Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Ești tu creștin adevărat

  „Căci din prisosul inimii vorbeşte gura.” Luca 6:45

  Vrei tu să ştii sigur dacă eşti sau nu un adevărat creştin? Vrei să ştii dacă eşti cu adevărat un urmaş al lui Hristos? „Oh” va zice cineva, „dovada este dacă vei trăi o viaţă corespunzătoare.” Nu, aceasta nu dovedeşte nimic. Sunt mulţi oameni care trăiesc o viaţă bună despărţită de Hristos. În ce priveşte înfăţişarea exterioară, ei sunt oameni ascultători şi morali. Sunt mulţi oameni buni şi morali care şi-ar da şi cămaşa de pe ei, dar în acelaşi timp blestemă pe Dumnezeu. Tu ştii că lucrurile stau chiar aşa. Moralitatea poate izvorî dintr-o mulţime de motive rele. Noi putem dovedi fapte bune pentru că vrem ca alţii să gândească bine despre noi, pentru că vrem să nu sfârşim în închisoare, sau pentru că ne e teamă să facem ceva rău!

  Aşadar cum ştim noi dacă suntem cu adevărat creştini? Calea către Hristos ne prezintă două teste. Despre cine îţi place să vorbeşti, şi la cine îţi place să te gândeşti? (vezi pag. 58). Dacă descoperi că petreci timp gândind la Isus şi dorind să vorbeşti cu El, probabil că acesta este cel mai bun test pe care poţi să-l treci pentru a vedea dacă eşti sau nu un creştin adevărat.

  Creştinii din biserica primară erau numiţi „creştini” pentru că Hristos era subiectul conversaţiei lor. „Hristos a făcut aşa. Hristos a zis aşa.” Și în cele din urmă cei ce ascultau le-a zis: „Ei bine, cred că trebuie să fiţi numiţi creştini.” Cum crezi că ar trebui să fii numit tu dacă oamenii ţi-ar da un nume pe baza lucrurilor despre care vorbeşti cel mai mult? Dacă tu eşti cu adevărat creştin, ţie îţi va plăcea să te gândeşti şi să vorbeşti despre Isus.

  Continuând să ne concentrăm atenţia la Isus în fiecare zi, şi admirând iubirea şi mila Sa, şi înțelegând mai mult din jertfa pe care El a făcut-o trăind şi murind pentru noi, noi vom fi schimbaţi. Pe măsură ce Isus devine centrul vieţii noastre, conversaţia noastră va descoperi acest lucru. Gândurile noastre se vor concentra asupra Lui. Și comportarea noastră va fi tot mai mult şi mai mult o dovadă de ascultare adevărată, ca un rezultat al aprecierii lucrurilor pe care Isus le-a făcut pentru noi şi a dragostei celei mari pe care El o are pentru noi.

  Stăruind asupra persoanei lui Isus şi asupra iubirii Sale pentru noi, vieţile noastre vor fi schimbate.

  Ești tu creștin adevărat - 2017. Dacă descoperi că petreci timp gândind la Isus şi dorind să vorbeşti cu El, probabil că acesta este cel mai bun test pe care poţi să-l treci pentru a vedea dacă eşti sau nu un creştin adevărat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...