Articolul precedentCel mai eficient martor
  Articolul următorIsus, pâinea vieții

  Pasiv poate însemna și activ

  „Și ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aş vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proorocii” Evrei 11:32

  Predându-se stăpânirii lui Dumnezeu, unii se tem că îşi vor pierde individualitatea şi personalitatea. Ei se tem că vor deveni nişte marionete. Ceea ce noi trebuie să înţelegem este că sunt numai două posibilităţi în privinţa stăpânirii vieţilor noastre: fie Dumnezeu, fie Satana, niciodată noi. Și care dintre aceste două posibilităţi are să poarte riscul distrugerii individualităţii şi libertăţii noastre? Stăpânirea lui Dumnezeu sau stăpânirea lui Satana?

  Dumnezeu ştie cum să păstreze individualitatea noastră, chiar atunci când El ne conduce. El este Acela care a creat această individualitate. Dacă ar trebui să dăm un exemplu despre o persoană încăpăţânată probabil că cel mai bun ar fi apostolul Pavel. Înainte de a veni la Hristos, el a fost încăpăţânat în privinţa propriilor sale idei. După ce a venit la Hristos, el a fost încăpăţânat pentru Dumnezeu şi pentru cauza Lui. Înainte ca Andrei să vină la Isus, el era tăcut şi retras. După ce a venit la Isus, el a rămas tăcut şi retras, dar în mod tăcut el a adus mereu pe cineva la Isus.

  Te temi că vei deveni o unealtă pasivă în mâinile lui Dumnezeu? Ai cântat vreodată cântecul: „Voia Ta Doamne, doar voia Ta! Să se-mplinească în viaţa mea”? Ai cântat această cântare din toată inima? Sau te tulbură aspectul pasiv al predării? Să nu uităm însă că cu Dumnezeu cuvântul pasiv poate însemna foarte multă activitate!

  Ionatan părea că-şi ieşise din minţi. El a luat pe cel ce-i purta armele şi împreună au urcat pe un munte ca să distrugă o armată întreagă de duşmani. Dar el era stăpânit de Dumnezeu. El era un instrument pasiv în mâna lui Dumnezeu. Și duşmanul a luat-o la fugă.

  Ghedeon s-a dus la război cu ulcioare şi făclii. El a trimis acasă 95 la sută din armata sa, păstrând numai o mână de ostaşi. Ei au atacat şi duşmanul a fugit. El era călăuzit de Dumnezeu.

  Moise a condus mai mult de un milion de oameni afară din robia egipteană către ţara făgăduită. Iosua, sub conducerea lui Dumnezeu, a condus poporul Israel la luarea în stăpânire a ţării făgăduite. Pavel a călătorit dintr-un oraş în altul, declanşând fie o redeşteptare, fie o răscoală în toate locurile pe unde mergea. Călăuzirea lui Dumnezeu ne va face mai activi decât am fost vreodată. Dar noi suntem numai unelte în mâna Sa. Vrei tu să te predai astăzi stăpânirii şi conducerii lui Dumnezeu?

  Pasiv poate însemna și activ - 2017. Călăuzirea lui Dumnezeu ne va face mai activi decât am fost vreodată. Dar noi suntem numai unelte în mâna Sa. Vrei tu să te predai astăzi stăpânirii şi conducerii lui Dumnezeu?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...