Cei tari nu au niciun avantaj

  „El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.” Isaia 40:29

  Vestea cea bună a mântuirii prin credinţa în Isus nu este o veste bună numai pentru cel tare. Ea este o veste tot atât de bună şi pentru cel cu voinţa slabă. Aceasta este valabil şi în privinţa ascultării şi în privinţa vieţii veşnice. Întrucât ascultarea adevărată vine numai din lăuntru, şi, despărţiţi de Hristos cei tari nu pot produce decât o ascultare de suprafaţă, de ochii lumii, nimeni nu are vreun avantaj în privinţa biruinţei.

  Cum stau lucrurile în privinţa legăturii cu Hristos însă? Efortul de a te implica în lupta credinţei, de a veni la Hristos pentru prima oară şi apoi de a continua să vii la El zilnic, nu pare să se întimple spontan. Si dacă singura temelie adevărată a vieţii creştine este legătura de credinţă cu Isus, nu înseamnă aceasta că cel tare are totuşi un avantaj?

  Ai citit vreodată că, „atunci când omul se hotărăşte în inima lui să asculte de Dumnezeu, când se depun eforturi pentru realizarea acestui scop, Isus acceptă această dispoziţie şi orice efort manifestat în această direcţie ca tot ceea ce putem face noi, şi completează lipsurile noastre cu propriile Sale merite divine”? – Semnele Timpului 16 iunie 1890. De multe ori noi citim declaraţii de felul acesta şi tragem concluzia că aici se vorbeşte despre eforturile pe care trebuie să le facem în privinţa ascultării de cele 10 porunci. Dar dacă vei verifica contextul, dacă citeşti întregul articol din care aceste cuvinte au fost luate, vei descoperi că el se referă în mod primordial la efortul depus în direcţia legăturii noastre cu Dumnezeu, din care izvorăşte ascultarea adevărată. Aici se vorbeşte despre a avea voinţă în inima ta să asculţi de Dumnezeu prin a deschide uşa inimii tale şi a-L invita pe El în viaţa ta. Aici se vorbeşte despre efortul implicat în a rezerva o părticică din fiecare zi de har care îţi este dăruită pentru o părtăşie şi comuniune cu El, astfel ca să-ţi asiguri prezenţa lui Dumnezeu în viaţa ta pentru tot restul zilei. Când vei face aceasta, Hristos va compensa cu propriile Sale merite divine deficienţele care noi le simţim prezente în privinţa dependenţei noastre constante de Dumnezeu.

  Persoana cu voinţa cea mai slabă, care nu se poate lăsa de băut, de fumat sau de oricare alt viciu, şi care de asemenea se teme că nu poate intra într-o corespunzătoare legătură personală cu Dumnezeu, nu are de fapt de ce să se teamă, pentru că Dumnezeu îi va ieşi în întâmpinare dincolo de jumătatea drumului. Iar în privinţa biruinţei asupra păcatului. Dumnezeu nu trebuie să-mi iasă în întâmpinare – El trebuie să facă totul.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...