Articolul precedentUn sfat mai bun
  Articolul următorRugăciunea credinţei

  Iertare fără margini

  „Atunci Petru s-a apropiat de El şi I-a zis: „Doamne de câte ori să iert pe fratele meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori?” Matei 18:21

  Ucenicii au venit la Isus şi L-au întrebat cât de des trebuiau să se ierte unul pe altul. Fariseii ziceau că de trei ori şi cu asta basta. Ucenicii voiau să arate că învăţaseră câte ceva din bunătatea şi iertarea pe care Isus o oferea, aşa că au ridicat cifra până la şapte. Dar Isus a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte, ci până la şaptezeci de ori câte şapte” (Matei 18:22).

  Când este mai uşor să ierţi: când cineva ţi-a greşit odată, ori când aceeaşi persoană ţi-a greşit a zecea oară? Dar a suta oară? De obicei, în relaţiile noastre cu alţii, noi ne simţim destul de autoneprihăniţi când iertăm prima oară. Dar dacă ofensa se repetă din nou şi din nou, nu ne trebuie mult să tragem concluzia că pocăinţa acelui om nu este nicidecum adevărată

  În Luca 17:4 se merge încă şi mai departe. Isus a zis că dacă fratele tău păcătuieşte împotriva ta „de şapte ori pe zi, şi de şapte ori pe zi se întoarce la tine şi îţi zice ,îmi pare rău!’” trebuie să-l ierţi. Şi ucenicii I-au spus: „Doamne, întăreşte-ne credinţa!” Ai nevoie de multă credinţă ca să poţi ierta în felul acesta. Dar ce spune oare Isus de fapt prin aceste instrucţiuni? E adevărat că El doreşte să fim iertători faţă de cei care ne greşesc. Dar pe lângă aceasta, El ne dă un exemplu pentru felul de iubire şi iertare pe care Dumnezeu vrea să le manifeste faţă de noi.

  Relaţiile noastre cu alţii, dacă supărăm pe cineva faţă de care de obicei ne purtăn cuviincios, aproape simţim că acea persoană ne datorează iertare pentru acea singură greşeală. Dar atunci când greşim de şapte ori pe zi faţă de cineva, şi de şapte ori pe zi ne întoarcem din nou spunând: „îmi pare rău”, simţim că nu mai merităm nimic. Iar dacă totuşi suntem iertaţi, nu ne este greu să înţelegem că aceasta nu se datorează bunătăţii noastre, ci dragostei şi bunătăţii celui ce ne-a iertat.

  Acest fel de iubire şi bunătate vine doar de la Dumnezeu. El este autorul ei, şi suntem fericiţi că făgăduinţa din Ioan 6:37 nu este o făgăduinţă cu dată fixă. Astăzi din nou, indiferent de numărul ocaziilor în care ai căzut, şi cât de des ai păcătuit, dacă vii la EL, vei fi primit şi nu vei fi aruncat afară.

  Iertare fără margini - 2017. Indiferent de numărul ocaziilor în care ai căzut, şi cât de des ai păcătuit, dacă vii la EL, vei fi primit şi nu vei fi aruncat afară.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...