Adevărata ascultare

  „Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?” Romani 6:16

  „Orice suflet care refuză să se predea pe sine însuşi lui Dumnezeu este sub stăpânirea unei alte puteri. El nu poate fi independent. Acel suflet poate vorbi de libertate, dar în acelaşi timp el este sub cea mai cruntă sclavie… în timp ce o astfel de persoană se mândreşte că urmează hotărârile propriei sale raţiuni, el de fapt ea ascultă de voinţa prinţului întunericului.” – Hristos Lumina Lumii, p. 466. „Până când nu ne vom preda pe noi înşine călăuzirii lui Hristos, noi vom fi stăpâniţi de cel rău, în mod inevitabil, orice persoană trebuie să fie sub stăpânirea fie a uneia fie a celeilalte dintre cele două mari puteri care se luptă pentru supremaţie în această lume.” – Ibidem, pag. 324.

  Orice om din această lume, orice membru al bisericii, este fie sub stăpânirea lui Dumnezeu, fie sub stăpânirea lui Satana. Alegând să intrăm într-o legătură de credinţă cu Dumnezeu, îi dă Lui dreptul să conducă direcţia vieţii noastre, şi această direcţie va fi înainte şi în sus, în ciuda greşelilor ocazionale. Dacă noi nu alegem să avem o legătură de credinţă cu Dumnezeu (şi sunt prea mulţi membrii ai bisericii care nu au făcut lucrul acesta), atunci direcţia vieţii noastre va fi stăpânită de Satana, şi ea va fi spre în jos, în ciuda unor ocazionale fapte bune. Ţinta finală a lui Dumnezeu este nu numai ca El să fie în stăpânirea direcţiei noastre de înaintare, ci ca noi să continuăm legătura noastră cu El, până ce El va fi în stare să ne conducă spre punctul în care noi să fim sub stăpânirea Lui în fiecare moment al vieţii noastre. Atunci El va avea stăpânire absolută asupra noastră – prin propria noastră alegere. Atunci noi vom fi stăpâniţi pe deplin de Duhul Sfânt. Nu-mi spuneţi mie că o persoană care va ajunge acolo nu va fi în stare să asculte în mod desăvârşit!

  Scopul Satanei este ca noi să fim împiedicaţi de la a avea o legătură cu Hristos astfel ca El să conducă direcţia vieţii noastre, pentru a realiza scopul reamintit mai sus. Scopul suprem al lui Satana este de a ne avea sub conducerea lui absolută, şi astfel noi să fim pe deplin posedaţi de el. Si să ştiţi că a fi posedat de Satana se manifestă în mult mai multe feluri decât numai a face spume la gură şi a te tăvăli în ţărână. Educaţii farisei din zilele lui Hristos erau posedaţi de acelaşi spirit rău ca şi demonizatul din templu.

  Când noi ne vom da seama de starea noastră ca păcătoşi, şi ne vom preda stăpânirii şi călăuzirii lui Dumnezeu, El ne va aduce la punctul în care să dăm dovadă de ascultare – ascultare numai prin credinţă. Singura cale de a ajunge la adevărata ascultare este să fii călăuzit de Dumnezeu.

  Adevărata ascultare - 2017. Ţinta finală a lui Dumnezeu este nu numai ca El să fie în stăpânirea direcţiei noastre de înaintare, ci ca noi să continuăm legătura noastră cu El, până ce El va fi în stare să ne conducă spre punctul în care noi să fim sub stăpânirea Lui în fiecare moment al vieţii noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...