Articolul precedentVindecând răni
  Articolul următorPlecând în călătoria vieții tale

  Roada pentru slava Sa

  „Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fl proslăvit” Ioan 15:8

  Isus a zis în Ioan 15 că dacă noi rămânem în El, vom aduce multă roadă, dar că fără El nu putem face nimic. În ce privinţă nu putem noi face nimic? Contextul pasajului este că noi nu putem face nimic în privinţa producerii roadelor. Noi toţi ştim că nu putem face nimic, absolut nimic, dacă Dumnezeu nu ar menţine bătaia inimilor noastre. Dar El vorbeşte aici unor oameni ale căror inimi deja bat. Și El le spune: „Deşi inimile voastre bat, totuşi voi nu puteţi da roade despărţiţi de Mine. Voi nu puteţi da niciun fel de roade.”

  Dacă vrem un curs miniatură în doctrina mântuirii prin credinţă de la Hristos însuşi, sunt două texte care constituie rezumatul acestei doctrine. Ioan 15:5: „Căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” Și Filipeni 4:13: „Pot totul în Hristos care mă întăreşte.” Puneţi aceste două texte împreună. Dacă fără El noi nu putem face nimic, dar cu El putem face orice, atunci răspunsul final la întrebarea ce rol are efortul omenesc este următorul: singurul lucru pe care eu pot şi trebuie să-l fac este să mă apropii de El. Și să stau cu El. Aceasta este tot ceea ce pot face eu.

  Prin procesul apropierii de Hristos prin comuniune şi părtăşie, noi rămânem în viţă. Acesta este modul în care noi venim iniţial la El, prin studierea Cuvântului Său şi prin rugăciune; şi acesta este şi felul în care rămânem cu El în al doilea rând. Rămânând cu El, continuând legătura noastră cu El, noi vom putea aduce roade spre slava Sa.

  Nu este nimic mai spontan decât a da roade. Dacă citeşti capitolul din Hristos Lumina Lumii cu privire la viţe şi mlădiţe, vei găsi următoarele cuvinte: „Mântuitorul nu Și-a îndemnat ucenicii să muncească pentru a da roade. El le-a spus să rămână în El”, pag. 677. În ce constă efortul? Să rămâi în El. În Calea către Hristos, pag. 61, ni se spune că ascultarea este roada credinţei. Aşadar dacă una este rezultatul iar cealaltă cauza, noi trebuie să ne concentrăm atenţia asupra cauzei, şi niciodată asupra rezultatului.

  De aceea unii dintre noi am luat poziţia de pe care considerăm că ascultarea adevărată este naturală. Ascultarea naturală vine ca rezultat al unei legături de credinţă. Privind, admirând pe Hristos noi vom fi schimbaţi. Alegând în mod deliberat să petrecem timp în fiecare zi meditând la Hristos şi la viaţa Lui, comunicând cu El, roadele Duhului Sfânt, roadele ascultării, vor începe să fie văzute în vieţile noastre.

  Roada pentru slava Sa - 2017. Privind, admirând pe Hristos noi vom fi schimbaţi. Alegând în mod deliberat să petrecem timp în fiecare zi meditând la Hristos şi la viaţa Lui, comunicând cu El, roadele Duhului Sfânt, roadele ascultării, vor începe să fie văzute în vieţile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...