Adevărata ascultare

  „Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?” Romani 6:16

  „Orice suflet care refuză să se predea pe sine însuşi lui Dumnezeu este sub stăpânirea unei alte puteri. El nu poate fi independent. Acel suflet poate vorbi de libertate, dar în acelaşi timp el este sub cea mai cruntă sclavie… în timp ce o astfel de persoană se mândreşte că urmează hotărârile propriei sale raţiuni, el de fapt ea ascultă de voinţa prinţului întunericului.” – Hristos Lumina Lumii, p. 466. „Până când nu ne vom preda pe noi înşine călăuzirii lui Hristos, noi vom fi stăpâniţi de cel rău, în mod inevitabil, orice persoană trebuie să fie sub stăpânirea fie a uneia fie a celeilalte dintre cele două mari puteri care se luptă pentru supremaţie în această lume.” – Ibidem, pag. 324.

  Orice om din această lume, orice membru al bisericii, este fie sub stăpânirea lui Dumnezeu, fie sub stăpânirea lui Satana. Alegând să intrăm într-o legătură de credinţă cu Dumnezeu, îi dă Lui dreptul să conducă direcţia vieţii noastre, şi această direcţie va fi înainte şi în sus, în ciuda greşelilor ocazionale. Dacă noi nu alegem să avem o legătură de credinţă cu Dumnezeu (şi sunt prea mulţi membrii ai bisericii care nu au făcut lucrul acesta), atunci direcţia vieţii noastre va fi stăpânită de Satana, şi ea va fi spre în jos, în ciuda unor ocazionale fapte bune. Ţinta finală a lui Dumnezeu este nu numai ca El să fie în stăpânirea direcţiei noastre de înaintare, ci ca noi să continuăm legătura noastră cu El, până ce El va fi în stare să ne conducă spre punctul în care noi să fim sub stăpânirea Lui în fiecare moment al vieţii noastre. Atunci El va avea stăpânire absolută asupra noastră – prin propria noastră alegere. Atunci noi vom fi stăpâniţi pe deplin de Duhul Sfânt. Nu-mi spuneţi mie că o persoană care va ajunge acolo nu va fi în stare să asculte în mod desăvârşit!

  Scopul Satanei este ca noi să fim împiedicaţi de la a avea o legătură cu Hristos astfel ca El să conducă direcţia vieţii noastre, pentru a realiza scopul reamintit mai sus. Scopul suprem al lui Satana este de a ne avea sub conducerea lui absolută, şi astfel noi să fim pe deplin posedaţi de el. Si să ştiţi că a fi posedat de Satana se manifestă în mult mai multe feluri decât numai a face spume la gură şi a te tăvăli în ţărână. Educaţii farisei din zilele lui Hristos erau posedaţi de acelaşi spirit rău ca şi demonizatul din templu.

  Când noi ne vom da seama de starea noastră ca păcătoşi, şi ne vom preda stăpânirii şi călăuzirii lui Dumnezeu, El ne va aduce la punctul în care să dăm dovadă de ascultare – ascultare numai prin credinţă. Singura cale de a ajunge la adevărata ascultare este să fii călăuzit de Dumnezeu.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...