Nu există neprihănire prin mărturisire

  „Cine își ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare.” Proverbe 28:13

  Unul din primii paşi făcuţi către o legătură mântuitoare cu Dumnezeu este să recunoaştem că suntem păcătoşi, să ne dăm seama că avem o natură păcătoasă şi că despărţiţi de Hristos acea natură păcătoasă ne va stăpâni pe deplin. Până nu ne vom da seama de problemele pe care le avem, nu vom simţi nevoia de Hristos. Trebuie să recunoaştem că suntem păcătoşi prin natura noastră. Faptul că minţim, înşelăm, furăm, este un lucru secundar. Când ne vedem nevoia şi venim la Hristos, El ne va da pocăinţa. Mărturisirea poate fi adevărată doar când acceptăm acest dar al pocăinţei.

  Observaţi ce anume este necesar să vină înaintea adevăratei mărturisiri: „Dacă noi nu am experimentat pocăinţa adevărată, dacă nu ne-am mărturisit păcatele în umilinţă şi părere de rău, fiindu-ne scârbă de ele, nu am căutat în mod sincer iertarea păcatelor noastre; şi dacă nu am căutat aceasta vreodată, nici nu am găsit niciodată pacea lui Dumnezeu.” Calea către Hristos, p. 38. Este important să înţelegem că pocăinţa vine înaintea mărturisirii. Pocăinţa vine după ce am venit la Hristos, nu înainte, iar mărturisirea urmează pocăinţei. Acesta este unul din motivele pentru care mulţi au probleme cu mărturisirea păcatelor. Noi avem uneori impresia greşită că mărturisirea este calea prin care venim la Hristos, ori că ajungem la pocăinţă prin mărturisire.

  Aţi avut vreodată simţământul că mărturisirea ne acordă anumite merite? Ai simţit că dacă eşti sigur că ţi-ai mărturisit toate păcatele în fiecare seară poţi fi sigur de mântuire? Nu există însă „neprihănire prin mărturisire”! N-are nici un rost să încerci să mărturiseşti dacă nu te-ai pocăit, pentru că vei sfârşi prin a considera mărturisirea ca pe un merit, o cale prin care te poţi face plăcut lui Dumnezeu. Mărturisirea vine ca un rezultat, al unui adevărat regret pentru păcatele săvârşite, şi nu ca o cauză. Calea către Hristos, p. 39.

  Mărturisirea are două aspecte. Ea nu este doar o înşiruire a lipsurilor, greşelilor şi insucceselor noastre. Adevărata pocăinţă ne reaminteşte de continua noastră stare de păcătoşenie, şi în umilinţa sufletului recunoaşte nevoia de Hristos şi dependenţa faţă de El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...