Mântuirea și voința

  „Aşadar, nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.” Romani 9:16

  O descoperire importantă în ce priveşte înţelegerea modului în care viaţa creştină trebuie trăită este să înveţi cum funcţionează voinţa în procesul sfinţirii. Cu mult timp în urmă ni s-a spus că vom fi în continuă primejdie atâta vreme cât nu vom înţelege în mod corect rolul pe care voinţa noastră îl are în trăirea vieţii creştine, şi că printr-o corectă înţelegere a acestui proces, o schimbare radicală poate fi realizată în vieţile noastre (Mărturii, vol. 3, pag. 513; Calea către Hristos, pag. 47).

  Totul se învârteşte în jurul întrebării: putem noi ajunge la sfinţire numai prin credinţă, sau prin credinţă plus fapte. Subiectul ce priveşte puterea divină şi eforturile omeneşti încă aşteaptă exercitarea unui studiu serios din partea noastră. Mulţi oameni acceptă premiza că îndreptăţirea este numai prin credinţă, dar nu pot să se debaraseze de ideea că există ceva ce noi putem face pentru a ne mântui pe noi înşine în procesul sfinţirii. Unii consideră chiar periculos a renunţa la ideea că metoda trăirii unei vieţi creştine este prin credinţă şi prin fapte. „Solia Îngerului al treilea nu va fi înţeleasă, iar lumina care va lumina întregul pământ de slava sa va fi numită o lumină falsă de către aceia care refuză să umble în această lumină… în manifestarea acelei puteri care va lumina pământul cu slava lui Dumnezeu, ei nu vor vedea altceva decât ceea ce în orbirea lor ei consideră a fi periculos, ceva care le va stâni temeri, şi-i va determina să ia măsuri drastice pentru a-i rezista. ” Mărturii Alese, vol. l, pag. 372.

  Problema este că dacă noi nu vom înţelege cum să folosim voinţa noastră în mod corespunzător, este foarte probabil că o vom folosi în mod abuziv. În aceasta constă pericolul. Dacă vom îndrepta eforturile şi puterea noastră de voinţă spre un obiectiv imposibil de atins, vom sfârşi prin a fi înfrânţi. Dacă noi nu vom înţelege în mod corespunzător rolul voinţei şi al eforturilor omeneşti în vieţuirea creştină, diavolul are deja pregătite metode prin care să ne descurajeze, şi să scurt-circuiteze întreaga noastră legătură cu Dumnezeu. Ca urmare noi ne vom pierde asigurarea pe care am câştigat-o atunci când am acceptat pentru prima oară pe Hristos, pentru că noi nu vom înţelege cum să menţinem acea asigurare abţinându-ne de la a privi la noi înşine şi îndreptându-ne privirile spre Isus. Credinţa adevărată şi încrederea în meritele Sale este singura noastră nădejde atât la începutul vieţii creştine cât şi pe toată durata ei.

  Mântuirea și voința - 2017. Credinţa adevărată şi încrederea în meritele Sale este singura noastră nădejde atât la începutul vieţii creştine cât şi pe toată durata ei.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...