Vestea cea bună a ascultării prin credință

  „După ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfinţirea lucrată de Duhul, spre ascultarea şi stropirea cu sângele lui Hristos.” 1 Petru 1:2

  Adevărul nu trebuie judecat niciodată pe baza experienţei noastre. Dacă fraţii Wright ar fi făcut lucrul acesta, probabil că ei ar fi continuat să facă şi astăzi biciclete. Dar ei au zis: „Lucruri pe care nu le-am văzut sunt posibile pentru noi.” Si astăzi noi avem avioanele Boeing 747, care sunt mai lungi în interior decât a fost lungimea primului zbor al fraţilor Wright.

  Faptul că ascultarea este posibilă şi că ea este necesară, şi că ascultarea este ţinta pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi, nu trebuie să fie un subiect de descurajare. Probabil că ştii aşa cum ştiu şi eu, şi lucrul acesta este dureros, că nu poţi să te supui în mod desăvârşit tot timpul. Dar faptul că noi cădem şi suferim insuccese nu are nimic de a face cu adevărul faptului că Dumnezeu are putere să ne păzească de la a păcătui.

  Ascultarea este posibilă. Ea este posibilă numai prin credinţă. Acesta este un adevăr pentru că credinţa nu este doar o încuviinţare intelectuală ci o încredere bazată pe o legătură cu Cineva care este demn de încredere. Acest lucru este adevărat din cauza naturii noastre păcătoase. Acest lucru este adevărat pentru că despărţiţi de Hristos noi nu avem nicio neprihănire, şi numai prin legătura noastră cu El putem fi noi făcuţi părtaşi ai neprihănirii Sale. Ascultarea este posibilă numai prin credinţă din cauza naturii predării. Când noi ne întâlnim cu adevărul faptului că suntem neajutoraţi ca păcătoşi, singura noastră alegere este să ne predăm stăpânirii lui Dumnezeu. Ascultarea este numai prin credinţă din cauza faptului că până când noi nu predăm controlul lui Dumnezeu, noi suntem stăpâniţi de Satana. Nu există teren neutru pe care noi să ne conducem vieţile. Noi suntem fie sub stăpânirea lui Dumnezeu, fie sub stăpânirea vrăjmaşului. Ascultarea este numai prin credinţă deoarece ascultarea este un rod al credinţei, iar rodul este întotdeauna spontan, întotdeauna rezultatul unei cauze. Roada nu se obţine niciodată prin a te strădui să dai roade. Roada vine prin unirea cu viţa. Și în final ascultarea este numai prin credinţă în virtutea exemplului lui Hristos. Pe măsură ce noi depindem de El, în acelaşi fel în care El a depins de Tatăl Său, ascultarea care s-a făcut prezentă în viaţa Sa va fi văzută şi în vieţele noastre.

  Ascultarea nu este cauza mântuirii noastre, deşi ea este o condiţie. Ea este însă rezultatul mântuirii noastre. Pe măsură ce noi admiram dragostea lui Isus zi după zi, noi vom fi schimbaţi după chipul Său.

  Vestea cea bună a ascultării prin credință - 2017. Ascultarea este numai prin credinţă deoarece ascultarea este un rod al credinţei, iar rodul este întotdeauna spontan, întotdeauna rezultatul unei cauze. Roada nu se obţine niciodată prin a te strădui să dai roade. Roada vine prin unirea cu viţa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...