Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Ești tu creștin adevărat

  „Căci din prisosul inimii vorbeşte gura.” Luca 6:45

  Vrei tu să ştii sigur dacă eşti sau nu un adevărat creştin? Vrei să ştii dacă eşti cu adevărat un urmaş al lui Hristos? „Oh” va zice cineva, „dovada este dacă vei trăi o viaţă corespunzătoare.” Nu, aceasta nu dovedeşte nimic. Sunt mulţi oameni care trăiesc o viaţă bună despărţită de Hristos. În ce priveşte înfăţişarea exterioară, ei sunt oameni ascultători şi morali. Sunt mulţi oameni buni şi morali care şi-ar da şi cămaşa de pe ei, dar în acelaşi timp blestemă pe Dumnezeu. Tu ştii că lucrurile stau chiar aşa. Moralitatea poate izvorî dintr-o mulţime de motive rele. Noi putem dovedi fapte bune pentru că vrem ca alţii să gândească bine despre noi, pentru că vrem să nu sfârşim în închisoare, sau pentru că ne e teamă să facem ceva rău!

  Aşadar cum ştim noi dacă suntem cu adevărat creştini? Calea către Hristos ne prezintă două teste. Despre cine îţi place să vorbeşti, şi la cine îţi place să te gândeşti? (vezi pag. 58). Dacă descoperi că petreci timp gândind la Isus şi dorind să vorbeşti cu El, probabil că acesta este cel mai bun test pe care poţi să-l treci pentru a vedea dacă eşti sau nu un creştin adevărat.

  Creştinii din biserica primară erau numiţi „creştini” pentru că Hristos era subiectul conversaţiei lor. „Hristos a făcut aşa. Hristos a zis aşa.” Și în cele din urmă cei ce ascultau le-a zis: „Ei bine, cred că trebuie să fiţi numiţi creştini.” Cum crezi că ar trebui să fii numit tu dacă oamenii ţi-ar da un nume pe baza lucrurilor despre care vorbeşti cel mai mult? Dacă tu eşti cu adevărat creştin, ţie îţi va plăcea să te gândeşti şi să vorbeşti despre Isus.

  Continuând să ne concentrăm atenţia la Isus în fiecare zi, şi admirând iubirea şi mila Sa, şi înțelegând mai mult din jertfa pe care El a făcut-o trăind şi murind pentru noi, noi vom fi schimbaţi. Pe măsură ce Isus devine centrul vieţii noastre, conversaţia noastră va descoperi acest lucru. Gândurile noastre se vor concentra asupra Lui. Și comportarea noastră va fi tot mai mult şi mai mult o dovadă de ascultare adevărată, ca un rezultat al aprecierii lucrurilor pe care Isus le-a făcut pentru noi şi a dragostei celei mari pe care El o are pentru noi.

  Stăruind asupra persoanei lui Isus şi asupra iubirii Sale pentru noi, vieţile noastre vor fi schimbate.

  Ești tu creștin adevărat - 2017. Dacă descoperi că petreci timp gândind la Isus şi dorind să vorbeşti cu El, probabil că acesta este cel mai bun test pe care poţi să-l treci pentru a vedea dacă eşti sau nu un creştin adevărat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...