată care există. Eşti în căutarea pocăinţei adevărate? Când vii la Isus, studiază viaţa Sa, meditează la caracterul şi misiunea Sa şi caută să înţelegi marea Sa iubire pentru tine, ca şi faptul că El te acceptă aşa cum eşti, şi vei fi condus, cu siguranţă, la pocăinţă.

  Bunătatea lui Dumnezeu aduce pocăință - 2017. Eşti în căutarea pocăinţei adevărate? Când vii la Isus, studiază viaţa Sa, meditează la caracterul şi misiunea Sa şi caută să înţelegi marea Sa iubire pentru tine, ca şi faptul că El te acceptă aşa cum eşti, şi vei fi condus, cu siguranţă, la pocăinţă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...