Ascultare izvorâtă din lăuntru

  „Deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: ‘Cel neprihănit va trăi prin credinţă.” Romani 1:17.

  Ascultarea vine numai prin credinţă. Si aceia care au fost socotiţi neprihăniţi vor şi trăi prin credinţă. Unul din motivele pentru care ascultarea vine numai prin credinţă, şi numai prin credinţă (şi dacă crezi că am repetat expresia anterioară din greşeală nu îţi dai seama câtă importanţă are această expresie), se găseşte în predica de pe muntele Fericirilor. Aici Isus ne învaţă că nici măcar nu trebuie să comiţi adulter ca să calci porunca a şaptea. Și că poţi să fii un criminal fără să fi omorât pe nimeni. Dacă în inima ta sunt pofte rele şi mânie tu eşti deja vinovat.

  Dacă aceasta este adevărat, atunci multe din faptele pe care am dori să le numim ascultare sunt de fapt păcate. Dacă vreau să înşel statul în privinţa taxelor pe care le am de plătit, dar nu mă pot hotărî s-o fac, sunt totuşi un înşelător. Dacă mă simt atras de ideia jefuirii unei bănci, chiar dacă nu am furat în viaţa mea nici măcar 5 bani, sunt totuşi un hoţ. De fapt dacă poftesc alimente nesănătoase, deşi am destulă voinţă ca să refuz să le mănânc, eu sunt un lacom! Să luăm aminte la un comentariu din Sfaturi pentru Dietă şi Hrană, pag. 35: „Oamenii nu vor fi niciodată cu adevărat cumpătaţi până ce harul lui Hristos nu ia loc în inimă. Nici o hotărâre din lume nu va face din tine şi din soţia ta nişte împlinitori ai reformei sanitare. Nici o restricţie pe care ţi-o impui asupra dietei nu va lecui apetitul tău bolnav… Ceea ce urmăreşte creştinismul este reforma inimii Ceea ce Hristos lucrează înlăuntrul nostru se va dovedi şi la exterior ca rezultat al unor hotărâri luate de o minte convertită. Planul de a începe cu exteriorul pentru a reforma lăuntrul este sortit insuccesului. Planul lui Dumnezeu pentru tine este să începi cu ceea ce constituie centrul tuturor problemelor, adică cu inima, şi apoi dintr-o inimă curată vor izvorî principii ale neprihănirii.”

  Lasă-mă să-ţi pun o întrebare. Dacă Dumnezeu şi-a făcut lucrarea Lui în inima ta, astfel că tu ai început să vezi păcatul aşa cum îl vede El; astfel că gusturile, înclinaţiile, ambiţiile, şi poftele tale sunt aduse sub stăpânirea Lui (Solii Alese, vol. l, pag. 336); astfel că simţămintele, gândurile, scopurile şi acţiunile tale sunt în armonie cu voinţa lui Dumnezeu (Calea către Hristos, pag. 61) – dacă acest lucru s-a întâmplat cu tine, crezi că va mai trebui să depui vreun efort ca să asculţi? Dimpotrivă, ar trebui să depui eforturi pentru a te forţa să nu asculţi! Dacă vom avea acea legătură continuă de credinţă în Isus, noi vom fi schimbaţi după chipul Său, în aşa fel încât să fim ascultători – începând din inimă şi sfârşind cu aparenţele.

  Ascultare izvorâtă din lăuntru - 2017. Dacă vom avea acea legătură continuă de credinţă în Isus, noi vom fi schimbaţi după chipul Său, în aşa fel încât să fim ascultători - începând din inimă şi sfârşind cu aparenţele.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...