Alegând să lăsăm pe Dumnezeu să aleagă

  „Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l.” Matei 5: 29.

  Isus s-a referit la problema predării într-o manieră cu totul deosebită. El a zis: „Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-1 de la tine; căci este spre folosul tău… Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat taie-o şi leapădă-o de la tine; căci este spre folosul tău.” Ai meditat vreodată la importanta acestui pasaj? Eu sunt mulţumitor pentru explicaţia pe care am găsit-o în Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 61: „Păcatul ne înlănţuie prin intermediul voinţei. Scoaterea ochiului sau tăierea mâinii reprezintă predarea voinţei noastre.”

  Unii vor zice: „Dacă aşa stau lucrurile şi eu trebuie să predau voinţa mea, atunci am impresia că trebuie să trec prin viaţă mutilat şi handicapat.” Pentru acela obişnuit cu succesul, pentru persoana capabilă, acesta pare un motiv de îngrijorare. Pe cei de felul acesta, învăţătura aceasta îi tulbură. Ei zic: „Dumnezeu ne-a creat după chipul Său. El nu poată să ne ceară predarea voinţei. El nu vrea să facă din noi nişte roboţi.”

  V-aş ruga ca până nu apune soarele peste această zi să studiaţi cu atenţie cele relatate în Calea către Hristos pag. 47. În contextul învăţăturilor din acest pasaj, voinţa este definită ca puterea noastră de alegere. De fiecare dată când veţi întâlni cuvântul voinţă, înlocuiţi-l cu putere de alegere, şi observaţi care va fi rezultatul. Nu poţi ajunge la nici o altă concluzie decât că consacrarea înseamnă predarea voinţei noastre. „Ei, dar asta înseamnă că voi fi handicapat!” Dacă Dumnezeu mă invită să predau puterea mea de alegere, oare nu pot eu să predau şi problema handicapării în mîinile Sale? Dumnezeu ne invită să predăm voinţele noastre în orice privinţă cu excepţia continuării legăturii cu El. Noi suntem întotdeauna liberi să alegem dacă vrem să continuăm a-L căuta. Noi nu vom pierde niciodată posibilitatea de a alege în privinţa aceasta.

  Haideţi să abordăm această problemă într-un mod şi mai practic. Să zicem că eu am o problemă: Fumez. Și Dumnezeu zice: „Dacă tu îmi vei preda puterea ta de alegere în orice privinţă cu excepţia legăturii cu Mine, o schimbare radicală se va petrece în viaţa ta.” Va fi oare biruinţa câştigată prin a alege să nu fumez? Nu, nu aşa stau lucrurile. Eu predau Lui puterea mea de alegere, şi exersez putere de alegere numai în privinţa legăturii de credinţă. Atunci Isus vine şi trăieşte viaţa Lui în mine şi El alege să nu fumez! Ascultarea vine numai prin credinţă, pentru că noi suntem invitaţi să ne predăm pe noi înşine şi să permitem lui Hristos să ne stăpânească şi să aleagă pentru noi, pe măsură ce noi ne vom preda tot mai mult Lui.

  Alegând să lăsăm pe Dumnezeu să aleagă - 2017. Dumnezeu ne invită să predăm voinţele noastre în orice privinţă cu excepţia continuării legăturii cu El. Noi suntem întotdeauna liberi să alegem dacă vrem să continuăm a-L căuta. Noi nu vom pierde niciodată posibilitatea de a alege în privinţa aceasta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...