Articolul precedentFocuri de artificii
  Articolul următorCe face Sabatul pentru oamenii buni

  Simplitatea Evangheliei

  „Căci este scris: ‘Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi, şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.’” 1 Corinteni 1:19

  „Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii, şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt; pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu. Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare, pentru ca, după cum este scris: ‘Cine se laudă să se laude în Domnul’” (1 Corinteni 1:27-31).

  Mă bucur astăzi că ni s-a promis înţelepciune, deoarece simplitatea Evangheliei este un subiect greu de înţeles. Paradoxal, unul din motivele pentru care este atât de greu de înţeles acest subiect, este pentru că el este prea simplu. Pentru prea multă vreme noi am căutat ceva adânc şi teologic, în timp ce adevărul curat este atât de simplu. De aceea, uneori Dumnezeu trebuie să ne ajute să înţelegem cât de simplă este Evanghelia.

  Am avut un profesor care obişnuia să spună studenţilor că „arta adevărată ascunde arta”. El a trebuit să ne explice acest lucru. El ne-a spus că multe lucruri care sunt atât de profunde, sunt profunde prin simplitatea lor. La prima vedere, ceea ce este cu adevărat de o mare valoare poate fi atât de evident încât să nu pară a avea atâta valoare.

  Sunt mulţumitor că Isus a fost făcut pentru noi înţelepciune. Vă rog să notaţi că nu există înţelepciune departe de Isus. Nouă nu ni se dă înţelepciunea ca un lucru separat în sine însuşi – înţelepciunea este în Isus. El a fost făcut înţelepciune pentru noi.

  Isus a venit în această lume şi a depins de Tatăl Său pentru înţelepciune. Dumnezeu a fost înţelepciunea Sa. Înţelepciunea pe care o vedem demonstrată în viaţa lui Hristos a venit de la Tatăl Său. Aceiaşi înţelepciune este la îndemâna noastră astăzi prin legătura cu Isus. Înţelepciunea aceasta ne va face în stare să înţelegem tema mântuirii prin credinţa în Isus în plinătatea ei. Aceasta nu este o lucrare uşoară, pentru că mintea omenească rezistă ideii că noi nu putem face nimic ca să ne mântuim pe noi înşine. Dar adevărul este că tot ce putem face este să venim la Isus aşa cum suntem şi să continuăm să venim la El zi după zi, pentru a creşte în experienţa mântuirii. Înţelepciunea de sus ne va ajuta să înţelegem şi să acceptăm această simplă Evanghelie.

  Simplitatea Evangheliei - 2017. Sunt mulţumitor că Isus a fost făcut pentru noi înţelepciune. Vă rog să notaţi că nu există înţelepciune departe de Isus. Nouă nu ni se dă înţelepciunea ca un lucru separat în sine însuşi - înţelepciunea este în Isus. El a fost făcut înţelepciune pentru noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...