Predarea eului și nu a lucrurilor materiale

  „Cine crede în El, nu va fi dat de ruşine.” Romani 9:33

  Dacă suntem păcătoşi, deci despărţiţi de Dumnezeu, şi nu putem asculta cu adevărat, atunci tot ceea ce avem de făcut este să ne predăm pe noi înşine- să renunţăm la ideia că noi vom fi în stare să generăm adevărata ascultare.

  Cuvântul consacrare nu apare deloc în Biblie. Termenul cel mai apropiat ca sens este supunere, găsit în pasajul din Romani 9:30 până la 10:4. „Deci ce vom zice? Neamurile care nu umblau după neprihănire, au căpătat neprihănirea şi anume neprihănirea care se capătă prin credinţă; pe când Israel, care umbla după o Lege, care să dea neprihănirea, n-a ajuns la Legea aceasta. Pentru ce? Pentru că Israel n-a căutat-o prin credinţă, ci prin fapte. Ei s-au lovit de piatra de poticnire.” Piatra de poticnire a fost Hristos.

  „Fraţilor, dorinţa inimii mele şi rugăciunea mea către Dumnezeu pentru Israeliţi, este să fie mântuiţi. Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere.” În ce privinţă erau ei fără pricepere? „Pentru că, întrucât n-au cunoscut neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşile, şi nu s-au supus astfel neprihănirii, pe care o dă Dumnezeu. Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.”

  Cineva ar putea ridica întrebarea: Despre ce fel de neprihănire se vorbeşte aici? Atribuită? Sau împărtăşită? Nu aceasta are importanţă! Despărţiţi de Hristos nu putem vorbi despre niciun fel de neprihănire. Nici despre cea atribuită, nici despre cea împărtăşită. Persoana care se poticneşte necunoscând niciuna din aceste două neprihăniri este acela care încearcă să devină neprihănit prin el însuşi. Să notăm că textul spune că ei nu s-au supus – nu se vorbeşte aici despre predarea vreunui lucru material, ci despre predarea de sine. Este o mare diferenţă între a preda sau consacra lucruri şi a te consacra pe tine însuţi.

  O persoană cu putere de voinţă care se lasă de fumat, de băut şi de petreceri, fără a apela la Hristos pentru aceasta, poate deveni un „bun” membru al bisericii. Dar cine a realizat aceasta? El în felul acesta însăşi comportarea lui bună este păcat, pentru că el trăieşte despărţit de Hristos. Singurul fel de ascultare pe care noi îl putem produce prin forţe proprii este o ascultare exterioară. Aceasta nu este o ascultare reală. Ascultarea adevărată vine numai de la Hristos, ca rezultat al legăturii cu El.

  Predarea eului și nu a lucrurilor materiale - 2017. Singurul fel de ascultare pe care noi îl putem produce prin forţe proprii este o ascultare exterioară. Aceasta nu este o ascultare reală. Ascultarea adevărată vine numai de la Hristos, ca rezultat al legăturii cu El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...