O mărturisire sinceră

  „Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi.” Iacov 5:16

  V-aţi întrebat vreodată cum puteţi şti când să mărturisiţi vreun anumit păcat lui Dumnezeu ori altora? V-aţi gândit vreodată ce să mărturisiţi şi ce să nu mărturisiţi, întrebându-vă unde să trageţi linia de demarcaţie? Ni s-a făcut cunoscut că trebuie să fim atenţi cu mărturisirile noastre. „În multe din trezirile noastre religioase s-au făcut greşeli în legătură cu mărturisirea păcatelor. În timp ce mărturisirea foloseşte sufletului, avem nevoie de multă înţelepciune când o facem.” Mărturii, vol. 5, p. 645. Întrebarea, când şi cui ar trebui mărturisite păcatele, este una care cere un studiu atent şi multă rugăciune. Ea trebuie privită din toate punctele de vedere, cântărind-o înaintea lui Dumnezeu şi căutând iluminare divină (vezi ibidem, p. 645 – 646).

  Deci, la întrebarea, cui să-mi mărturisesc păcatele?, ne-au fost date câteva linii generale. În primul rând nu neglija să mărturiseşti greşelile către semeni, când acelea îi privesc pe ei (Fundamentele educaţiei creştine, p. 239). În al doilea rând, ca regulă generală, mărturiseşte păcatele intime lui Hristos (Sfaturi despre sănătate, p. 374).

  Dacă am o legătură vie cu Dumnezeu, nu este necesar să mă aşez şi să-mi fac inventariul vieţii mele, încercând să aflu cât de mult am greşit, să stau treaz noaptea ca să-mi fac liste şi să le analizez. Dumnezeu, în cadrul legăturii mele cu El, are diferite căi prin care să-mi dea de ştire ce ar trebui şi ce nu ar trebui să mărturisesc.

  Responsabilitatea de a ne convinge în legătura cu ceea ce trebuie să mărturisim aparţine lui Dumnezeu şi Duhul Sfânt. Partea noastră este să-I răspundem imediat, nu să aşteptăm.

  Dacă avem păcate de mărturisit, nu ar trebui să pierdem nici o clipă, ci să îndreptăm imediat lucrurile. Este greu să accepţi că ai greşit, dar când înţelegem că lipsa mărturisirii şi îndreptării lucrurilor stă în calea continuării legăturii noastre cu Hristos, când vedem legătura strânsă dintre mărturisire şi creşterea în viaţa creştină, parcă nu ne mai este atât de greu.

  Toţi avem de luptat în această privinţă. Dar putem fi mulţumitori pentru bunătatea iubitoare pe care Isus ne-o acordă astăzi. El este încă destul de mare ca, în cadrul legăturii noastre cu El, să ne comunice ce trebuie să mărturisim şi cum s-o facem.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...