Articolul precedentPrins în capcană
  Articolul următorHrană și exercițiu pentru suflet

  Ascultarea, ținta finală a luptei

  „Cine zice: Îl cunosc, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în ei.” 1 Ioan 2:4

  Isus este cel mai mare exemplu de ascultare pe care-L avem, şi El a realizat totul prin credinţă, prin dependenţa Sa de Tatăl Său, aşa după cum El ne invită pe noi acum să depindem de El şi de Tatăl Său. Exemplul lui Hristos este subiectul pe baza căruia noi putem înţelege că ascultarea vine numai prin credinţă. Isus nu a fost niciodată un exemplu pentru noi în privinţa îndreptăţirii. El nu a avut nevoie de nici o îndreptăţire. Dar El a fost un exemplu pentru noi în sfinţire, în trăirea unei vieţi creştine, pentru că El a trăit întreaga Sa viaţă numai prin credinţa într-o altă putere.

  La începutul marei lupte. Satana a declarat că Legea lui Dumnezeu era imposibil de păzit. Aceasta a fost acuzaţia lui de atunci încoace. El deasemenea a pretins că dacă Legea va fi călcată, va fi imposibil pentru păcătos ca să fie iertat. Vă rog să nu uitaţi cine este acela care spune că Legea lui Dumnezeu nu poate fi păzită. Când oamenii au călcat Legea lui Dumnezeu, Satana s-a bucurat nespus. Dar prin viaţa şi moartea Sa, Isus a dovedit că dreptatea lui Dumnezeu nu înlătură mila Sa. El a dovedit că păcatul putea fi iertat şi că Legea putea fi păzită în mod desăvârşit. „Isus a fost înălţat pe cruce pentru că legea nu putea fi schimbată, pentru că omul nu putea fi mântuit decât printr-o deplină ascultare de perceptele acestei Legi. Și totuşi chiar mijloacele prin care Hristos a stabilit valabilitatea Legii (îndreptăţirea) sunt reprezentate de Satana ca fiind mijlocul prin care Legea a fost înlăturată. Acesta va fi subiectul principal al ultimei bătălii din marea controversă între Hristos şi Satana” – Hristos Lumina Lumii, pag.763. Sunt mulţi campioni ai crucii chiar şi în biserica noastră astăzi care zic că nu putem asculta de Legea lui Dumnezeu.

  Până în ultima zi de har, ascultarea sau neascultarea vor constitui problema în privinţa căreia întreaga omenire va trebui să ia o decizie. Aşadar acesta este un subiect extraordinar de important. Și el este foarte “adventist.” Dacă noi nu vom continua să menţinem înţelegerea noastră cu privire la motivele pentru care suntem adventişti de ziua a şaptea, noi vom sfârşi prin a fi pierduţi.

  Isus a venit să moară pentru noi; El de asemenea a venit să ne dea un exemplu despre cum trebuie să ne trăim viaţa. El a zis: „Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui” (Ioan 14,10). Isus a fost atât de complet predat voinţei Tatălui Său încât numai Tatăl era reprezentat în viaţa Sa Isus, care era Dumnezeu, a trăit ca om prin totală dependenţă de Tatăl Său. Prin exemplul Său, noi vedem că putem trăi o viaţă asemănătoare de ascultare, prin dependenţă de Hristos.

  Ascultarea, ținta finală a luptei - 2017. Isus a fost înălţat pe cruce pentru că legea nu putea fi schimbată, pentru că omul nu putea fi mântuit decât printr-o deplină ascultare de perceptele acestei Legi. Și totuşi chiar mijloacele prin care Hristos a stabilit valabilitatea Legii sunt reprezentate de Satana ca fiind mijlocul prin care Legea a fost înlăturată.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...