Articolul precedentAtitudinea lui Hristos
  Articolul următorUrmărind inamicul

  Bunătatea rea

  „Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită.” Isaia 64:6

  Pentru că suntem născuţi despărţiţi de Dumnezeu, atunci când venim în această lume noi suntem toţi părtaşi ai aceleaşi probleme: egoismul. Uneori oamenii privesc la un prunc nou-născut şi se întreabă: Cum se poate ca acest micuţ să fie un păcătos? El n-a avut niciodată ocazia să calce măcar o singură poruncă. Cum poate fi el un păcătos? Dar dacă vei recunoaşte că manifestarea numărul 1 a păcatului este egoismul, va fi mult mai uşor să înţelegi. Pruncii noi născuţi sunt cu siguranţă egoişti! Noi adulţii încercăm să ne mascăm egoismul, dar pruncii sunt egoişti în mod deschis! Pentru ei nu contează dacă mama doarme sau mănâncă sau face altceva. Când pruncul vrea ceva, el îl vrea acum!

  O altă problemă care se ridică, este cum putem numi noi pe unii oameni păcătoşi numai pentru că îşi văd înainte de viaţa lor, despărţiţi de Dumnezeu, atâta vreme cât ei sunt oameni buni şi morali. Noi avem tendinţa să definim păcatul ca fiind înfăptuirea răului, şi de aceea dacă suntem destul de tari ca să ne abţinem de la a face lucruri rele, noi gândim că suntem neprihăniţi.

  Apostolul Pavel a admis că el era cel dintâi dintre păcătoşi. Oare poate însemna aceasta că el ducea o viaţă imorală, şi că era mai rău decât un tâlhar? Nu, ci aceasta înseamnă că el se apropiase atât de mult de Domnul Isus încât îşi recunoştea adevărata lui stare. El a recunoscut că singura neprihănire pe care o avea venea de la Isus, şi că despărţit de Isus el nu avea nici un fel de neprihănire. Ne este greu să realizăm că însăşi faptele noastre bune pot fi un păcat dacă noi trăim o viaţă lipsită de legătura credinţei în Isus. Este greu de admis că „toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită.” Textul nu spune că toate hainele noastre mânjite sunt haine mânjite, sau că toate faptele noastre rele sunt haine mânjite. O învăţătură ca aceasta ar putea fi acceptată cu mai multă uşurinţă. Nu, ci toată neprihănirea noastră, toate faptele noastre bune, tot ceea ce noi numim ascultare, dacă le săvârşim despărţiţi de Hristos, ele nu sunt altceva decât haine mânjite, păcate.

  Ceea ce contează în ochii lui Dumnezeu sunt motivele şi dorinţele noastre ascunse, şi nu înfăţişarea noastră exterioară. Noi putem ajuta un copil orfan sau o văduvă, lucruri care în sine însăşi sunt fapte bune, dar care făcute aparte de Hristos sunt păcate, pentru că motivul din care vom face aceste fapte este în ultimă instanţă unul egoist. Adevărata ascultare vine întotdeauna din inima, şi numai ca un rezultat al legăturii cu Hristos.

  Bunătatea rea - 2017. Ceea ce contează în ochii lui Dumnezeu sunt motivele şi dorinţele noastre ascunse, şi nu înfăţişarea noastră exterioară. Adevărata ascultare vine întotdeauna din inima, şi numai ca un rezultat al legăturii cu Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...