Putere de sus

  „Eu în ei, şi Tu în Mine; pentru ca ei să fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu m-ai trimis, şi că i-ai iubit, cum m-ai iubit pe Mine.” Ioan 17:23

  Unul dintre cele mai minunate adevăruri ale întregii teme a mântuirii prin credinţă este că Isus a venit nu numai să moară pentru noi dar de asemenea să ne arate şi cum să trăim, prin dependenţă de puterea care este mai sus de noi, şi nu prin puterea care este în noi. Isus a zis în Ioan 5:19.30: „Eu nu fac nimic de la Mine însumi.”

  Este aproape ridicol că Isus, care avea putere a Lui însuşi dar nu a folosit-o, a depins în mod constant de puterea de sus şi nu a folosit niciodată puterea care exista în El, iar noi care nu avem nici o putere în noi înşine pentru a dovedi ascultare şi neprihănire, încercăm în permanenţă să depindem de puterea care este înlăuntrul nostru! Isus, care era Dumnezeu, a trăit ca un om, prin totală dependenţă de Dumnezeu. Si noi care suntem oameni încercăm să trăim ca Dumnezeu. Aceasta este o imposibilitate. Acesta este unul din motivele cele mai clare pentru care ascultarea poate veni numai prin credinţă.

  Isus nu numai că a dovedit că Legea lui Dumnezeu putea fi păzită, dar El oferă posibilitate fiecăruia dintre noi să o păzim dacă vom depinde de Dumnezeu aşa cum a depins El. Isus nu a avut niciun avantaj faţă de noi (Hristos Lumina Lumii, pag. 119). Nici măcar printr-un gând nu a cedat Isus ispitei. La fel trebuie să se întâmple şi cu noi. (Ibid, pag. 123). Noi putem asculta întocmai cum a ascultat Isus (Ibidem, pag. 309). Noi putem birui întocmai cum a biruit Isus (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 17). Prin har, Legea lui Dumnezeu poate fi împlinită de fiecare urmaş al lui Adam (Ibidem, pag. 49). Viaţa lui Isus în noi va produce aceleaşi rezultate pe care le-a produs în El (Ibidem, pag. 78). Satana a pretins că era imposibil pentru om să asculte de poruncile lui Dumnezeu. În propria noastră putere aceasta este adevărat că noi nu putem asculta de El. Dar Hristos în trup omenesc, prin ascultarea Sa desăvârşită, a dovedit că prin El noi putem păzi fiecare din principiile lui Dumnezeu (Parabole, pag. 314).

  Ascultarea este posibilă. Ascultarea este necesară. Ascultarea este importantă. Dacă noi depindem de Isus aşa cum El a depins de Tatăl Său, El va locui în noi, şi ascultarea va apare în mod natural, spontan. „Viaţa pe care Hristos a trăit-o în această lume, poate fi trăită de oameni prin puterea Sa şi prin călăuzirea Sa. În lupta lor cu Satana ei au la dispoziţie tot ajutorul pe care l-a avut El. Ei pot să fie mai mult decât biruitori.” – Mărturii, vol. 9, p.22.

  Putere de sus - 2017. Viaţa pe care Hristos a trăit-o în această lume, poate fi trăită de oameni prin puterea Sa şi prin călăuzirea Sa. În lupta lor cu Satana ei au la dispoziţie tot ajutorul pe care l-a avut El. Ei pot să fie mai mult decât biruitori.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...