Nu există scuze în mărturisire

  „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte toate păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1:9

  Numai atunci când experimentăm adevărata pocăinţă putem face o adevărată mărturisire. Poate că una din cele mai bune căi de a ne da seama cât de adevărată este mărturisirea este de a vedea dacă ea este însoţită sau nu de scuze. Dacă aş veni la tine şi ţi-aş spune: „Aş vrea să te rog să mă ierţi. Îmi pare rău că am spus lucruri neadevărate despre tine dar, cred că dacă nu erai o persoană atât de urâtă n-aş fi fost tentat să vorbesc aşa despre tine.” După o asemenea atitudine ţi-ai da imediat seama că nu am dovedit o adevărată pocăinţă.

  Problema autoîndreptăţirii a început în Eden. Adam a învinuit-o pe Eva pentru neascultarea lui iar Eva la rândul ei l-a învinuit pe şarpe. Ni se spune că atunci: „când păcatul a ucis simțământul nostru moral, păcătosul nu-şi mai vede defectele de caracter… Şi dacă el nu cedează puterii convingătoare a Duhului Sfânt, el va rămâne orbit faţă de păcatul său… De fiecare dată când îşi dă seama de vina sa, el adăugă câte o scuză.” Calea către Hristos, p.40.

  Nu putem înfăptui o adevărată reformă, fără pocăinţă. V-a spus vreodată cineva: „Spune că-ți pare rău”? Te-a determinat aceasta să-ți pară rău? Ai spus vreodată cuiva, poate chiar copiilor tăi: „Spune-le că-ţi pare rău.” Crezi că asta i-a determinat să le pară rău? Dacă regretul nu este sincer, mărturisirea va fi fără valoare şi nu va fi urmată de nici o reformă. Noi toţi ştim din experienţă că nu putem face reformă cu noi înşine ci doar dacă aruncăm o privire către fața lui Isus şi vedem dezamăgirea şi dragostea Lui pentru noi, precum şi îndelunga Sa răbdare, doar atunci vom experimenta adevărata părere de rău pentru păcat.

  Doar în măsura în care acceptăm harul şi mila lui Isus, va putea El, prin noi, să ofere harul şi mila Sa şi altora. Isus este singurul care ne poate da pacea. El ne iubeşte. El S-a dat pe Sine însuş pentru noi. El nu ne va judeca cu nedreptate. Inima Sa iubitoare este mişcată la vederea infirmităţilor noastre, în măsura în care ajungem să înţelegem dragostea Sa, şi cât de multă durere îi producem prin păcatele noastre, vom fi în stare să ne pocăim cu adevărat şi să ne pară rău pentru tot ce am făcut ca să-L întristăm. Mărturisirea care izvorăşte din regretul de a fi rănit pe Cineva care ne iubeşte nu va fi însoţită de scuze, ci va fi din inimă. Iar rezultatul va fi o adevărată reformă.

  Nu există scuze în mărturisire - 2017. Noi toţi ştim din experienţă că nu putem face reformă cu noi înşine ci doar dacă aruncăm o privire către fața lui Isus şi vedem dezamăgirea şi dragostea Lui pentru noi, precum şi îndelunga Sa răbdare, doar atunci vom experimenta adevărata părere de rău pentru păcat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!