Articolul precedentCel mai eficient martor
  Articolul următorIsus, pâinea vieții

  Pasiv poate însemna și activ

  „Și ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aş vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proorocii” Evrei 11:32

  Predându-se stăpânirii lui Dumnezeu, unii se tem că îşi vor pierde individualitatea şi personalitatea. Ei se tem că vor deveni nişte marionete. Ceea ce noi trebuie să înţelegem este că sunt numai două posibilităţi în privinţa stăpânirii vieţilor noastre: fie Dumnezeu, fie Satana, niciodată noi. Și care dintre aceste două posibilităţi are să poarte riscul distrugerii individualităţii şi libertăţii noastre? Stăpânirea lui Dumnezeu sau stăpânirea lui Satana?

  Dumnezeu ştie cum să păstreze individualitatea noastră, chiar atunci când El ne conduce. El este Acela care a creat această individualitate. Dacă ar trebui să dăm un exemplu despre o persoană încăpăţânată probabil că cel mai bun ar fi apostolul Pavel. Înainte de a veni la Hristos, el a fost încăpăţânat în privinţa propriilor sale idei. După ce a venit la Hristos, el a fost încăpăţânat pentru Dumnezeu şi pentru cauza Lui. Înainte ca Andrei să vină la Isus, el era tăcut şi retras. După ce a venit la Isus, el a rămas tăcut şi retras, dar în mod tăcut el a adus mereu pe cineva la Isus.

  Te temi că vei deveni o unealtă pasivă în mâinile lui Dumnezeu? Ai cântat vreodată cântecul: „Voia Ta Doamne, doar voia Ta! Să se-mplinească în viaţa mea”? Ai cântat această cântare din toată inima? Sau te tulbură aspectul pasiv al predării? Să nu uităm însă că cu Dumnezeu cuvântul pasiv poate însemna foarte multă activitate!

  Ionatan părea că-şi ieşise din minţi. El a luat pe cel ce-i purta armele şi împreună au urcat pe un munte ca să distrugă o armată întreagă de duşmani. Dar el era stăpânit de Dumnezeu. El era un instrument pasiv în mâna lui Dumnezeu. Și duşmanul a luat-o la fugă.

  Ghedeon s-a dus la război cu ulcioare şi făclii. El a trimis acasă 95 la sută din armata sa, păstrând numai o mână de ostaşi. Ei au atacat şi duşmanul a fugit. El era călăuzit de Dumnezeu.

  Moise a condus mai mult de un milion de oameni afară din robia egipteană către ţara făgăduită. Iosua, sub conducerea lui Dumnezeu, a condus poporul Israel la luarea în stăpânire a ţării făgăduite. Pavel a călătorit dintr-un oraş în altul, declanşând fie o redeşteptare, fie o răscoală în toate locurile pe unde mergea. Călăuzirea lui Dumnezeu ne va face mai activi decât am fost vreodată. Dar noi suntem numai unelte în mâna Sa. Vrei tu să te predai astăzi stăpânirii şi conducerii lui Dumnezeu?

  Pasiv poate însemna și activ - 2017. Călăuzirea lui Dumnezeu ne va face mai activi decât am fost vreodată. Dar noi suntem numai unelte în mâna Sa. Vrei tu să te predai astăzi stăpânirii şi conducerii lui Dumnezeu?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...