Articolul precedentPuterea care curățește
  Articolul următorO mică viață

  Tot ce putem face noi

  „Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, și vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” Filipeni 2:13

  Una din problemele grele care au nedumerit şi frământat pe creştini de-a lungul anilor este generată de întrebarea: Ce rol are voinţa noastră după convertire? Au existat multe discuţii şi întrebări privitoare la voinţă, dar cele mai multe dintre aceste discuţii privesc rolul voinţei înainte de convertire – dacă omul este liber să fie mântuit sau nu. Foarte puţin s-a discutat despre rolul voinţei după convertire. Cuvântul inspirat însă conţine câteva declaraţii clasice cu privire la acest subiect.

  Ce rol avem noi în privinţa mântuirii şi a eliberării noastre de păcat? Mărturii alese, vol. 1, pag. 381, spune: „Nu permiteţi nimănui să prezinte ideea că omul are prea puţin sau nimic de făcut în ce priveşte biruinţa; pentru că Dumnezeu nu face nimic fără cooperarea omului. Nici să nu ziceţi că după ce aţi făcut tot ce s-a putut prin forţe proprii, Isus vă va da apoi şi ajutorul Său. Hristos a zis: ‘Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.’” „Tot ceea ce omul poate să facă în privinţa mântuirii Sale este de a accepta invitaţia: ‘Cine vrea, să vină să ia din apa vieţii fără plată.’” Ibid., pag. 343. Să tragem deci concluzia: există o parte pe care noi trebuie să o facem, şi aceasta este de a lua din apa vieţii fără plată.

  Aceasta nu pare însă o concluzie destul de concretă. Unde este apa vieţii? Acelaşi autor defineşte apa vieţii în Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 113: „Prin legătura cu Hristos, prin rugăciune şi studiul marilor şi preţioasele adevăruri ale Cuvântului Său, noi vom fi hrăniţi aşa cum sunt hrănite nişte suflete flămânde; şi după cum se întâmplă cu cei însetaţi după apa fizică, tot aşa şi noi vom fi reîmprospătaţi la fântâna vieţii.” Aşadar, cum ne împărtăşim noi cu apa vieţii? Prin comuniunea cu Hristos, prin rugăciune şi prin studiul Cuvântului Său.

  Una din problemele pe care noi le avem în încercarea noastră de a trăi o viaţă creştină este că adesea încercăm din greu să facem ceea ce Dumnezeu ne-a spus dinainte că nu putem, şi anume să luptăm împotriva păcatului şi a diavolului. Şi noi nu depunem nici un efort spre a face ceea ce El ne-a invitat să facem, adică să căutăm legătura cu El. Aceasta nu vrea să însemne că faptele nu au importanţa lor, dar aici vorbim despre metodă. Şi metoda de a cunoaşte darurile lui Dumnezeu este numai prin exercitarea credinţei. Dacă noi vom depune efortul necesar pentru a veni la Isus, şi a continua să venim la El, El îşi va împlini făgăduinţa de a lucra în noi şi voinţa şi înfăptuirea.

  Tot ce putem face noi - 2017. „Prin legătura cu Hristos, prin rugăciune şi studiul marilor şi preţioasele adevăruri ale Cuvântului Său, noi vom fi hrăniţi aşa cum sunt hrănite nişte suflete flămânde; şi după cum se întâmplă cu cei însetaţi după apa fizică, tot aşa şi noi vom fi reîmprospătaţi la fântâna vieţii.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...