Terebinți ai neprihănirii

  „Ca să fie numiţi ‘terebinţi ai neprihănirii’, un sad al Domnului,ca să slujească spre slava Lui.” Isaia 61:3

  Noi suntem născuţi păcătoşi, şi noi păcătuim pentru că suntem păcătoşi. Noi nu suntem păcătoşi pentru că păcătuim! Una din dovezile că noi suntem păcătoşi cu toţii este faptul că noi murim cu toţii. Acesta este un fapt de netăgăduit, nu-i aşa? Pe când vorbeam odată despre acest subiect, un profesor universitar mi-a strigat din spatele sălii: „Si păsările mor! Sunt ele păcătoase? Si pisicile mor, sunt ele păcătoase?” Da, sunt! Chiar am auzit doi dintre aceşti păcătoşi luptându-se în pădurea din spatele casei mele în noaptea trecută! Acei păcătoşi aveau patru picioare şi blană, dar care era problema lor? Ei erau egoişti. Mânjitura păcatului a pătruns toate nivelele creaţiunii. Noi trăim într-o lume care poartă povara păcatului împreună cu noi.

  Dacă aceasta este starea noastră, dacă inimile, noastre sunt egoiste şi dacă noi suntem păcătoşi prin naştere şi prin fire, cum putem noi spera să putem asculta? Isus a vorbit despre aceasta în Matei 7:16-18: „Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.” Dacă un pom bun nu poate aduce roade rele, şi un pom rău nu poate aduce roade bune, cum putem noi spera să ascultăm?

  Există un text minunat pe această temă în Isaia 61:3: „Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, ununtdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi ‘terebinţi ai neprihănirii’, ‘un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.’”

  Aşadar Biblia vorbeşte despre terebinţi ai neprihănirii pe care Domnul îi va planta pentru propria Lui slavă. Aceasta este ceea ce ne dă speranţă. Există totuşi posibilitatea ca un pom rău să aducă roadă bună dacă minunea pe care Isus o sugerează în aceste cuvinte ale Scripturii este într-adevăr o realitate. Din cauza unui alt pom, pomul crucii pe care Isus şi-a dat viaţa pentru păcatele noastre, noi suntem invitaţi să devenim terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului. Si unindu-ne cu El, noi vom fi împuterniciţi să facem fapte de neprihănire şi să aducem roadă bună, roadă care să aducă cinste Numelui Său.

  Terebinți ai neprihănirii - 2017. Din cauza pomului crucii pe care Isus şi-a dat viaţa pentru păcatele noastre, noi suntem invitaţi să devenim terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului. Si unindu-ne cu El, noi vom fi împuterniciţi să facem fapte de neprihănire şi să aducem roadă bună, roadă care să aducă cinste Numelui Său.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...