Articolul precedentO mică viață
  Articolul următorParabola unui moștenitor

  Luptând lupta cea bună

  „Fariseu orb! Curăţă întâi partea dinlăuntru a paharului şi a blidului, pentru ca și partea de afară să fie curată.” Matei 23:26

  Când diavolul vine să ne ispitească, el nu bate la uşă spunând: „Bună dimineaţa. Eu sunt Satana. Am venit să te ispitesc astăzi.” El ştie că o astfel de încercare n-ar da nici un rezultat. Dacă el ar face aşa, noi am zice: „Am auzit de tine; las-o baltă!” Şi i-am trânti uşa-n față.

  Aşadar el vine la noi folosindu-se de slăbiciunile noastre, de problemele noastre. Satana este mai tare decât noi. El este şi mai înţelept decât noi. El ştie că modalitatea cea mai bună de a ne ispiti este de a ne determina să ne concentrăm asupra greşelilor şi slăbiciunilor noastre, şi să încercăm a le birui, în loc de a privi la Isus şi a depinde de puterea Sa. Există o mare diferenţă între lupta credinţei, pe care Biblia ne invită să o ducem, şi lupta păcatului. Dacă noi încercăm să luptăm împotriva păcatului şi a diavolului în propria noastră putere, vom pierde fiecare bătălie.

  Isus a dat fariseilor instrucţiuni cu privire la direcţia în care ei trebuiau să-şi canalizeze eforturile. El le-a spus că dacă ei ar fi curăţat interiorul, exteriorul le-ar fi fost de asemenea curat. Acesta este unul din cele mai importante adevăruri în ce priveşte înţelegerea modului în care trebuie trăită viața creştină. Este important să realizăm direcţia către care eforturile noastre trebuie îndreptate, şi să ştim exact în ce privinţă eforturile noastre omeneşti sunt de prisos. Ni se spune că dacă vom lupta lupta credinţei cu toată puterea noastră de voinţă noi vom birui (Mărturii, vol. 5, pag.513). Care este lupta credinţei? Ea constă într-o viaţă de legătură cu Dumnezeu, în a te strădui să-ţi faci timp în fiecare zi pentru a-L cunoaşte cât mai bine pe Domnul Isus.

  Această luptă a credinţei este singura luptă a creştinului despre care vorbeşte Biblia. Dacă noi ne vom îndrepta energiile şi eforturile în acea privinţă Isus va lupta pentru noi împotriva păcatului şi a diavolului, aşa cum a promis că va face. „Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos. Cel ce v-a chemat este credincios, şi va face lucrul acesta” (1 Tesaloniceni 5:23 – 24).

  „Omul nu este în stare să se mântuiască pe sine însuşi, dar Fiul lui Dumnezeu luptă pentru om, punându-l într-o poziţie avantajoasă prin a-i dărui din atributele Sale divine. Pe măsură ce omul acceptă neprihănirea lui Hristos, el devine părtaş de fire dumnezeiască în felul acesta el poate păzi poruncile lui Dumnezeu, ca să trăiască.” – Ellen White, Review and Herald, 8 Feb., 1898.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...