Articolul precedentLinia copacilor
  Articolul următorDezvoltând un spirit care susține

  Noi nu putem asculta

  „Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi.” Romani 5:19.

  Metoda prin care noi trăim o viaţă creştină este aceeaşi metodă prin care am şi început-o: numai prin credinţă. Îndreptăţirea noastră este în realitate numai prin credinţă – acceptarea noastră de către Dumnezeu se bazează în exclusivitate pe primirea meritelor lui Hristos în dreptul nostru. Tot aşa noi trebuie să trăim prin credinţă

  Unul din motivele cele mai importante pentru care ascultarea trebuie să fie realizată prin credinţă este că noi suntem păcătoşi şi avem o fire păcătoasă. Noi suntem cu toţii păcătoşi indiferent dacă am făcut vreun „rău” sau nu. Ceea ce ne face păcătoşi nu este păcătuirea în sine ci însăşi naşterea noastră. „Căci după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi.” (Romani 5:19). Noi suntem păcătoşi pentru că suntem născuţi în această lume a păcatului, şi dacă noi vom păcătui sau nu aceasta este cu totul altceva. Noi suntem păcătoşi. „Inimile noastre sunt rele şi noi nu ni le putem schimba ” Calea către Hristos pag. 18.

  Sunt multe texte care ne reamintesc acest lucru. „Nu este nici un om neprihănit, niciunul măcar” (cap.3:10). „Dacă zicem că n-avem păcat ne înşelăm singuri” (1 Ioan 1:8). Noi suntem „din fire copii ai mâniei” (Efeseni 2:3). „Ştiu în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească” (Romani 7:18). Noi toţi suntem păcătoşi, şi toţi am fost născuţi păcătoşi.

  Probabil că pasajul biblic cel mai limpede în privinţa acestui subiect se găseşte în Ioan 3. Hristos ne spune că pentru a ajunge să vedem împărăţia lui Dumnezeu, noi trebuie să ne naştem din nou. Dacă aceasta este adevărat, atunci trebuie că ceva este în neregulă cu naşterea noastră dintâi. Noi toţi cei ce suntem născuţi în această lume suntem născuţi cu o problemă – noi suntem născuţi despărţiţi de Dumnezeu. Acesta este punctul de bază în privinţa naşterii noastre ca păcătoşi. Noi am fi rămas în această stare pentru veşnicie dacă nu ar fi fost crucea. Dar mulţumită crucii, noi nu trebuie să rămânem despărţiţi de Dumnezeu. El dă fiecărei persoane dreptul de a alege să se nască din nou.

  Motivul pentru care studiem acest aspect în legătură cu ascultarea este următorul: dacă inimile noastre sunt rele şi noi nu ni le putem schimba, cum vom putea fi noi în stare să ascultăm? Dacă în noi nu locuieşte nimic bun, cum vom reuşi noi să ascultăm vreodată? Noi nu putem face aceasta! Numai dacă venim la Isus admiţându-ne neputinţa, şi acceptându-L pe El prin credinţă, vom fi îndreptăţiţi înaintea lui Dumnezeu.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...