Articolul precedentSchimbându-ți gândirea
  Articolul următorUn Sabat plăcut

  Cel neprihanit prin credința va trăi

  „Și cel neprihănit va trăi prin credinţă: dar dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el.” Evrei 10:38.

  Potrivit cu cele scrise în Apocalipsa 14:12 poporul lui Dumnezeu care va trăi chiar înaintea celei de a doua veniri a lui Hristos va fi cunoscut prin două caracteristici. Ei vor păzi poruncile lui Dumnezeu, şi vor avea credinţa lui Isus. Ce înseamnă a păzi poruncile? Mai mult ca sigur că înseamnă mai mult decât numai a crede în valabilitatea lor. A păzi poruncile include mai mult decât a gândi că ele sunt bune. A păzi poruncile înseamnă mai mult decât de a fi de acord cu ele. Probabil că aţi auzit ideea că este adevărat că noi trebuie să păzim poruncile, dar că noi nu vom reuşi niciodată să le păzim în mod desăvârşit. Atunci textul nostru ar trebui să sune cam aşa: „Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu, dar nu în mod desăvârşit.” Eşti de acord cu această modificare? Sper că nu. Aş vrea să-ţi spun că dacă nu păzeşti poruncile lui Dumnezeu în mod desăvârşit, de fapt nu le păzeşti deloc. Ori le păzeşti ori nu le păzeşti.

  Punctul culminant al marei lupte nu va privi faptul dacă Isus a murit sau nu, sau dacă sângele Lui este îndestulător. Problema cheie chiar înaintea venirii lui Isus va fi dacă noi putem asculta de poruncile lui Dumnezeu sau dacă vom continua cu neascultarea. Acesta va fi conflictul final. (Hristos Lumina Lumii pag. 763). Putem noi asculta sau nu? Sau vi se pare că acest subiect pare incompatibil cu tema mântuirii prin credinţa în Isus? Oare ridicarea unei astfel de întrebări sună ca şi cum ne am îndrepta spre legalism? Sau este într-adevăr posibil ca subiectul ascultării şi cel al mântuirii numai prin credinţă să poată fi compatibile unul cu celălalt?

  Când noi acceptăm ca temelie a speranţei noastre pentru mântuire faptul că noi putem veni la Isus aşa cum suntem şi că suntem acceptaţi pe baza a ceea ce El a făcut pentru noi la cruce, noi vom putea atunci să înţelegem în mod corespunzător subiectul ascultării. Pavel zice: „Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului; deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: ‘cel neprihănit va trăi prin credinţă’” (Romani 1:16-17). Probabil că pentru unii declaraţia că noi vom trăi prin credinţă, tot aşa cum predarea noastră iniţială se face prin credinţă, va suna ca un gând nou. Ascultarea vine prin credinţă. Nimic mai mult şi nimic mai puţin. Ascultarea este posibilă numai prin credinţă.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...