Articolul precedentCe face Sabatul pentru oamenii buni
  Articolul următorPăcatul și soarele

  Isus este înțelepciunea noastră

  „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” Iacov 1:5.

  Dacă vrei să afli care este diferenţa între creştinism şi celelalte religii, nu ai nevoie să te duci si cumperi o carte care decrie toate religiile lumii, sau să iei cursuri speciale pentru acest subiect. Tot ce ai de făcut este să priveşti la un singur factor. Cu excepţia religiei creştine toate celelalte religii se bazează pe premiza că omul se poate mântui pe sine însuşi într-un fel. Numai religia creştină spune că omenirea are nevoie de un Mântuitor, şi că noi nu suntem capabili să ne mântuim pe noi înşine. Dar noi avem nevoie de înţelepciune de sus pentru a putea înţelege acest fapt, şi pentru a-l accepta.

  1 Corinteni 1:30 spune că Isus este înţelepciunea noastră. Unii zic că acest text se referă la sfinţirea atribuită, nu şi la cea împărtăşită. Vă este clară diferenţa dintre aceşti doi termeni? Neprihănirea atribuită este o neprihănire care figurează ca neprihănire în înregistrările noastre din cărţile cereşti. Neprihănirea împărtăşită este acea neprihănire care ne-a fost atribuită şi care devine parte din viata noastră. Oare înţelepciunea promisă de Dumnezeu se referă la ceva care doar figurează ca înţelepciune în contul nostru din ceruri? O astfel de înţelepciune nu ne-ar fi de prea mare folos, nu-i aşa? Textul nostru de astăzi ne spune: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.”

  Acest subiect devine important în vederea următoarelor trei daruri menţionate în Corinteni. Isus Hristos a fost făcut pentru noi înţelepciune, şi neprihănire, şi sfinţire, şi răscumpărare. Aceste daruri nu sunt doar puse în contul nostru în nişte recorduri din ceruri. Ele includ lucrarea lui Dumnezeu în noi. Întocmai după cum înţelepciunea ne este dată în Hristos, tot aşa ne sunt dăruite şi celelalte daruri.

  Isus este înţelepciunea noastră în vederea înţelegerii de către noi a marilor adevăruri despre mântuire, neprihănire (sau îndreptăţire), sfinţire, şi răscumpărare, inclusiv a proslăvirii care ne va fi dăruită la venirea lui Isus. Îndreptăţirea se petrece când noi ne întâlnim cu Isus pentru prima dată, sfinţirea este experimentată prin menţinerea legăturii noastre cu Isus, iar proslăvirea va avea loc când Isus va veni şi ne va lua cu El. Toate aceste trei aspecte sunt parte din procesul mântuirii, şi ele vin ca daruri de la Isus, pe măsură ce noi continuăm legătura de credinţă cu EL

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...