Articolul precedentUn Sabat plăcut
  Articolul următorLinia copacilor

  Metoda ascultării

  „Astfel dar, după cum am primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa și să umblaţi în El.“ Coloseni 2:6.

  Când noi venim la Isus pentru iertare, El este în stare să ne accepte aşa cum suntem în virtutea jertfei pe care El a făcut-o în dreptul nostru la Calvar. Dacă noi venim în fiecare zi înaintea Lui, El va continua să ne accepte şi să ne asigure continuitatea mântuirii. Odată ce am venit la El şi am acceptat mântuirea Lui, noi trebuie să ne dăm seama că metoda prin care rămânem lângă Hristos şi creştem în harul Său este aceeaşi metodă prin care L-am primit la început – şi anume că cel neprihănit va trăi prin credinţă.

  Ce înseamnă a trăi prin credinţă? Pentru a putea da răspuns la această întrebare noi trebuie să ne reamintim ce înseamnă adevărata credinţă. Credinţa este ceva mai adânc decât numai o înţelegere intelectuală a adevărului, o încuviinţare. Ea implică încrederea într-o Persoană, în cineva pe care am ajuns să-L cunoaştem în mod personal şi despre care am tras concluzia că este demn de toată încrederea. Credinţa este întotdeauna spontană, şi este rezultatul natural al legăturii cu Hristos.

  Aceasta nu înseamnă că ascultarea nu este necesară. Ascultarea este o cerinţă Ea este importantă Ea este esenţială. Credinţa şi faptele vor coexista în viaţa credinciosului. Dar noi trebuie să înţelegem cum se realizează aceasta. Să luăm aminte la înţelesul cuvântului „prin”. Ce înţelegem când vorbim despre a trăi prin credinţă? Înţelegerea obişnuită a cuvântului „prin”, se referă la metodă. Eu trimit o scrisoare prin avion. Eu îmi câştig existenţa prin a munci

  Adevărul biblic este că aceia care au fost îndreptăţiţi prin credinţă vor şi trăi prin credinţă Trăirea vieţii creştine se realizează prin aceleaşi mijloace prin care ea (viaţa de credinţă) a început. „Astfel dar, după cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El.” Numai prin credinţă vom fi noi în stare să păzim poruncile lui Dumnezeu. Ascultarea prin credinţă este singurul fel de ascultare adevărată care poate exista. „Când Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu aşa cum este privilegiul nostru să-L cunoaştem, viaţa noastră va fi o viaţă de continuă ascultare.” Hristos Lumina Lumii, pag. 668. Să notăm condiţia – când Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu.

  Ceea ce ne face acceptabili înaintea lui Dumnezeu nu este a încerca din greu să devenim acceptabili. Tot aşa, noi nu devenim ascultători prin a încerca din greu să dăm ascultare. Atât acceptarea cât şi ascultarea vin ca dar de la Dumnezeu şi sunt primite numai prin credinţă în virtutea legăturii noastre cu El.

  Metoda ascultării - 2017. Numai prin credinţă vom fi noi în stare să păzim poruncile lui Dumnezeu. Ascultarea prin credinţă este singurul fel de ascultare adevărată care poate exista.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...