Stăpânit de Duhul Sfânt

  „Domnul mi se arată de departe: Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea te-am atras cu bunătatea mea!” Ieremia 31:3 (versiunea King James)

  „Când sufletul se predă lui Hristos, o nouă putere ia în stăpânire inima… Sufletul care va fi stăpânit în felul acesta de puterile cereşti nu va putea fi doborât de atacurile Satanei” – Hristos Lumina Lumii, pag. 324. Sună aceasta ca o veste bună? Noi poate nu înţelegem exact tot ceea ce înseamnă locuirea lui Hristos în noi, călăuzirea Lui, faptul că El lucrează în noi şi voinţa şi înfăptuirea. Dar trebuie să fim mulţumitori că ni se oferă această alegere. Eu trebuie să recunosc sincer că nu sunt de loc fericit cu felul în care mă comport când sunt despărţit de Hristos. Dar sunt mulţumitor pentru biruinţa, puterea, şi ascultarea care mi se oferăe atunci când mă supun călăuzirii lui Hristos.

  „Cel mai înalt simţământ al libertăţii poate fi găsit numai în schimbarea care are loc atunci când sufletul se predă lui Hristos… Singura condiţie sub care libertatea este cu adevărat posibilă pentru om este de a deveni una cu Hristos.” Ibidem, pag. 466. Cum este posibil să fii liber şi în acelaşi timp să fii stăpânit? Răspunsul poate fi găsit într-un singur cuvânt cheie: iubire. Stăpânirea exercitată din iubire determină pe o persoană să facă ceea ce nu ar fi făcut dintr-un niciun alt motiv, şi pe deasupra să-i placă să fie stăpânit! Si nu numai să-i placă lucrul acesta, dar să fie entuziasmat de ideea aceasta.

  Într-o dimineaţă mă bărbieream pe când fiica mea care pe atunci avea patru ani a venit la mine şi mi-a zis: „Tăticule, am nevoie de o pisicuţă cu ochi albaştri.” Drept să vă spun mie nu-mi plac pisicile. Nu-mi plac când vin şi se lipesc de mine fără să fie invitate. De asemenea nu-mi place când se bat noaptea şi mă ţin treaz. Dar fiica mea încă nu băgase în seamă ce animale nesuferite erau pisicile! Si eu am răspuns: „Și unde vrei să ţii pisica?” Ea mi-a zis: „În camera mea.” Atunci eu am văzut imediat o posibilitate de scăpare. „Tu nu poţi să ţii o pisică în camera ta – acolo nu este niciun loc pentru o pisică, cu dezordinea care este acolo!” Fiica mea a dispărut şi eu m-am gândit că avusesem ultimul cuvânt. Dar încă înainte de a termina cu bărbieritul, ea s-a întors, m-a luat de mână şi m-a condus în camera ei. Niciodată nu am văzut atâta ordine în camera ei. Nici acum nu ştiu ce a făcut cu toate lucrurile care erau acolo într-un timp atât de scurt. Dar camera arăta impecabil. Într-o încercare finală de a o determina să-şi schimbe planurile am zis: „Luana, tu ai făcut ordine în camera ta pentru că vrei o pisică cu ochi albaştri, sau pentru că-l iubeşti pe tatăl tău?” Și ea mi-a zis: „Pentru că vreau o… pentru că-l iubesc pe tata!” De atunci întotdeauna a fost în casa noastră o pisică albă cu ochi albaştri! Iubirea este elementul cel mai important în stăpânire.

  Stăpânit de Duhul Sfânt - 2017. Stăpânirea exercitată din iubire determină pe o persoană să facă ceea ce nu ar fi făcut dintr-un niciun alt motiv, şi pe deasupra să-i placă să fie stăpânit! Si nu numai să-i placă lucrul acesta, dar să fie entuziasmat de ideea aceasta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...