Păcătos prin naștere

  „Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.” 1 Ioan 1:8.

  Noi toţi care ne naştem în această lume ne naştem separaţi, despărţiţi de Dumnezeu. Isus ne-a oferit o cale prin care putem fi aduşi înapoi la legătura cu Dumnezeu care a fost întreruptă când Adam a păcătuit.

  Primul simptom al separării noastre de Dumnezeu este că noi ne naştem egoişti. Aceasta este problema de bază. Noi toţi suntem egoişti. Din acest egoism izvorăşte tot ceea ce noi numim păcat. Si noi vom rămâne în această stare atâta vreme cât suntem despărţiţi de Dumnezeu. Poate că ar fi bine să medităm la următoarea declaraţie: „Niciunul dintre apostoli sau prooroci nu a pretins vreodată să fie fără păcat. Aceia care au trăit cât mai aproape de Dumnezeu, care ar fi sacrificat propria lor viaţă mai degrabă decât să comită un rău intenţionat, credincioşi pe care Dumnezeu i-a onorat cu lumină şi putere divină, au recunoscut păcătoşenia naturii lor” – Faptele Apostolilor, pag. 561. Noi suntem păcătoşi pentru că avem o fire păcătoasă, şi vom rămâne aşa până la a doua venire a lui Isus.

  Să subliniem faptul că noi suntem păcătoşi din naştere şi că noi vom continua să fim păcătoşi prin firea noastră, până când Isus va veni din nou, indiferent dacă păcătuim sau nu. Când apostolii şi proorocii au recunoscut şi au mărturisit păcătoşenia firii lor, ei nu au declarat prin aceasta că se complăceau în păcat. Când Pavel spune că el este cel dintâi dintre păcătoşi, el nu vrea să spună că păcătuia într-una. Chiar înainte de convertirea lui pe drumul Damascului, Pavel avea un comportament ireproşabil. Convertirea sa nu l-a dus la vreun abrupt declin moral. Însă pe măsură ce s-a apropiat tot mai mult de Isus, el şi-a dat seama tot mai limpede de păcătoşenia firii sale. „Cu cât de apropii mai mult de Isus cu atât îţi vezi mai bine greşelile; pentru că judecata ta va fi mai limpede, nedesăvârşirile tale vor apare în contrast izbitor faţă de natura desăvârşită a lui Isus. Aceasta va fi dovada că amăgirile Satanei şi-au pierdut puterea asupra ta.”- Calea către Hristos pag.64.65.

  Numai prin unirea noastră cu Hristos, printr-o continuă legătură cu El, printr-o dependenţă de fiecare moment faţă de puterea Lui, vom putea fi noi făcuţi în stare să ascultăm cu adevărat, în ciuda păcătoşeniei firii noastre.

  Păcătos prin naștere - 2017. Numai prin unirea noastră cu Hristos, printr-o continuă legătură cu El, printr-o dependenţă de fiecare moment faţă de puterea Lui, vom putea fi noi făcuţi în stare să ascultăm cu adevărat, în ciuda păcătoşeniei firii noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...