Articolul precedentVindecând răni
  Articolul următorPlecând în călătoria vieții tale

  Roada pentru slava Sa

  „Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fl proslăvit” Ioan 15:8

  Isus a zis în Ioan 15 că dacă noi rămânem în El, vom aduce multă roadă, dar că fără El nu putem face nimic. În ce privinţă nu putem noi face nimic? Contextul pasajului este că noi nu putem face nimic în privinţa producerii roadelor. Noi toţi ştim că nu putem face nimic, absolut nimic, dacă Dumnezeu nu ar menţine bătaia inimilor noastre. Dar El vorbeşte aici unor oameni ale căror inimi deja bat. Și El le spune: „Deşi inimile voastre bat, totuşi voi nu puteţi da roade despărţiţi de Mine. Voi nu puteţi da niciun fel de roade.”

  Dacă vrem un curs miniatură în doctrina mântuirii prin credinţă de la Hristos însuşi, sunt două texte care constituie rezumatul acestei doctrine. Ioan 15:5: „Căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” Și Filipeni 4:13: „Pot totul în Hristos care mă întăreşte.” Puneţi aceste două texte împreună. Dacă fără El noi nu putem face nimic, dar cu El putem face orice, atunci răspunsul final la întrebarea ce rol are efortul omenesc este următorul: singurul lucru pe care eu pot şi trebuie să-l fac este să mă apropii de El. Și să stau cu El. Aceasta este tot ceea ce pot face eu.

  Prin procesul apropierii de Hristos prin comuniune şi părtăşie, noi rămânem în viţă. Acesta este modul în care noi venim iniţial la El, prin studierea Cuvântului Său şi prin rugăciune; şi acesta este şi felul în care rămânem cu El în al doilea rând. Rămânând cu El, continuând legătura noastră cu El, noi vom putea aduce roade spre slava Sa.

  Nu este nimic mai spontan decât a da roade. Dacă citeşti capitolul din Hristos Lumina Lumii cu privire la viţe şi mlădiţe, vei găsi următoarele cuvinte: „Mântuitorul nu Și-a îndemnat ucenicii să muncească pentru a da roade. El le-a spus să rămână în El”, pag. 677. În ce constă efortul? Să rămâi în El. În Calea către Hristos, pag. 61, ni se spune că ascultarea este roada credinţei. Aşadar dacă una este rezultatul iar cealaltă cauza, noi trebuie să ne concentrăm atenţia asupra cauzei, şi niciodată asupra rezultatului.

  De aceea unii dintre noi am luat poziţia de pe care considerăm că ascultarea adevărată este naturală. Ascultarea naturală vine ca rezultat al unei legături de credinţă. Privind, admirând pe Hristos noi vom fi schimbaţi. Alegând în mod deliberat să petrecem timp în fiecare zi meditând la Hristos şi la viaţa Lui, comunicând cu El, roadele Duhului Sfânt, roadele ascultării, vor începe să fie văzute în vieţile noastre.

  Roada pentru slava Sa - 2017. Privind, admirând pe Hristos noi vom fi schimbaţi. Alegând în mod deliberat să petrecem timp în fiecare zi meditând la Hristos şi la viaţa Lui, comunicând cu El, roadele Duhului Sfânt, roadele ascultării, vor începe să fie văzute în vieţile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...