Articolul precedentCe face Sabatul pentru oamenii buni
  Articolul următorPăcatul și soarele

  Isus este înțelepciunea noastră

  „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” Iacov 1:5.

  Dacă vrei să afli care este diferenţa între creştinism şi celelalte religii, nu ai nevoie să te duci si cumperi o carte care decrie toate religiile lumii, sau să iei cursuri speciale pentru acest subiect. Tot ce ai de făcut este să priveşti la un singur factor. Cu excepţia religiei creştine toate celelalte religii se bazează pe premiza că omul se poate mântui pe sine însuşi într-un fel. Numai religia creştină spune că omenirea are nevoie de un Mântuitor, şi că noi nu suntem capabili să ne mântuim pe noi înşine. Dar noi avem nevoie de înţelepciune de sus pentru a putea înţelege acest fapt, şi pentru a-l accepta.

  1 Corinteni 1:30 spune că Isus este înţelepciunea noastră. Unii zic că acest text se referă la sfinţirea atribuită, nu şi la cea împărtăşită. Vă este clară diferenţa dintre aceşti doi termeni? Neprihănirea atribuită este o neprihănire care figurează ca neprihănire în înregistrările noastre din cărţile cereşti. Neprihănirea împărtăşită este acea neprihănire care ne-a fost atribuită şi care devine parte din viata noastră. Oare înţelepciunea promisă de Dumnezeu se referă la ceva care doar figurează ca înţelepciune în contul nostru din ceruri? O astfel de înţelepciune nu ne-ar fi de prea mare folos, nu-i aşa? Textul nostru de astăzi ne spune: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.”

  Acest subiect devine important în vederea următoarelor trei daruri menţionate în Corinteni. Isus Hristos a fost făcut pentru noi înţelepciune, şi neprihănire, şi sfinţire, şi răscumpărare. Aceste daruri nu sunt doar puse în contul nostru în nişte recorduri din ceruri. Ele includ lucrarea lui Dumnezeu în noi. Întocmai după cum înţelepciunea ne este dată în Hristos, tot aşa ne sunt dăruite şi celelalte daruri.

  Isus este înţelepciunea noastră în vederea înţelegerii de către noi a marilor adevăruri despre mântuire, neprihănire (sau îndreptăţire), sfinţire, şi răscumpărare, inclusiv a proslăvirii care ne va fi dăruită la venirea lui Isus. Îndreptăţirea se petrece când noi ne întâlnim cu Isus pentru prima dată, sfinţirea este experimentată prin menţinerea legăturii noastre cu Isus, iar proslăvirea va avea loc când Isus va veni şi ne va lua cu El. Toate aceste trei aspecte sunt parte din procesul mântuirii, şi ele vin ca daruri de la Isus, pe măsură ce noi continuăm legătura de credinţă cu EL

  Isus este înțelepciunea noastră - 2017. Isus Hristos a fost făcut pentru noi înţelepciune, şi neprihănire, şi sfinţire, şi răscumpărare. Aceste daruri nu sunt doar puse în contul nostru în nişte recorduri din ceruri. Ele includ lucrarea lui Dumnezeu în noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...