Articolul precedentFocuri de artificii
  Articolul următorCe face Sabatul pentru oamenii buni

  Simplitatea Evangheliei

  „Căci este scris: ‘Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi, şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.’” 1 Corinteni 1:19

  „Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii, şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt; pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu. Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare, pentru ca, după cum este scris: ‘Cine se laudă să se laude în Domnul’” (1 Corinteni 1:27-31).

  Mă bucur astăzi că ni s-a promis înţelepciune, deoarece simplitatea Evangheliei este un subiect greu de înţeles. Paradoxal, unul din motivele pentru care este atât de greu de înţeles acest subiect, este pentru că el este prea simplu. Pentru prea multă vreme noi am căutat ceva adânc şi teologic, în timp ce adevărul curat este atât de simplu. De aceea, uneori Dumnezeu trebuie să ne ajute să înţelegem cât de simplă este Evanghelia.

  Am avut un profesor care obişnuia să spună studenţilor că „arta adevărată ascunde arta”. El a trebuit să ne explice acest lucru. El ne-a spus că multe lucruri care sunt atât de profunde, sunt profunde prin simplitatea lor. La prima vedere, ceea ce este cu adevărat de o mare valoare poate fi atât de evident încât să nu pară a avea atâta valoare.

  Sunt mulţumitor că Isus a fost făcut pentru noi înţelepciune. Vă rog să notaţi că nu există înţelepciune departe de Isus. Nouă nu ni se dă înţelepciunea ca un lucru separat în sine însuşi – înţelepciunea este în Isus. El a fost făcut înţelepciune pentru noi.

  Isus a venit în această lume şi a depins de Tatăl Său pentru înţelepciune. Dumnezeu a fost înţelepciunea Sa. Înţelepciunea pe care o vedem demonstrată în viaţa lui Hristos a venit de la Tatăl Său. Aceiaşi înţelepciune este la îndemâna noastră astăzi prin legătura cu Isus. Înţelepciunea aceasta ne va face în stare să înţelegem tema mântuirii prin credinţa în Isus în plinătatea ei. Aceasta nu este o lucrare uşoară, pentru că mintea omenească rezistă ideii că noi nu putem face nimic ca să ne mântuim pe noi înşine. Dar adevărul este că tot ce putem face este să venim la Isus aşa cum suntem şi să continuăm să venim la El zi după zi, pentru a creşte în experienţa mântuirii. Înţelepciunea de sus ne va ajuta să înţelegem şi să acceptăm această simplă Evanghelie.

  Simplitatea Evangheliei - 2017. Sunt mulţumitor că Isus a fost făcut pentru noi înţelepciune. Vă rog să notaţi că nu există înţelepciune departe de Isus. Nouă nu ni se dă înţelepciunea ca un lucru separat în sine însuşi - înţelepciunea este în Isus. El a fost făcut înţelepciune pentru noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...