Articolul precedentPrins în capcană
  Articolul următorHrană și exercițiu pentru suflet

  Ascultarea, ținta finală a luptei

  „Cine zice: Îl cunosc, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în ei.” 1 Ioan 2:4

  Isus este cel mai mare exemplu de ascultare pe care-L avem, şi El a realizat totul prin credinţă, prin dependenţa Sa de Tatăl Său, aşa după cum El ne invită pe noi acum să depindem de El şi de Tatăl Său. Exemplul lui Hristos este subiectul pe baza căruia noi putem înţelege că ascultarea vine numai prin credinţă. Isus nu a fost niciodată un exemplu pentru noi în privinţa îndreptăţirii. El nu a avut nevoie de nici o îndreptăţire. Dar El a fost un exemplu pentru noi în sfinţire, în trăirea unei vieţi creştine, pentru că El a trăit întreaga Sa viaţă numai prin credinţa într-o altă putere.

  La începutul marei lupte. Satana a declarat că Legea lui Dumnezeu era imposibil de păzit. Aceasta a fost acuzaţia lui de atunci încoace. El deasemenea a pretins că dacă Legea va fi călcată, va fi imposibil pentru păcătos ca să fie iertat. Vă rog să nu uitaţi cine este acela care spune că Legea lui Dumnezeu nu poate fi păzită. Când oamenii au călcat Legea lui Dumnezeu, Satana s-a bucurat nespus. Dar prin viaţa şi moartea Sa, Isus a dovedit că dreptatea lui Dumnezeu nu înlătură mila Sa. El a dovedit că păcatul putea fi iertat şi că Legea putea fi păzită în mod desăvârşit. „Isus a fost înălţat pe cruce pentru că legea nu putea fi schimbată, pentru că omul nu putea fi mântuit decât printr-o deplină ascultare de perceptele acestei Legi. Și totuşi chiar mijloacele prin care Hristos a stabilit valabilitatea Legii (îndreptăţirea) sunt reprezentate de Satana ca fiind mijlocul prin care Legea a fost înlăturată. Acesta va fi subiectul principal al ultimei bătălii din marea controversă între Hristos şi Satana” – Hristos Lumina Lumii, pag.763. Sunt mulţi campioni ai crucii chiar şi în biserica noastră astăzi care zic că nu putem asculta de Legea lui Dumnezeu.

  Până în ultima zi de har, ascultarea sau neascultarea vor constitui problema în privinţa căreia întreaga omenire va trebui să ia o decizie. Aşadar acesta este un subiect extraordinar de important. Și el este foarte “adventist.” Dacă noi nu vom continua să menţinem înţelegerea noastră cu privire la motivele pentru care suntem adventişti de ziua a şaptea, noi vom sfârşi prin a fi pierduţi.

  Isus a venit să moară pentru noi; El de asemenea a venit să ne dea un exemplu despre cum trebuie să ne trăim viaţa. El a zis: „Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui” (Ioan 14,10). Isus a fost atât de complet predat voinţei Tatălui Său încât numai Tatăl era reprezentat în viaţa Sa Isus, care era Dumnezeu, a trăit ca om prin totală dependenţă de Tatăl Său. Prin exemplul Său, noi vedem că putem trăi o viaţă asemănătoare de ascultare, prin dependenţă de Hristos.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...