Nu există neprihănire prin mărturisire

  „Cine își ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare.” Proverbe 28:13

  Unul din primii paşi făcuţi către o legătură mântuitoare cu Dumnezeu este să recunoaştem că suntem păcătoşi, să ne dăm seama că avem o natură păcătoasă şi că despărţiţi de Hristos acea natură păcătoasă ne va stăpâni pe deplin. Până nu ne vom da seama de problemele pe care le avem, nu vom simţi nevoia de Hristos. Trebuie să recunoaştem că suntem păcătoşi prin natura noastră. Faptul că minţim, înşelăm, furăm, este un lucru secundar. Când ne vedem nevoia şi venim la Hristos, El ne va da pocăinţa. Mărturisirea poate fi adevărată doar când acceptăm acest dar al pocăinţei.

  Observaţi ce anume este necesar să vină înaintea adevăratei mărturisiri: „Dacă noi nu am experimentat pocăinţa adevărată, dacă nu ne-am mărturisit păcatele în umilinţă şi părere de rău, fiindu-ne scârbă de ele, nu am căutat în mod sincer iertarea păcatelor noastre; şi dacă nu am căutat aceasta vreodată, nici nu am găsit niciodată pacea lui Dumnezeu.” Calea către Hristos, p. 38. Este important să înţelegem că pocăinţa vine înaintea mărturisirii. Pocăinţa vine după ce am venit la Hristos, nu înainte, iar mărturisirea urmează pocăinţei. Acesta este unul din motivele pentru care mulţi au probleme cu mărturisirea păcatelor. Noi avem uneori impresia greşită că mărturisirea este calea prin care venim la Hristos, ori că ajungem la pocăinţă prin mărturisire.

  Aţi avut vreodată simţământul că mărturisirea ne acordă anumite merite? Ai simţit că dacă eşti sigur că ţi-ai mărturisit toate păcatele în fiecare seară poţi fi sigur de mântuire? Nu există însă „neprihănire prin mărturisire”! N-are nici un rost să încerci să mărturiseşti dacă nu te-ai pocăit, pentru că vei sfârşi prin a considera mărturisirea ca pe un merit, o cale prin care te poţi face plăcut lui Dumnezeu. Mărturisirea vine ca un rezultat, al unui adevărat regret pentru păcatele săvârşite, şi nu ca o cauză. Calea către Hristos, p. 39.

  Mărturisirea are două aspecte. Ea nu este doar o înşiruire a lipsurilor, greşelilor şi insucceselor noastre. Adevărata pocăinţă ne reaminteşte de continua noastră stare de păcătoşenie, şi în umilinţa sufletului recunoaşte nevoia de Hristos şi dependenţa faţă de El.

  Nu există neprihănire prin mărturisire - 2017. Mărturisirea are două aspecte. Ea nu este doar o înşiruire a lipsurilor, greşelilor şi insucceselor noastre. Adevărata pocăinţă ne reaminteşte de continua noastră stare de păcătoşenie, şi în umilinţa sufletului recunoaşte nevoia de Hristos şi dependenţa faţă de El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...