Articolul precedentUn sfat mai bun
  Articolul următorRugăciunea credinţei

  Iertare fără margini

  „Atunci Petru s-a apropiat de El şi I-a zis: „Doamne de câte ori să iert pe fratele meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori?” Matei 18:21

  Ucenicii au venit la Isus şi L-au întrebat cât de des trebuiau să se ierte unul pe altul. Fariseii ziceau că de trei ori şi cu asta basta. Ucenicii voiau să arate că învăţaseră câte ceva din bunătatea şi iertarea pe care Isus o oferea, aşa că au ridicat cifra până la şapte. Dar Isus a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte, ci până la şaptezeci de ori câte şapte” (Matei 18:22).

  Când este mai uşor să ierţi: când cineva ţi-a greşit odată, ori când aceeaşi persoană ţi-a greşit a zecea oară? Dar a suta oară? De obicei, în relaţiile noastre cu alţii, noi ne simţim destul de autoneprihăniţi când iertăm prima oară. Dar dacă ofensa se repetă din nou şi din nou, nu ne trebuie mult să tragem concluzia că pocăinţa acelui om nu este nicidecum adevărată

  În Luca 17:4 se merge încă şi mai departe. Isus a zis că dacă fratele tău păcătuieşte împotriva ta „de şapte ori pe zi, şi de şapte ori pe zi se întoarce la tine şi îţi zice ,îmi pare rău!’” trebuie să-l ierţi. Şi ucenicii I-au spus: „Doamne, întăreşte-ne credinţa!” Ai nevoie de multă credinţă ca să poţi ierta în felul acesta. Dar ce spune oare Isus de fapt prin aceste instrucţiuni? E adevărat că El doreşte să fim iertători faţă de cei care ne greşesc. Dar pe lângă aceasta, El ne dă un exemplu pentru felul de iubire şi iertare pe care Dumnezeu vrea să le manifeste faţă de noi.

  Relaţiile noastre cu alţii, dacă supărăm pe cineva faţă de care de obicei ne purtăn cuviincios, aproape simţim că acea persoană ne datorează iertare pentru acea singură greşeală. Dar atunci când greşim de şapte ori pe zi faţă de cineva, şi de şapte ori pe zi ne întoarcem din nou spunând: „îmi pare rău”, simţim că nu mai merităm nimic. Iar dacă totuşi suntem iertaţi, nu ne este greu să înţelegem că aceasta nu se datorează bunătăţii noastre, ci dragostei şi bunătăţii celui ce ne-a iertat.

  Acest fel de iubire şi bunătate vine doar de la Dumnezeu. El este autorul ei, şi suntem fericiţi că făgăduinţa din Ioan 6:37 nu este o făgăduinţă cu dată fixă. Astăzi din nou, indiferent de numărul ocaziilor în care ai căzut, şi cât de des ai păcătuit, dacă vii la EL, vei fi primit şi nu vei fi aruncat afară.

  Iertare fără margini - 2017. Indiferent de numărul ocaziilor în care ai căzut, şi cât de des ai păcătuit, dacă vii la EL, vei fi primit şi nu vei fi aruncat afară.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...