Cui i s-a iertat mult iubește mult

  „De aceea îţi spun: Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate; căci a iubit mult Dar cui i se iartă puţin, iubeşte puţin.” Luca 7:47

  Simon a dat un ospăţ în casa lui. El era îngrijorat pentru faptul că Isus primea şi ierta pe păcătoşi cu prea mare uşurinţă. Aşa că Isus a trebuit să-i spună pilda cu cei doi datornici. Unul din ei datora mult. Datoria celuilalt era mică. Amândoi fiind iertaţi, Isus pune întrebarea: „Spune-mi dar, care din ei îl va iubi mai mult?” Simon i-a răspuns: „Socotesc că acela căruia i-a ierta mai mult.” Isus i-a zis: „Drept ai judecat” (Luca 7:42-43).

  Potrivit cu înţelegerea noastră omenească, iertarea dată în dar ar putea fi periculoasă. Pare ca şi cum ea ar îndemna la libertinaj. Se pare că undeva ar trebui să existe o limită a iertării, ori noi vom continua să păcătuim şi să ne pocăim la nesfârşit. Dar dragostea este un scut puternic împotriva libertinajului. Pentru că cei cărora li s-a iertat mult, ştiu mai bine decât oricine cât de mare este dragostea Celui care i-a iertat, şi această cunoştinţă îi îndeamnă să răspundă cu iubire, iubirii lui Dumnezeu. „Cei cărora li s-a iertat cel mai mult îl vor iubi cel mai mult pe Isus şi vor căuta să stea cât mai aproape de tronul Său, ca să-I înalţe laude pentru marea Sa iubire şi infinitul Său sacrificiu. Doar când înţelegem pe deplin iubirea lui Dumnezeu, ne dăm seama de grozăvia păcatului.” Calea către Hristos, p. 36.

  În măsura în care ştim că suntem iubiţi, ne vom simţi liberi să răspundem cu propria noastră dragoste. În măsura în care ajungem să cunoaştem şi să ne încredem în dragostea lui Dumnezeu, vom fi conduşi la pocăinţă, şi cu cât cunoaştem mai mult din dragostea Sa, cu atât mai adâncă va fi pocăinţa noastră. Dacă îl iubim, vom păzi poruncile Lui. Doar iubindu-L suntem în stare să ascultăm de poruncile Lui. „Adevărata ascultare vine din inimă” Hristos Lumina Lumii, p. 668. Când venim la Isus, în fiecare zi, chiar aşa cum suntem, ne dăm seama că El ne primeşte. Când El ne dă darul pocăinţei, începem să înţelegem că dragostea Sa este destul de mare ca să ofere pocăinţă şi iertare chiar şi acelora dintre noi cărora a trebuit să li se ierte mult. Ca urmare, dragostea pentru El va ţâşni din inimile noastre. Dacă Îl iubim, vom dori şi să-L ascultăm. Darul iertării lui Dumnezeu nu numai că nu ne va conduce la libertinaj, dar constituie singura temelie adevărată a ascultării. În Romani 2:4 ni se spune că bunătatea lui Dumnezeu ne îndeamnă la pocăinţă.

  Cui i s-a iertat mult iubește mult - 2017. Când venim la Isus, în fiecare zi, chiar aşa cum suntem, ne dăm seama că El ne primeşte. Când El ne dă darul pocăinţei, începem să înţelegem că dragostea Sa este destul de mare ca să ofere pocăinţă şi iertare chiar şi acelora dintre noi cărora a trebuit să li se ierte mult.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...