Terebinți ai neprihănirii

  „Ca să fie numiţi ‘terebinţi ai neprihănirii’, un sad al Domnului,ca să slujească spre slava Lui.” Isaia 61:3

  Noi suntem născuţi păcătoşi, şi noi păcătuim pentru că suntem păcătoşi. Noi nu suntem păcătoşi pentru că păcătuim! Una din dovezile că noi suntem păcătoşi cu toţii este faptul că noi murim cu toţii. Acesta este un fapt de netăgăduit, nu-i aşa? Pe când vorbeam odată despre acest subiect, un profesor universitar mi-a strigat din spatele sălii: „Si păsările mor! Sunt ele păcătoase? Si pisicile mor, sunt ele păcătoase?” Da, sunt! Chiar am auzit doi dintre aceşti păcătoşi luptându-se în pădurea din spatele casei mele în noaptea trecută! Acei păcătoşi aveau patru picioare şi blană, dar care era problema lor? Ei erau egoişti. Mânjitura păcatului a pătruns toate nivelele creaţiunii. Noi trăim într-o lume care poartă povara păcatului împreună cu noi.

  Dacă aceasta este starea noastră, dacă inimile, noastre sunt egoiste şi dacă noi suntem păcătoşi prin naştere şi prin fire, cum putem noi spera să putem asculta? Isus a vorbit despre aceasta în Matei 7:16-18: „Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.” Dacă un pom bun nu poate aduce roade rele, şi un pom rău nu poate aduce roade bune, cum putem noi spera să ascultăm?

  Există un text minunat pe această temă în Isaia 61:3: „Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, ununtdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi ‘terebinţi ai neprihănirii’, ‘un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.’”

  Aşadar Biblia vorbeşte despre terebinţi ai neprihănirii pe care Domnul îi va planta pentru propria Lui slavă. Aceasta este ceea ce ne dă speranţă. Există totuşi posibilitatea ca un pom rău să aducă roadă bună dacă minunea pe care Isus o sugerează în aceste cuvinte ale Scripturii este într-adevăr o realitate. Din cauza unui alt pom, pomul crucii pe care Isus şi-a dat viaţa pentru păcatele noastre, noi suntem invitaţi să devenim terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului. Si unindu-ne cu El, noi vom fi împuterniciţi să facem fapte de neprihănire şi să aducem roadă bună, roadă care să aducă cinste Numelui Său.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...