Terebinți ai neprihănirii

  „Ca să fie numiţi ‘terebinţi ai neprihănirii’, un sad al Domnului,ca să slujească spre slava Lui.” Isaia 61:3

  Noi suntem născuţi păcătoşi, şi noi păcătuim pentru că suntem păcătoşi. Noi nu suntem păcătoşi pentru că păcătuim! Una din dovezile că noi suntem păcătoşi cu toţii este faptul că noi murim cu toţii. Acesta este un fapt de netăgăduit, nu-i aşa? Pe când vorbeam odată despre acest subiect, un profesor universitar mi-a strigat din spatele sălii: „Si păsările mor! Sunt ele păcătoase? Si pisicile mor, sunt ele păcătoase?” Da, sunt! Chiar am auzit doi dintre aceşti păcătoşi luptându-se în pădurea din spatele casei mele în noaptea trecută! Acei păcătoşi aveau patru picioare şi blană, dar care era problema lor? Ei erau egoişti. Mânjitura păcatului a pătruns toate nivelele creaţiunii. Noi trăim într-o lume care poartă povara păcatului împreună cu noi.

  Dacă aceasta este starea noastră, dacă inimile, noastre sunt egoiste şi dacă noi suntem păcătoşi prin naştere şi prin fire, cum putem noi spera să putem asculta? Isus a vorbit despre aceasta în Matei 7:16-18: „Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.” Dacă un pom bun nu poate aduce roade rele, şi un pom rău nu poate aduce roade bune, cum putem noi spera să ascultăm?

  Există un text minunat pe această temă în Isaia 61:3: „Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, ununtdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi ‘terebinţi ai neprihănirii’, ‘un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.’”

  Aşadar Biblia vorbeşte despre terebinţi ai neprihănirii pe care Domnul îi va planta pentru propria Lui slavă. Aceasta este ceea ce ne dă speranţă. Există totuşi posibilitatea ca un pom rău să aducă roadă bună dacă minunea pe care Isus o sugerează în aceste cuvinte ale Scripturii este într-adevăr o realitate. Din cauza unui alt pom, pomul crucii pe care Isus şi-a dat viaţa pentru păcatele noastre, noi suntem invitaţi să devenim terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului. Si unindu-ne cu El, noi vom fi împuterniciţi să facem fapte de neprihănire şi să aducem roadă bună, roadă care să aducă cinste Numelui Său.

  Terebinți ai neprihănirii - 2017. Din cauza pomului crucii pe care Isus şi-a dat viaţa pentru păcatele noastre, noi suntem invitaţi să devenim terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului. Si unindu-ne cu El, noi vom fi împuterniciţi să facem fapte de neprihănire şi să aducem roadă bună, roadă care să aducă cinste Numelui Său.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...