Dumnezeu plantează semințe, nu copaci

  „Cu împărăţia lui Dumnezeu este ca atunci când aruncă un om sămânţa în pământ..întâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic.” Marcu 4:26-28

  Ar fi nemaipomenit dacă ar fi adevărat că noi am putea experimenta biruinţă neîntreruptă începând din momentul în care am renunţat la noi înşine şi am predat voinţa noastră lui Hristos. Dar nu aceasta este realitatea. Creştinul aflat în creştere nu experimentează o dependenţă constantă de puterea lui Dumnezeu. Ca să obţină un pom. Dumnezeu plantează o sămânţă. Când plantează grâu, întâi iese un fir, apoi un spic şi numai după aceea grâu deplin în spic. De aceea nu trebuie să ne descurajăm când vedem că ascultarea noastră nu este desăvârşită tot timpul.

  În primul rând Dumnezeu nu ne acceptă din cauza ascultării noastre. El ne acceptă pentru că noi venim la El prezentând meritele sacrificiului lui Hristos în locul nostru. Acceptarea noastră înaintea Lui, siguranţa mântuirii noastre, este un fapt împlinit dacă vom continua să acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi la cruce. În al doilea rând, Dumnezeu lasă loc şi timp pentru creştere.

  Singura cale spre biruinţă şi ascultare este de a privi la Isus, şi la ceea ce El a făcut şi vrea să facă în vieţile noastre. Pe parcursul creşterii noastre creştine, încrederea şi dependenţa noastră totală de puterea lui Hristos nu vor fi constante. Noi ne vom reaminti adesea că nu putem să biruim pe Satana în propria noastră putere. Noi nici nu vom mai încerca aceasta. Noi vom privi la Isus pentru biruinţă, şi El ne-o va da. Alteori vom gândi că putem să rezolvăm singuri lucrurile, şi vom cădea, vom suferi insucces şi vom sfârşi înfrânţi. Dar acesta nu este un motiv de descurajare. Dumnezeu ne oferă putere pentru ascultare, dar El ne oferă şi iertare de păcate.

  Există o declaraţie care cred că ar trebui să fie scrisă pe coperta interioară a fiecărei Biblii: „Sunt unii care au cunoscut dragostea iertătoare a lui Hristos şi care doresc cu adevărat să fie copii ai lui Dumnezeu, şi totuşi ei îşi dau seama de nedesăvârşirea caracterului lor, de păcătoşenia vieţii lor, şi ei sunt ispitiţi să pună la îndoială faptul că inimile lor au fost cu adevărat reînnoite de Duhul Sfânt. Unora ca acestora le spun, nu daţi înapoi în disperare. Adesea noi trebuie să ne plecăm pe genunchi şi să plângem la picioarele lui Isus din cauza lipsurilor şi greşelilor noastre, dar noi nu trebuie să ne descurajăm. Chiar atunci când suntem înfrânţi de vrăjmaş, noi nu suntem lepădaţi… Pierzându-ne încrederea în propria noastră putere, să ne încredem în puterea Răscumpărătorului nostru.” – Calea către Hristos, pag 64.

  Dumnezeu plantează semințe, nu copaci - 2017. Adesea noi trebuie să ne plecăm pe genunchi şi să plângem la picioarele lui Isus din cauza lipsurilor şi greşelilor noastre, dar noi nu trebuie să ne descurajăm. Chiar atunci când suntem înfrânţi de vrăjmaş, noi nu suntem lepădaţi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...