Cei tari nu au niciun avantaj

  „El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.” Isaia 40:29

  Vestea cea bună a mântuirii prin credinţa în Isus nu este o veste bună numai pentru cel tare. Ea este o veste tot atât de bună şi pentru cel cu voinţa slabă. Aceasta este valabil şi în privinţa ascultării şi în privinţa vieţii veşnice. Întrucât ascultarea adevărată vine numai din lăuntru, şi, despărţiţi de Hristos cei tari nu pot produce decât o ascultare de suprafaţă, de ochii lumii, nimeni nu are vreun avantaj în privinţa biruinţei.

  Cum stau lucrurile în privinţa legăturii cu Hristos însă? Efortul de a te implica în lupta credinţei, de a veni la Hristos pentru prima oară şi apoi de a continua să vii la El zilnic, nu pare să se întimple spontan. Si dacă singura temelie adevărată a vieţii creştine este legătura de credinţă cu Isus, nu înseamnă aceasta că cel tare are totuşi un avantaj?

  Ai citit vreodată că, „atunci când omul se hotărăşte în inima lui să asculte de Dumnezeu, când se depun eforturi pentru realizarea acestui scop, Isus acceptă această dispoziţie şi orice efort manifestat în această direcţie ca tot ceea ce putem face noi, şi completează lipsurile noastre cu propriile Sale merite divine”? – Semnele Timpului 16 iunie 1890. De multe ori noi citim declaraţii de felul acesta şi tragem concluzia că aici se vorbeşte despre eforturile pe care trebuie să le facem în privinţa ascultării de cele 10 porunci. Dar dacă vei verifica contextul, dacă citeşti întregul articol din care aceste cuvinte au fost luate, vei descoperi că el se referă în mod primordial la efortul depus în direcţia legăturii noastre cu Dumnezeu, din care izvorăşte ascultarea adevărată. Aici se vorbeşte despre a avea voinţă în inima ta să asculţi de Dumnezeu prin a deschide uşa inimii tale şi a-L invita pe El în viaţa ta. Aici se vorbeşte despre efortul implicat în a rezerva o părticică din fiecare zi de har care îţi este dăruită pentru o părtăşie şi comuniune cu El, astfel ca să-ţi asiguri prezenţa lui Dumnezeu în viaţa ta pentru tot restul zilei. Când vei face aceasta, Hristos va compensa cu propriile Sale merite divine deficienţele care noi le simţim prezente în privinţa dependenţei noastre constante de Dumnezeu.

  Persoana cu voinţa cea mai slabă, care nu se poate lăsa de băut, de fumat sau de oricare alt viciu, şi care de asemenea se teme că nu poate intra într-o corespunzătoare legătură personală cu Dumnezeu, nu are de fapt de ce să se teamă, pentru că Dumnezeu îi va ieşi în întâmpinare dincolo de jumătatea drumului. Iar în privinţa biruinţei asupra păcatului. Dumnezeu nu trebuie să-mi iasă în întâmpinare – El trebuie să facă totul.

  Cei tari nu au niciun avantaj - 2017. Atunci când omul se hotărăşte în inima lui să asculte de Dumnezeu, când se depun eforturi pentru realizarea acestui scop, Isus acceptă această dispoziţie şi orice efort manifestat în această direcţie ca tot ceea ce putem face noi, şi completează lipsurile noastre cu propriile Sale merite divine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...