Articolul precedentUrmărind inamicul
  Articolul următorDieta și dentistul

  Acultarea lui Hristos în noi

  „Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Și viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.” Galateni 2:20.

  Întrucât noi suntem păcătoşi prin naştere şi prin fire, şi pentru că fără Hristos nu poate exista neprihănire, noi nu putem ajunge decât la o singură concluzie. Pentru a fi terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului, noi trebuie să acceptăm harul şi iertarea Sa, la începutul vieţii de credinţă, şi apoi să continuăm legătura şi comuniunea noastră cu El. „Omul păcătos poate găsi nădejde şi neprihănire numai în Dumnezeu; şi nici o fiinţă omenească nu poate fi neprihănită decât atâta timp cât are credinţă în Dumnezeu şi menţine o legătură vitală cu El.” – Mărturii pentru predicatori, pag. 367.

  Punctul cheie în privinţa păcatului nu-l constituie înfăptuirea răului, ci a duce o viaţă despărţită de Hristos, indiferent dacă ea este rea sau bună. Toate faptele noastre, indiferent dacă pe dinafară ele sunt bune sau rele, sunt făcute din motive egoiste dacă noi nu ne aflăm în legătură cu Hristos şi dacă noi nu rămânem în El.

  Pentru că noi suntem păcătoşi din naştere, noi, în noi înşine nu vom fi niciodată în stare să dăm dovadă de ascultare. Dacă noi ne vom trăi viaţa numai în puterea noastră, nu vom produce decât spini şi mărăcini. Dacă faptele noastre vor porni de la noi, rezultatul va fi întotdeauna nedesăvârşit.

  Ceea ce ne aduce la întrebarea de o importanţă capitală. Cine va conduce viaţa noastră: noi sau Hristos? Biblia ne învaţă clar că Hristos vrea să trăiască în noi, şi să lucreze în noi „după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13). Este posibil şi este un privilegiu ca Hristos să locuiască în inimile noastre prin credinţă (Efeseni 3:17).

  Dacă noi ne bazăm pe propria noastră ascultare noi nu putem să sperăm pentru nimic mai mult decât o ascultare nedesăvârşită. Dar dacă Hristos trăieşte în noi, lucrarea Lui în noi nu va fi nedesăvârşită. Prin locuirea Sa în noi şi prin călăuzirea Sa, noi putem asculta în mod desăvârşit. Noi vom asculta, totuşi nu noi, ci Hristos care locuieşte în noi.

  Cel drept va trăi prin credinţă. Dacă cei ce au fost iertaţi şi îndreptăţiţi prin neprihănirea lui Hristos trăiesc prin credinţă, ei vor putea să asculte. Dacă noi vom trăi o viaţă zilnică de credinţă în Isus, prin locuirea Sa în noi, noi vom putea să experimentăm o adevărată ascultare.

  Acultarea lui Hristos în noi - 2017. Cel drept va trăi prin credinţă. Dacă cei ce au fost iertaţi şi îndreptăţiţi prin neprihănirea lui Hristos trăiesc prin credinţă, ei vor putea să asculte. Dacă noi vom trăi o viaţă zilnică de credinţă în Isus, prin locuirea Sa în noi, noi vom putea să experimentăm o adevărată ascultare.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...