Adevărata ascultare

  „Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?” Romani 6:16

  „Orice suflet care refuză să se predea pe sine însuşi lui Dumnezeu este sub stăpânirea unei alte puteri. El nu poate fi independent. Acel suflet poate vorbi de libertate, dar în acelaşi timp el este sub cea mai cruntă sclavie… în timp ce o astfel de persoană se mândreşte că urmează hotărârile propriei sale raţiuni, el de fapt ea ascultă de voinţa prinţului întunericului.” – Hristos Lumina Lumii, p. 466. „Până când nu ne vom preda pe noi înşine călăuzirii lui Hristos, noi vom fi stăpâniţi de cel rău, în mod inevitabil, orice persoană trebuie să fie sub stăpânirea fie a uneia fie a celeilalte dintre cele două mari puteri care se luptă pentru supremaţie în această lume.” – Ibidem, pag. 324.

  Orice om din această lume, orice membru al bisericii, este fie sub stăpânirea lui Dumnezeu, fie sub stăpânirea lui Satana. Alegând să intrăm într-o legătură de credinţă cu Dumnezeu, îi dă Lui dreptul să conducă direcţia vieţii noastre, şi această direcţie va fi înainte şi în sus, în ciuda greşelilor ocazionale. Dacă noi nu alegem să avem o legătură de credinţă cu Dumnezeu (şi sunt prea mulţi membrii ai bisericii care nu au făcut lucrul acesta), atunci direcţia vieţii noastre va fi stăpânită de Satana, şi ea va fi spre în jos, în ciuda unor ocazionale fapte bune. Ţinta finală a lui Dumnezeu este nu numai ca El să fie în stăpânirea direcţiei noastre de înaintare, ci ca noi să continuăm legătura noastră cu El, până ce El va fi în stare să ne conducă spre punctul în care noi să fim sub stăpânirea Lui în fiecare moment al vieţii noastre. Atunci El va avea stăpânire absolută asupra noastră – prin propria noastră alegere. Atunci noi vom fi stăpâniţi pe deplin de Duhul Sfânt. Nu-mi spuneţi mie că o persoană care va ajunge acolo nu va fi în stare să asculte în mod desăvârşit!

  Scopul Satanei este ca noi să fim împiedicaţi de la a avea o legătură cu Hristos astfel ca El să conducă direcţia vieţii noastre, pentru a realiza scopul reamintit mai sus. Scopul suprem al lui Satana este de a ne avea sub conducerea lui absolută, şi astfel noi să fim pe deplin posedaţi de el. Si să ştiţi că a fi posedat de Satana se manifestă în mult mai multe feluri decât numai a face spume la gură şi a te tăvăli în ţărână. Educaţii farisei din zilele lui Hristos erau posedaţi de acelaşi spirit rău ca şi demonizatul din templu.

  Când noi ne vom da seama de starea noastră ca păcătoşi, şi ne vom preda stăpânirii şi călăuzirii lui Dumnezeu, El ne va aduce la punctul în care să dăm dovadă de ascultare – ascultare numai prin credinţă. Singura cale de a ajunge la adevărata ascultare este să fii călăuzit de Dumnezeu.

  Adevărata ascultare - 2017. Ţinta finală a lui Dumnezeu este nu numai ca El să fie în stăpânirea direcţiei noastre de înaintare, ci ca noi să continuăm legătura noastră cu El, până ce El va fi în stare să ne conducă spre punctul în care noi să fim sub stăpânirea Lui în fiecare moment al vieţii noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...