Articolul precedentCel mai eficient martor
  Articolul următorIsus, pâinea vieții

  Pasiv poate însemna și activ

  „Și ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aş vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proorocii” Evrei 11:32

  Predându-se stăpânirii lui Dumnezeu, unii se tem că îşi vor pierde individualitatea şi personalitatea. Ei se tem că vor deveni nişte marionete. Ceea ce noi trebuie să înţelegem este că sunt numai două posibilităţi în privinţa stăpânirii vieţilor noastre: fie Dumnezeu, fie Satana, niciodată noi. Și care dintre aceste două posibilităţi are să poarte riscul distrugerii individualităţii şi libertăţii noastre? Stăpânirea lui Dumnezeu sau stăpânirea lui Satana?

  Dumnezeu ştie cum să păstreze individualitatea noastră, chiar atunci când El ne conduce. El este Acela care a creat această individualitate. Dacă ar trebui să dăm un exemplu despre o persoană încăpăţânată probabil că cel mai bun ar fi apostolul Pavel. Înainte de a veni la Hristos, el a fost încăpăţânat în privinţa propriilor sale idei. După ce a venit la Hristos, el a fost încăpăţânat pentru Dumnezeu şi pentru cauza Lui. Înainte ca Andrei să vină la Isus, el era tăcut şi retras. După ce a venit la Isus, el a rămas tăcut şi retras, dar în mod tăcut el a adus mereu pe cineva la Isus.

  Te temi că vei deveni o unealtă pasivă în mâinile lui Dumnezeu? Ai cântat vreodată cântecul: „Voia Ta Doamne, doar voia Ta! Să se-mplinească în viaţa mea”? Ai cântat această cântare din toată inima? Sau te tulbură aspectul pasiv al predării? Să nu uităm însă că cu Dumnezeu cuvântul pasiv poate însemna foarte multă activitate!

  Ionatan părea că-şi ieşise din minţi. El a luat pe cel ce-i purta armele şi împreună au urcat pe un munte ca să distrugă o armată întreagă de duşmani. Dar el era stăpânit de Dumnezeu. El era un instrument pasiv în mâna lui Dumnezeu. Și duşmanul a luat-o la fugă.

  Ghedeon s-a dus la război cu ulcioare şi făclii. El a trimis acasă 95 la sută din armata sa, păstrând numai o mână de ostaşi. Ei au atacat şi duşmanul a fugit. El era călăuzit de Dumnezeu.

  Moise a condus mai mult de un milion de oameni afară din robia egipteană către ţara făgăduită. Iosua, sub conducerea lui Dumnezeu, a condus poporul Israel la luarea în stăpânire a ţării făgăduite. Pavel a călătorit dintr-un oraş în altul, declanşând fie o redeşteptare, fie o răscoală în toate locurile pe unde mergea. Călăuzirea lui Dumnezeu ne va face mai activi decât am fost vreodată. Dar noi suntem numai unelte în mâna Sa. Vrei tu să te predai astăzi stăpânirii şi conducerii lui Dumnezeu?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...