Simplitatea Evangheliei

„Căci este scris: ‘Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi, şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.’” 1 Corinteni 1:19

„Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii, şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt; pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu. Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare, pentru ca, după cum este scris: ‘Cine se laudă să se laude în Domnul’” (1 Corinteni 1:27-31).

Mă bucur astăzi că ni s-a promis înţelepciune, deoarece simplitatea Evangheliei este un subiect greu de înţeles. Paradoxal, unul din motivele pentru care este atât de greu de înţeles acest subiect, este pentru că el este prea simplu. Pentru prea multă vreme noi am căutat ceva adânc şi teologic, în timp ce adevărul curat este atât de simplu. De aceea, uneori Dumnezeu trebuie să ne ajute să înţelegem cât de simplă este Evanghelia.

Am avut un profesor care obişnuia să spună studenţilor că „arta adevărată ascunde arta”. El a trebuit să ne explice acest lucru. El ne-a spus că multe lucruri care sunt atât de profunde, sunt profunde prin simplitatea lor. La prima vedere, ceea ce este cu adevărat de o mare valoare poate fi atât de evident încât să nu pară a avea atâta valoare.

Sunt mulţumitor că Isus a fost făcut pentru noi înţelepciune. Vă rog să notaţi că nu există înţelepciune departe de Isus. Nouă nu ni se dă înţelepciunea ca un lucru separat în sine însuşi – înţelepciunea este în Isus. El a fost făcut înţelepciune pentru noi.

Isus a venit în această lume şi a depins de Tatăl Său pentru înţelepciune. Dumnezeu a fost înţelepciunea Sa. Înţelepciunea pe care o vedem demonstrată în viaţa lui Hristos a venit de la Tatăl Său. Aceiaşi înţelepciune este la îndemâna noastră astăzi prin legătura cu Isus. Înţelepciunea aceasta ne va face în stare să înţelegem tema mântuirii prin credinţa în Isus în plinătatea ei. Aceasta nu este o lucrare uşoară, pentru că mintea omenească rezistă ideii că noi nu putem face nimic ca să ne mântuim pe noi înşine. Dar adevărul este că tot ce putem face este să venim la Isus aşa cum suntem şi să continuăm să venim la El zi după zi, pentru a creşte în experienţa mântuirii. Înţelepciunea de sus ne va ajuta să înţelegem şi să acceptăm această simplă Evanghelie.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor