Cui i s-a iertat mult iubește mult

  „De aceea îţi spun: Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate; căci a iubit mult Dar cui i se iartă puţin, iubeşte puţin.” Luca 7:47

  Simon a dat un ospăţ în casa lui. El era îngrijorat pentru faptul că Isus primea şi ierta pe păcătoşi cu prea mare uşurinţă. Aşa că Isus a trebuit să-i spună pilda cu cei doi datornici. Unul din ei datora mult. Datoria celuilalt era mică. Amândoi fiind iertaţi, Isus pune întrebarea: „Spune-mi dar, care din ei îl va iubi mai mult?” Simon i-a răspuns: „Socotesc că acela căruia i-a ierta mai mult.” Isus i-a zis: „Drept ai judecat” (Luca 7:42-43).

  Potrivit cu înţelegerea noastră omenească, iertarea dată în dar ar putea fi periculoasă. Pare ca şi cum ea ar îndemna la libertinaj. Se pare că undeva ar trebui să existe o limită a iertării, ori noi vom continua să păcătuim şi să ne pocăim la nesfârşit. Dar dragostea este un scut puternic împotriva libertinajului. Pentru că cei cărora li s-a iertat mult, ştiu mai bine decât oricine cât de mare este dragostea Celui care i-a iertat, şi această cunoştinţă îi îndeamnă să răspundă cu iubire, iubirii lui Dumnezeu. „Cei cărora li s-a iertat cel mai mult îl vor iubi cel mai mult pe Isus şi vor căuta să stea cât mai aproape de tronul Său, ca să-I înalţe laude pentru marea Sa iubire şi infinitul Său sacrificiu. Doar când înţelegem pe deplin iubirea lui Dumnezeu, ne dăm seama de grozăvia păcatului.” Calea către Hristos, p. 36.

  În măsura în care ştim că suntem iubiţi, ne vom simţi liberi să răspundem cu propria noastră dragoste. În măsura în care ajungem să cunoaştem şi să ne încredem în dragostea lui Dumnezeu, vom fi conduşi la pocăinţă, şi cu cât cunoaştem mai mult din dragostea Sa, cu atât mai adâncă va fi pocăinţa noastră. Dacă îl iubim, vom păzi poruncile Lui. Doar iubindu-L suntem în stare să ascultăm de poruncile Lui. „Adevărata ascultare vine din inimă” Hristos Lumina Lumii, p. 668. Când venim la Isus, în fiecare zi, chiar aşa cum suntem, ne dăm seama că El ne primeşte. Când El ne dă darul pocăinţei, începem să înţelegem că dragostea Sa este destul de mare ca să ofere pocăinţă şi iertare chiar şi acelora dintre noi cărora a trebuit să li se ierte mult. Ca urmare, dragostea pentru El va ţâşni din inimile noastre. Dacă Îl iubim, vom dori şi să-L ascultăm. Darul iertării lui Dumnezeu nu numai că nu ne va conduce la libertinaj, dar constituie singura temelie adevărată a ascultării. În Romani 2:4 ni se spune că bunătatea lui Dumnezeu ne îndeamnă la pocăinţă.

  Cui i s-a iertat mult iubește mult - 2017. Când venim la Isus, în fiecare zi, chiar aşa cum suntem, ne dăm seama că El ne primeşte. Când El ne dă darul pocăinţei, începem să înţelegem că dragostea Sa este destul de mare ca să ofere pocăinţă şi iertare chiar şi acelora dintre noi cărora a trebuit să li se ierte mult.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...