Stăpânit de Duhul Sfânt

  „Domnul mi se arată de departe: Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea te-am atras cu bunătatea mea!” Ieremia 31:3 (versiunea King James)

  „Când sufletul se predă lui Hristos, o nouă putere ia în stăpânire inima… Sufletul care va fi stăpânit în felul acesta de puterile cereşti nu va putea fi doborât de atacurile Satanei” – Hristos Lumina Lumii, pag. 324. Sună aceasta ca o veste bună? Noi poate nu înţelegem exact tot ceea ce înseamnă locuirea lui Hristos în noi, călăuzirea Lui, faptul că El lucrează în noi şi voinţa şi înfăptuirea. Dar trebuie să fim mulţumitori că ni se oferă această alegere. Eu trebuie să recunosc sincer că nu sunt de loc fericit cu felul în care mă comport când sunt despărţit de Hristos. Dar sunt mulţumitor pentru biruinţa, puterea, şi ascultarea care mi se oferăe atunci când mă supun călăuzirii lui Hristos.

  „Cel mai înalt simţământ al libertăţii poate fi găsit numai în schimbarea care are loc atunci când sufletul se predă lui Hristos… Singura condiţie sub care libertatea este cu adevărat posibilă pentru om este de a deveni una cu Hristos.” Ibidem, pag. 466. Cum este posibil să fii liber şi în acelaşi timp să fii stăpânit? Răspunsul poate fi găsit într-un singur cuvânt cheie: iubire. Stăpânirea exercitată din iubire determină pe o persoană să facă ceea ce nu ar fi făcut dintr-un niciun alt motiv, şi pe deasupra să-i placă să fie stăpânit! Si nu numai să-i placă lucrul acesta, dar să fie entuziasmat de ideea aceasta.

  Într-o dimineaţă mă bărbieream pe când fiica mea care pe atunci avea patru ani a venit la mine şi mi-a zis: „Tăticule, am nevoie de o pisicuţă cu ochi albaştri.” Drept să vă spun mie nu-mi plac pisicile. Nu-mi plac când vin şi se lipesc de mine fără să fie invitate. De asemenea nu-mi place când se bat noaptea şi mă ţin treaz. Dar fiica mea încă nu băgase în seamă ce animale nesuferite erau pisicile! Si eu am răspuns: „Și unde vrei să ţii pisica?” Ea mi-a zis: „În camera mea.” Atunci eu am văzut imediat o posibilitate de scăpare. „Tu nu poţi să ţii o pisică în camera ta – acolo nu este niciun loc pentru o pisică, cu dezordinea care este acolo!” Fiica mea a dispărut şi eu m-am gândit că avusesem ultimul cuvânt. Dar încă înainte de a termina cu bărbieritul, ea s-a întors, m-a luat de mână şi m-a condus în camera ei. Niciodată nu am văzut atâta ordine în camera ei. Nici acum nu ştiu ce a făcut cu toate lucrurile care erau acolo într-un timp atât de scurt. Dar camera arăta impecabil. Într-o încercare finală de a o determina să-şi schimbe planurile am zis: „Luana, tu ai făcut ordine în camera ta pentru că vrei o pisică cu ochi albaştri, sau pentru că-l iubeşti pe tatăl tău?” Și ea mi-a zis: „Pentru că vreau o… pentru că-l iubesc pe tata!” De atunci întotdeauna a fost în casa noastră o pisică albă cu ochi albaştri! Iubirea este elementul cel mai important în stăpânire.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...