Articolul precedentLapte și miere
  Articolul următorÎndepărtând bârna

  Călcarea legii și sfâșierea inimii

  „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre.” Isaia 53:5

  Când eram în clasa a şaptea locuiam în Michigan şi şcoala la care mergeam avea o clasă cu treisprezece elevi de a opta. Învăţătoarea avea doar 17 ani. Pentru că ţinea la noi, ea îşi dădea tot interesul să facă tot ce putea pentru noi. Preda bine însă îi era greu să păstreze ordinea şi disciplina. De fapt, pe la mijlocul anului comitetul şcolii s-a întrunit într-o şedinţă pentru a hotărî dacă o vor lăsa sau nu să predea până la sfârşitul anului.

  Elevii părea că-şi pierdeau în mod gradat respectul faţă de ea. De obicei ei vor să vadă până la ce limită pot merge, şi au început s-o critice în loc să se gândească la toate câte făcuse ea pentru ei. Într-o zi, pe când mă pregăteam să merg acasă, m-am intâlnit cu câţiva colegi care se opriseră sub fereastra clasei discutând despre faptul că nu le plăcea de învăţătoare şi că sperau că ea va pleca. Cum toată lumea vorbea despre faptul că nu le plăcea de ea, eu ce credeţi că am făcut? Aţi fost vreodată într-o astfel de situaţie? Se spune că eşti forţat de împrejurări. Aşa că le-am cântat în strună. „Aşa este, ea nu este bună. Nici mie nu-mi place de ea.” Cum am sfârşit de rostit acele cuvinte m-am uitat în sus spre fereastra deschisă. Învăţătoarea stătea în spatele pianului de unde credea că nu putea fi văzută. Faţa îi era îndreptată în jos şi de pe obraji îi curgeau lacrimi. Nu voi uita nciodată privirea ei disperată şi fără speranţă din acele clipe.

  M-am desprins de grup şi m-am îndreptat către casă. Încă mai văd acea faţă. Dezamăgirea cuiva care a făcut tot ce putea mai bine era de nesuportat pentru mine. N-am putu dormi ca lumea toată noaptea aceea. Îmi aduceam aminte cum ea ne dăruise fiecăruia câte un frumos cadou de Crăciun. Încercase să se împrietenească cu fiecare din noi. Îi plăcea tare mult să ne citească povestiri după masa de prânz. Ea făcuse atât de multe lucruri pentru mine iar eu o dezamăgisem. În ziua următoare am simţit că trebuia să-i scriu un bilet în care să-mi exprim regretul. Îmi părea cu adevărat rău de cele întîmplate. De ce? Pentru că făcusem ceva mai mult decât numai a călca o regulă. Sfâşiasem o inimă. Există o diferenţă între cele două fapte, nu-i aşa?

  Adevărata pocăinţă vine doar prin stabilirea unei legături personale cu Domnul Isus. Când realitatea prieteniei este recunoscută şi când vedem că păcatele noastre I-au sfâşiat inima, de-abia atunci ni se sfâşie şi nouă inima.

  Călcarea legii și sfâșierea inimii - 2017. Adevărata pocăinţă vine doar prin stabilirea unei legături personale cu Domnul Isus. Când realitatea prieteniei este recunoscută şi când vedem că păcatele noastre I-au sfâşiat inima, de-abia atunci ni se sfâşie şi nouă inima.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...