Acceptați prin Hristos

  „Dar Dumnezeu îşi arată dragostea faţă de noi prin făptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” Romani 5:8.

  Mă aflam odată într-un aeroport şi am comandat un sandvici între două zboruri, ca să-mi astâmpăr foamea. Am făcut însă greşeala să-l las pe tejghea şi să mă depărtez puţin ca să văd de alte lucruri. Să presupunem însă că m-aş fi dus la un magazin de maşini ca să cumpăr un Mercedes. Este foarte greu de crezut că după ce aş fi plătit banii pentru el l-aş fi lăsat acolo. Cu cât ceva ne costă mai mult, cu atât îl preţuim mai mult.

  Darul nesfârşit de mare şi valoros al lui Dumnezeu în Isus Hristos face sigură acceptarea noastră, pentru că jertfa lui Isus a fost acceptată de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne va uita sau abandona după ce a plătit un preţ atât de mare pentru răscumpărarea noastră. Noi putem să aducem laudă lui Dumnezeu pentru lucrul acesta astăzi.

  Potrivit cu Romani 4:5 Dumnezeu îi îndreptăţeşte pe cei păcătoşi. Dacă vin la El, El îi primeşte aşa cum sunt. Acesta este adevărul cel mai important şi mai semnificativ pe care trebuie să-l înţelegem când vorbim despre mântuirea prin credinţă. Noi nu aşteptăm să ajungem la un moment în viitor când vom fi destul de buni pentru ca Dumnezeu să ne accepte. El ne acceptă aşa cum suntem când venim la El. Acest adevăr este valabil pentru momentul iniţial când venim la Dumnezeu, dar şi pentru ziua de astăzi în egală măsură. Si astăzi, dacă noi venim la El aşa cum suntem, El ne acceptă.

  Numai cei care au înţeles acest adevăr al acceptării necondiţionate de către Dumnezeu au dreptul să vorbească despre ascultare. Dacă eu încă nu sunt sigur că am fost deja acceptat, este deosebit de periculos să mă apuc să vorbesc despre ascultare, pentru că vorbirea mea nu poate fi altfel decât descurajatoare.

  Când un păcătos dă răspuns puterii de convingere a Duhului Sfânt, el vine înaintea lui Dumnezeu aşa cum este, şi în meritele lui Hristos el este îndreptăţit faţă de Dumnezeu. Nimic din ceea ce noi putem face nu va adăuga ceva la această mântuire. Nici o lucrare a omului are merit sau valoare în ea însăşi. Nu ascultarea este ceea ce ne îndreptăţeşte înaintea lui Dumnezeu; ea nu este cauza mântuirii noastre. Dar pentru creştinul care înţelege clar acest adevăr, care priveşte la meritele lui Hristos ca garanţie a asigurării şi iertării sale, şi nu la propriile sale fapte, subiectul ascultării are totuşi o importanţă deosebită. Odată ce am înţeles pe deplin temelia mântuirii, noi suntem gata să începem a înălţa ziduri pe această temelie.

  Acceptați prin Hristos - 2017. Darul nesfârşit de mare şi valoros al lui Dumnezeu în Isus Hristos face sigură acceptarea noastră, pentru că jertfa lui Isus a fost acceptată de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne va uita sau abandona după ce a plătit un preţ atât de mare pentru răscumpărarea noastră.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...