Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Ești tu creștin adevărat

  „Căci din prisosul inimii vorbeşte gura.” Luca 6:45

  Vrei tu să ştii sigur dacă eşti sau nu un adevărat creştin? Vrei să ştii dacă eşti cu adevărat un urmaş al lui Hristos? „Oh” va zice cineva, „dovada este dacă vei trăi o viaţă corespunzătoare.” Nu, aceasta nu dovedeşte nimic. Sunt mulţi oameni care trăiesc o viaţă bună despărţită de Hristos. În ce priveşte înfăţişarea exterioară, ei sunt oameni ascultători şi morali. Sunt mulţi oameni buni şi morali care şi-ar da şi cămaşa de pe ei, dar în acelaşi timp blestemă pe Dumnezeu. Tu ştii că lucrurile stau chiar aşa. Moralitatea poate izvorî dintr-o mulţime de motive rele. Noi putem dovedi fapte bune pentru că vrem ca alţii să gândească bine despre noi, pentru că vrem să nu sfârşim în închisoare, sau pentru că ne e teamă să facem ceva rău!

  Aşadar cum ştim noi dacă suntem cu adevărat creştini? Calea către Hristos ne prezintă două teste. Despre cine îţi place să vorbeşti, şi la cine îţi place să te gândeşti? (vezi pag. 58). Dacă descoperi că petreci timp gândind la Isus şi dorind să vorbeşti cu El, probabil că acesta este cel mai bun test pe care poţi să-l treci pentru a vedea dacă eşti sau nu un creştin adevărat.

  Creştinii din biserica primară erau numiţi „creştini” pentru că Hristos era subiectul conversaţiei lor. „Hristos a făcut aşa. Hristos a zis aşa.” Și în cele din urmă cei ce ascultau le-a zis: „Ei bine, cred că trebuie să fiţi numiţi creştini.” Cum crezi că ar trebui să fii numit tu dacă oamenii ţi-ar da un nume pe baza lucrurilor despre care vorbeşti cel mai mult? Dacă tu eşti cu adevărat creştin, ţie îţi va plăcea să te gândeşti şi să vorbeşti despre Isus.

  Continuând să ne concentrăm atenţia la Isus în fiecare zi, şi admirând iubirea şi mila Sa, şi înțelegând mai mult din jertfa pe care El a făcut-o trăind şi murind pentru noi, noi vom fi schimbaţi. Pe măsură ce Isus devine centrul vieţii noastre, conversaţia noastră va descoperi acest lucru. Gândurile noastre se vor concentra asupra Lui. Și comportarea noastră va fi tot mai mult şi mai mult o dovadă de ascultare adevărată, ca un rezultat al aprecierii lucrurilor pe care Isus le-a făcut pentru noi şi a dragostei celei mari pe care El o are pentru noi.

  Stăruind asupra persoanei lui Isus şi asupra iubirii Sale pentru noi, vieţile noastre vor fi schimbate.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...