Numai doi stăpâni

  „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni.” Matei 6:24

  Ascultarea nu poate veni decât prin credinţă, în primul rând din cauza naturii omeneşti. Noi toţi suntem păcătoşi. Noi vom fi păcătoşi până când Isus va veni din nou, şi păcătoşii nu pot asculta. În al doilea rând ascultarea poate veni numai prin credinţă, întrucât, fiind păcătoşi şi neputând dovedi ascultare dacă suntem despărţiţi de Dumnezeu, tot ceea ce putem face este să încetăm a mai spera că putem asculta prin propria noastră putere. Tot ceea ce putem face noi este să ne predăm pe noi înşine, să ne lăsăm a fi cu totul stăpâniţi de Isus Hristos.

  Ce înseamnă a fi stăpânit de Dumnezeu? Obişnuiam să cred că există trei posibilităţi cu privire la stăpânirea vieţii mele. Gândeam că noi putem fi fie sub stăpânirea lui Dumnezeu, fie sub controlul lui Satana, fie sub controlul nostru personal. Mulţi tineri astăzi, în special adolescenţi, vor să fie liberi să-şi controleze viaţa aşa cum doresc ei. Ei sunt fascinaţi de ideia desprinderii de cuib, şi sunt nerăbdători să fie liberi a face ce vor ei.

  Este o mare surpriză să descoperi că de fapt cea de a treia posibilitate şi anume de a ne controla pe noi înşine nu există. Noi suntem sub controlul uneia sau a celeilalte dintre cele două puteri. Nu există o a treia alegere. Singurul control pe care îl avem este de a alege ce putere vrem să ne stăpânească. Dacă n-ar fi fost crucea, noi am fi fost cu totul sub stăpânirea Satanei fără nici o altă alegere. Dar Isus, la cruce, I-a dat lui Dumnezeu dreptul să ne ofere o a doua posibilitate: aceia de a alege să fim sub stăpânirea Sa.

  A fi sub stăpânirea Satanei înseamnă o cruntă sclavie. A alege să te supui stăpânirii lui Dumnezeu îţi oferă cea mai mare libertate posibilă. Dar noi suntem totuşi sub o stăpânire. „Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire? Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru că, după ce aţi fost robi ai păcatului, aţi ascultat acum din inimă de dreptarul învăţăturii, pe care aţi primit-o. Și prin chiar faptul că aţi fost izbăviţi de sub păcat v-aţi făcut robi ai neprihănirii” (Romani 6:16-18). Întrebarea aici este dacă sunt un slujitor al păcatului şi al Satanei, sau un slujitor al lui Isus. Nu există o altă alegere. Însuşi Isus a vorbit de numai doi stăpini, şi de faptul că nu poţi să-i slujeşti pe amândoi. Întotdeauna este vorba de unul sau de celălalt. Fiecăruia dintre noi ni se oferă astăzi posibilitatea de a alege cine ne va stăpâni viaţa.

  Numai doi stăpâni - 2017. Însuşi Isus a vorbit de numai doi stăpini, şi de faptul că nu poţi să-i slujeşti pe amândoi. Întotdeauna este vorba de unul sau de celălalt. Fiecăruia dintre noi ni se oferă astăzi posibilitatea de a alege cine ne va stăpâni viaţa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...