Cum să urâm păcatul

  „Vreau să fac voia Ta Dumnezeule! Și Legea Ta este în fundul inimii mele.” Psalmul 40:8

  Principiul după care cei mai mulţi dintre noi am funcţionat cel puţin pentru o vreme este următorul: noi gândim că vom iubi întotdeauna păcatul, dar scrâşnim din dinţi şi stăm departe de el pentru că Îl iubim pe Dumnezeu. Conceptul cel mai comun în cercurile creştine este că în trăirea vieţii creştine noi ne abţinem de la rău şi facem ceea ce este bine pentru că-L iubim pe Dumnezeu, deşi nouă ne-ar place să facem ceva ce este rău. „Îmi place să dansez. Mi-a plăcut întotdeauna. Și probabil că-mi va place întotdeauna. Dar nu mai fac lucrul acesta pentru că-L iubesc pe Isus.” „Îmi place carnea de porc. Asta a fost întotdeauna una din plăcerile mele. Dar m-am lăsat de obiceiul de a mânca porc. Aceasta este crucea mea, şi eu o voi purta de dragul lui Isus.” Eu nu cred că o astfel de ascultare este o ascultare adevărată.

  „Ascultarea adevărată vine din inimă. Aşa a fost în viaţa lui Hristos de pe acest pământ. Si dacă noi vom consimţi, El este binevoitor să se identifice cu gândurile şi scopurile noastre, să aducă inima şi mintea noastră în conformitate cu voinţa Lui, astfel ca ascultarea noastră de El să nu fie decât o manifestare a propriilor noastre impulsuri. Voinţa, curăţită şi sfinţită, va găsi cea mai mare plăcere în a face lucrarea lui Hristos. Când noi Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu aşa cum ni se oferă privilegiul să-L cunoaştem, viaţa noastră va fi o viaţă de o continuă ascultare. Printr-o apreciere corectă a caracterului lui Hristos, noi vom ajunge să urâm păcatul” – Hristos Lumina Lumii, pag. 668

  Nu depune eforturi în privinţa ascultării – concentrează-ţi întreaga atenţie în direcţia cunoaşterii lui Dumnezeu, şi ascultarea va veni de la sine. Oare este această ideie aşa de greu de înţeles? Si totuşi mulţi dintre noi am irosit mult timp şi energie depunând eforturi în privinţa ascultării, în loc să căutăm a cunoaşte pe Dumnezeu. Noi înţelegem principiul cauzei şi efectului în multe aspecte ale vieţii noastre. Chiar şi copiii ştiu că dacă vor să crească, ceea ce au de făcut este să mănânce – nu să depună eforturi pentru a creşte. Doctorii cei mai buni sunt aceia care ştiu că ceea ce contează cel mai mult, e să descoperi cauza unei boli, şi nu să tratezi simptomele. Oare de ce trebuie să stea lucrurile altfel în privinţa vieţii noastre spirituale! Dumnezeu ştie că dacă El câştigă stăpânirea asupra inimilor noastre, comportamentul nostru se va schimba în mod natural şi spontan. El ştie că dacă El ne va putea face să vedem păcatul, aşa cum Îl vede El, şi să înţelegem dragostea Sa într-o măsură suficientă ca să ne încredem în El, noi vom ajunge să urâm şi noi păcatul. Dacă vom urî păcatul şi dacă îl vom găsi respingător, aşa cum a fost respingător şi pentru Isus, oare nu va fi ascultarea rezultatul natural?

  Cum să urâm păcatul - 2017. El ştie că dacă El ne va putea face să vedem păcatul, aşa cum Îl vede El, şi să înţelegem dragostea Sa într-o măsură suficientă ca să ne încredem în El, noi vom ajunge să urâm şi noi păcatul.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...