Articolul precedentSchimbându-ți gândirea
  Articolul următorUn Sabat plăcut

  Cel neprihanit prin credința va trăi

  „Și cel neprihănit va trăi prin credinţă: dar dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el.” Evrei 10:38.

  Potrivit cu cele scrise în Apocalipsa 14:12 poporul lui Dumnezeu care va trăi chiar înaintea celei de a doua veniri a lui Hristos va fi cunoscut prin două caracteristici. Ei vor păzi poruncile lui Dumnezeu, şi vor avea credinţa lui Isus. Ce înseamnă a păzi poruncile? Mai mult ca sigur că înseamnă mai mult decât numai a crede în valabilitatea lor. A păzi poruncile include mai mult decât a gândi că ele sunt bune. A păzi poruncile înseamnă mai mult decât de a fi de acord cu ele. Probabil că aţi auzit ideea că este adevărat că noi trebuie să păzim poruncile, dar că noi nu vom reuşi niciodată să le păzim în mod desăvârşit. Atunci textul nostru ar trebui să sune cam aşa: „Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu, dar nu în mod desăvârşit.” Eşti de acord cu această modificare? Sper că nu. Aş vrea să-ţi spun că dacă nu păzeşti poruncile lui Dumnezeu în mod desăvârşit, de fapt nu le păzeşti deloc. Ori le păzeşti ori nu le păzeşti.

  Punctul culminant al marei lupte nu va privi faptul dacă Isus a murit sau nu, sau dacă sângele Lui este îndestulător. Problema cheie chiar înaintea venirii lui Isus va fi dacă noi putem asculta de poruncile lui Dumnezeu sau dacă vom continua cu neascultarea. Acesta va fi conflictul final. (Hristos Lumina Lumii pag. 763). Putem noi asculta sau nu? Sau vi se pare că acest subiect pare incompatibil cu tema mântuirii prin credinţa în Isus? Oare ridicarea unei astfel de întrebări sună ca şi cum ne am îndrepta spre legalism? Sau este într-adevăr posibil ca subiectul ascultării şi cel al mântuirii numai prin credinţă să poată fi compatibile unul cu celălalt?

  Când noi acceptăm ca temelie a speranţei noastre pentru mântuire faptul că noi putem veni la Isus aşa cum suntem şi că suntem acceptaţi pe baza a ceea ce El a făcut pentru noi la cruce, noi vom putea atunci să înţelegem în mod corespunzător subiectul ascultării. Pavel zice: „Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului; deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: ‘cel neprihănit va trăi prin credinţă’” (Romani 1:16-17). Probabil că pentru unii declaraţia că noi vom trăi prin credinţă, tot aşa cum predarea noastră iniţială se face prin credinţă, va suna ca un gând nou. Ascultarea vine prin credinţă. Nimic mai mult şi nimic mai puţin. Ascultarea este posibilă numai prin credinţă.

  Cel neprihanit prin credința va trăi - 2017. Punctul culminant al marei lupte nu va privi faptul dacă Isus a murit sau nu, sau dacă sângele Lui este îndestulător. Problema cheie chiar înaintea venirii lui Isus va fi dacă noi putem asculta de poruncile lui Dumnezeu sau dacă vom continua cu neascultarea. Acesta va fi conflictul final.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...