Articolul precedentPăcatul și soarele
  Articolul următorPuterea care curățește

  Scăpat de osândire

  „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” Ioan 3:17

  Îndreptăţirea, care include eliberarea de sub vina păcatelor trecute, ne pregăteşte pentru sfinţire, care include eliberarea supremă de sub puterea păcatului. Dacă n-ai înțeles îndreptăţirea aşa cum se cuvine, vei fi în confuzie şi cu privire la sfinţire. Pentru a putea fi în stare să acceptăm puterea lui Dumnezeu în ce priveşte păcatele noastre prezente, noi trebuie să înţelegem că el nu ne osândeşte pentru păcatele trecutului. Când noi venim la El pentru îndreptăţire, nu numai că El ne iartă dar noi stăm înaintea Lui ca şi cum n-am fi păcătuit niciodată. Această eliberare de vină şi de condamnare ne permite să experimentăm creşterea şi biruinţa care vin în vieţile noastre ca rezultat al faptului că noi ştim că suntem împăcaţi cu Dumnezeu.

  În Calea către Hristos, pag. 49, primul paragraf vorbeşte despre o viaţă de eşuări şi descurajare. Apoi ni se spune: „Ceea ce îţi trebuieşte este pacea.” Obişnuieşti să gândeşti că pentru a avea pace trebuie să-ţi îndrepţi mai întâi viața, şi să obţii biruinţa asupra păcatelor? Nu, ci pacea lui Dumnezeu este ceea ce dă putere ca să-ţi schimbi viata. Pacea nu vine ca rezultat al biruinţei – biruinţa vine ca rezultat al păcii. Simţământul că eşti respins este ceea ce te face victima păcatului şi nereuşitei. Acceptarea plină de iubire pavează drumul pentru creştere.

  Satana a triumfat de nenumărate ori făcând pe oamenii religioşi să creadă că atunci când ei cad şi suferă insuccese, sunt osândiţi. Dar Romani 8 ne spune că Dumnezeu îndreptăţeşte. Cine este atunci cel ce osândeşte? Ştiţi bine cine este acesta. Este Satana! Ioan 3:16 este un text foarte bine cunoscut, dar nu tot aşa este şi versetul 17. „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin EL”

  Ai asistat vreodată la discuţii în care se căuta să se stabilească ce este mai important, să fii îndreptăţit sau să fii sfinţit? Aş vrea să-ţi reamintesc că astfel de discuții sunt discuţii fără rost. Sfinţirea trebuie să fie bazată în mod temeinic pe îndreptăţire. Amândouă subiectele sunt de o egală importanţă. Este ca şi cum ai întreba: ce este mai important, să te căsătoreşti sau să rămâi căsătorit. Amândouă lucrurile au importanţă egală! Ele sunt importante din motive diferite, dar ambele aspecte au o egală importanţă. Ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi în trecut şi ceea ce vrea să facă în prezent constituie veşti bune în egală măsură. Amândouă aceste aspecte sunt parte integrală din procesul mântuirii.

  Scăpat de osândire - 2017. Pacea nu vine ca rezultat al biruinţei - biruinţa vine ca rezultat al păcii. Simţământul că eşti respins este ceea ce te face victima păcatului şi nereuşitei. Acceptarea plină de iubire pavează drumul pentru creştere.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...