Nu există neprihănire prin mărturisire

  „Cine își ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare.” Proverbe 28:13

  Unul din primii paşi făcuţi către o legătură mântuitoare cu Dumnezeu este să recunoaştem că suntem păcătoşi, să ne dăm seama că avem o natură păcătoasă şi că despărţiţi de Hristos acea natură păcătoasă ne va stăpâni pe deplin. Până nu ne vom da seama de problemele pe care le avem, nu vom simţi nevoia de Hristos. Trebuie să recunoaştem că suntem păcătoşi prin natura noastră. Faptul că minţim, înşelăm, furăm, este un lucru secundar. Când ne vedem nevoia şi venim la Hristos, El ne va da pocăinţa. Mărturisirea poate fi adevărată doar când acceptăm acest dar al pocăinţei.

  Observaţi ce anume este necesar să vină înaintea adevăratei mărturisiri: „Dacă noi nu am experimentat pocăinţa adevărată, dacă nu ne-am mărturisit păcatele în umilinţă şi părere de rău, fiindu-ne scârbă de ele, nu am căutat în mod sincer iertarea păcatelor noastre; şi dacă nu am căutat aceasta vreodată, nici nu am găsit niciodată pacea lui Dumnezeu.” Calea către Hristos, p. 38. Este important să înţelegem că pocăinţa vine înaintea mărturisirii. Pocăinţa vine după ce am venit la Hristos, nu înainte, iar mărturisirea urmează pocăinţei. Acesta este unul din motivele pentru care mulţi au probleme cu mărturisirea păcatelor. Noi avem uneori impresia greşită că mărturisirea este calea prin care venim la Hristos, ori că ajungem la pocăinţă prin mărturisire.

  Aţi avut vreodată simţământul că mărturisirea ne acordă anumite merite? Ai simţit că dacă eşti sigur că ţi-ai mărturisit toate păcatele în fiecare seară poţi fi sigur de mântuire? Nu există însă „neprihănire prin mărturisire”! N-are nici un rost să încerci să mărturiseşti dacă nu te-ai pocăit, pentru că vei sfârşi prin a considera mărturisirea ca pe un merit, o cale prin care te poţi face plăcut lui Dumnezeu. Mărturisirea vine ca un rezultat, al unui adevărat regret pentru păcatele săvârşite, şi nu ca o cauză. Calea către Hristos, p. 39.

  Mărturisirea are două aspecte. Ea nu este doar o înşiruire a lipsurilor, greşelilor şi insucceselor noastre. Adevărata pocăinţă ne reaminteşte de continua noastră stare de păcătoşenie, şi în umilinţa sufletului recunoaşte nevoia de Hristos şi dependenţa faţă de El.

  Nu există neprihănire prin mărturisire - 2017. Mărturisirea are două aspecte. Ea nu este doar o înşiruire a lipsurilor, greşelilor şi insucceselor noastre. Adevărata pocăinţă ne reaminteşte de continua noastră stare de păcătoşenie, şi în umilinţa sufletului recunoaşte nevoia de Hristos şi dependenţa faţă de El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...