Articolul precedentLinia copacilor
  Articolul următorDezvoltând un spirit care susține

  Noi nu putem asculta

  „Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi.” Romani 5:19.

  Metoda prin care noi trăim o viaţă creştină este aceeaşi metodă prin care am şi început-o: numai prin credinţă. Îndreptăţirea noastră este în realitate numai prin credinţă – acceptarea noastră de către Dumnezeu se bazează în exclusivitate pe primirea meritelor lui Hristos în dreptul nostru. Tot aşa noi trebuie să trăim prin credinţă

  Unul din motivele cele mai importante pentru care ascultarea trebuie să fie realizată prin credinţă este că noi suntem păcătoşi şi avem o fire păcătoasă. Noi suntem cu toţii păcătoşi indiferent dacă am făcut vreun „rău” sau nu. Ceea ce ne face păcătoşi nu este păcătuirea în sine ci însăşi naşterea noastră. „Căci după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi.” (Romani 5:19). Noi suntem păcătoşi pentru că suntem născuţi în această lume a păcatului, şi dacă noi vom păcătui sau nu aceasta este cu totul altceva. Noi suntem păcătoşi. „Inimile noastre sunt rele şi noi nu ni le putem schimba ” Calea către Hristos pag. 18.

  Sunt multe texte care ne reamintesc acest lucru. „Nu este nici un om neprihănit, niciunul măcar” (cap.3:10). „Dacă zicem că n-avem păcat ne înşelăm singuri” (1 Ioan 1:8). Noi suntem „din fire copii ai mâniei” (Efeseni 2:3). „Ştiu în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească” (Romani 7:18). Noi toţi suntem păcătoşi, şi toţi am fost născuţi păcătoşi.

  Probabil că pasajul biblic cel mai limpede în privinţa acestui subiect se găseşte în Ioan 3. Hristos ne spune că pentru a ajunge să vedem împărăţia lui Dumnezeu, noi trebuie să ne naştem din nou. Dacă aceasta este adevărat, atunci trebuie că ceva este în neregulă cu naşterea noastră dintâi. Noi toţi cei ce suntem născuţi în această lume suntem născuţi cu o problemă – noi suntem născuţi despărţiţi de Dumnezeu. Acesta este punctul de bază în privinţa naşterii noastre ca păcătoşi. Noi am fi rămas în această stare pentru veşnicie dacă nu ar fi fost crucea. Dar mulţumită crucii, noi nu trebuie să rămânem despărţiţi de Dumnezeu. El dă fiecărei persoane dreptul de a alege să se nască din nou.

  Motivul pentru care studiem acest aspect în legătură cu ascultarea este următorul: dacă inimile noastre sunt rele şi noi nu ni le putem schimba, cum vom putea fi noi în stare să ascultăm? Dacă în noi nu locuieşte nimic bun, cum vom reuşi noi să ascultăm vreodată? Noi nu putem face aceasta! Numai dacă venim la Isus admiţându-ne neputinţa, şi acceptându-L pe El prin credinţă, vom fi îndreptăţiţi înaintea lui Dumnezeu.

  Noi nu putem asculta - 2017. Numai dacă venim la Isus admiţându-ne neputinţa, şi acceptându-L pe El prin credinţă, vom fi îndreptăţiţi înaintea lui Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...