Acceptați prin Hristos

  „Dar Dumnezeu îşi arată dragostea faţă de noi prin făptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” Romani 5:8.

  Mă aflam odată într-un aeroport şi am comandat un sandvici între două zboruri, ca să-mi astâmpăr foamea. Am făcut însă greşeala să-l las pe tejghea şi să mă depărtez puţin ca să văd de alte lucruri. Să presupunem însă că m-aş fi dus la un magazin de maşini ca să cumpăr un Mercedes. Este foarte greu de crezut că după ce aş fi plătit banii pentru el l-aş fi lăsat acolo. Cu cât ceva ne costă mai mult, cu atât îl preţuim mai mult.

  Darul nesfârşit de mare şi valoros al lui Dumnezeu în Isus Hristos face sigură acceptarea noastră, pentru că jertfa lui Isus a fost acceptată de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne va uita sau abandona după ce a plătit un preţ atât de mare pentru răscumpărarea noastră. Noi putem să aducem laudă lui Dumnezeu pentru lucrul acesta astăzi.

  Potrivit cu Romani 4:5 Dumnezeu îi îndreptăţeşte pe cei păcătoşi. Dacă vin la El, El îi primeşte aşa cum sunt. Acesta este adevărul cel mai important şi mai semnificativ pe care trebuie să-l înţelegem când vorbim despre mântuirea prin credinţă. Noi nu aşteptăm să ajungem la un moment în viitor când vom fi destul de buni pentru ca Dumnezeu să ne accepte. El ne acceptă aşa cum suntem când venim la El. Acest adevăr este valabil pentru momentul iniţial când venim la Dumnezeu, dar şi pentru ziua de astăzi în egală măsură. Si astăzi, dacă noi venim la El aşa cum suntem, El ne acceptă.

  Numai cei care au înţeles acest adevăr al acceptării necondiţionate de către Dumnezeu au dreptul să vorbească despre ascultare. Dacă eu încă nu sunt sigur că am fost deja acceptat, este deosebit de periculos să mă apuc să vorbesc despre ascultare, pentru că vorbirea mea nu poate fi altfel decât descurajatoare.

  Când un păcătos dă răspuns puterii de convingere a Duhului Sfânt, el vine înaintea lui Dumnezeu aşa cum este, şi în meritele lui Hristos el este îndreptăţit faţă de Dumnezeu. Nimic din ceea ce noi putem face nu va adăuga ceva la această mântuire. Nici o lucrare a omului are merit sau valoare în ea însăşi. Nu ascultarea este ceea ce ne îndreptăţeşte înaintea lui Dumnezeu; ea nu este cauza mântuirii noastre. Dar pentru creştinul care înţelege clar acest adevăr, care priveşte la meritele lui Hristos ca garanţie a asigurării şi iertării sale, şi nu la propriile sale fapte, subiectul ascultării are totuşi o importanţă deosebită. Odată ce am înţeles pe deplin temelia mântuirii, noi suntem gata să începem a înălţa ziduri pe această temelie.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...