Cei tari nu au niciun avantaj

  „El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.” Isaia 40:29

  Vestea cea bună a mântuirii prin credinţa în Isus nu este o veste bună numai pentru cel tare. Ea este o veste tot atât de bună şi pentru cel cu voinţa slabă. Aceasta este valabil şi în privinţa ascultării şi în privinţa vieţii veşnice. Întrucât ascultarea adevărată vine numai din lăuntru, şi, despărţiţi de Hristos cei tari nu pot produce decât o ascultare de suprafaţă, de ochii lumii, nimeni nu are vreun avantaj în privinţa biruinţei.

  Cum stau lucrurile în privinţa legăturii cu Hristos însă? Efortul de a te implica în lupta credinţei, de a veni la Hristos pentru prima oară şi apoi de a continua să vii la El zilnic, nu pare să se întimple spontan. Si dacă singura temelie adevărată a vieţii creştine este legătura de credinţă cu Isus, nu înseamnă aceasta că cel tare are totuşi un avantaj?

  Ai citit vreodată că, „atunci când omul se hotărăşte în inima lui să asculte de Dumnezeu, când se depun eforturi pentru realizarea acestui scop, Isus acceptă această dispoziţie şi orice efort manifestat în această direcţie ca tot ceea ce putem face noi, şi completează lipsurile noastre cu propriile Sale merite divine”? – Semnele Timpului 16 iunie 1890. De multe ori noi citim declaraţii de felul acesta şi tragem concluzia că aici se vorbeşte despre eforturile pe care trebuie să le facem în privinţa ascultării de cele 10 porunci. Dar dacă vei verifica contextul, dacă citeşti întregul articol din care aceste cuvinte au fost luate, vei descoperi că el se referă în mod primordial la efortul depus în direcţia legăturii noastre cu Dumnezeu, din care izvorăşte ascultarea adevărată. Aici se vorbeşte despre a avea voinţă în inima ta să asculţi de Dumnezeu prin a deschide uşa inimii tale şi a-L invita pe El în viaţa ta. Aici se vorbeşte despre efortul implicat în a rezerva o părticică din fiecare zi de har care îţi este dăruită pentru o părtăşie şi comuniune cu El, astfel ca să-ţi asiguri prezenţa lui Dumnezeu în viaţa ta pentru tot restul zilei. Când vei face aceasta, Hristos va compensa cu propriile Sale merite divine deficienţele care noi le simţim prezente în privinţa dependenţei noastre constante de Dumnezeu.

  Persoana cu voinţa cea mai slabă, care nu se poate lăsa de băut, de fumat sau de oricare alt viciu, şi care de asemenea se teme că nu poate intra într-o corespunzătoare legătură personală cu Dumnezeu, nu are de fapt de ce să se teamă, pentru că Dumnezeu îi va ieşi în întâmpinare dincolo de jumătatea drumului. Iar în privinţa biruinţei asupra păcatului. Dumnezeu nu trebuie să-mi iasă în întâmpinare – El trebuie să facă totul.

  Cei tari nu au niciun avantaj - 2017. Atunci când omul se hotărăşte în inima lui să asculte de Dumnezeu, când se depun eforturi pentru realizarea acestui scop, Isus acceptă această dispoziţie şi orice efort manifestat în această direcţie ca tot ceea ce putem face noi, şi completează lipsurile noastre cu propriile Sale merite divine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...