Articolul precedentEuforia alergătorului
  Articolul următorFocuri de artificii

  Cum să ne folosim voința

  „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.” Romani 7:18
  Problema voinţei, şi a modului în care puterea noastră de voinţă operează în trăirea creştină, este o problemă vitală. Apostolul Pavel ne-a lăsat două pasaje importante care tratează problema voinţei: Romani 7:14-21 şi Filipeni 2:12.13. Romani 7 ne descoperă frământările creştinului care s-a convertit, dar care nu a învăţat să fie total dependent de puterea lui Dumnezeu, ci încearcă să se bazeze pe propria lui putere. Verbul predominant în acest pasaj este a face. Ceea ce acest fel de creştin vrea să facă, el nu izbuteşte să facă. Şi ceea ce nu vrea să facă, el face. Şi chiar în centrul pasajului la versetul 18, ni se spune: „Pentru că, ce-i drept am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.” Persoana a cărei atenţie se îndreaptă în principal înspre înfăptuirea binelui, nu va ajunge să înţeleagă cum să facă ceea ce este bine şi drept.

  În Filipeni 2:12.13, ni se spune: „Duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur… Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” Dumnezeu este Acela care lucrează atât voinţa cât şi înfăptuirea în ceea ce priveşte trăirea unei vieţi creştine corespunzătoare. Dumnezeu însă nu lucrează şi voinţa şi înfăptuirea în viaţa creştinului atunci când vorbim despre menţinerea unei legături de credinţă. Care este diferenţa dintre aceste două declaraţii? Nu Dumnezeu lucrează şi voinţa şi înfăptuirea în ce priveşte lupta credinţei. Dar Dumnezeu este Acela care lucrează voinţa şi înfăptuirea în ce priveşte lupta împotriva păcatului. Dumnezeu a făgăduit că va lupta împotriva păcatului şi a diavolului pentru noi, dacă noi îi vom permite să facă aşa (2 Corinteni 10:4.5). Şi modalitatea prin care noi îi permitem lui Dumnezeu să facă această lucrare este prin a lucra voinţa şi înfăptuirea în privinţa legăturii şi părtăşiei cu El, lucrare pe care El nu o va face niciodată pentru noi.

  Da, noi avem ceva de făcut în privinţa vieţii creştine, atât la începutul ei, cât şi pe parcursul ei. Credinţa vine în totalitate numai din iniţiativa tui Dumnezeu. Dar există un punct în care noi trebuie să alegem să răspundem acestei iniţiative. Şi, o corectă folosire a puterii de voinţă constă în a alege să răspundem lui Dumnezeu când El bate la uşa inimii noastre pentru părtăşia cu noi. Dacă noi vom alege să facem aceasta, şi vom continua s-o facem, Dumnezeu va demonstra în vieţile noastre, tot mai mult şi mai bine, că El poate realiza şi voinţa şi înfăptuirea cu privire la lupta împotriva păcatului.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...