Articolul precedentO mică viață
  Articolul următorParabola unui moștenitor

  Luptând lupta cea bună

  „Fariseu orb! Curăţă întâi partea dinlăuntru a paharului şi a blidului, pentru ca și partea de afară să fie curată.” Matei 23:26

  Când diavolul vine să ne ispitească, el nu bate la uşă spunând: „Bună dimineaţa. Eu sunt Satana. Am venit să te ispitesc astăzi.” El ştie că o astfel de încercare n-ar da nici un rezultat. Dacă el ar face aşa, noi am zice: „Am auzit de tine; las-o baltă!” Şi i-am trânti uşa-n față.

  Aşadar el vine la noi folosindu-se de slăbiciunile noastre, de problemele noastre. Satana este mai tare decât noi. El este şi mai înţelept decât noi. El ştie că modalitatea cea mai bună de a ne ispiti este de a ne determina să ne concentrăm asupra greşelilor şi slăbiciunilor noastre, şi să încercăm a le birui, în loc de a privi la Isus şi a depinde de puterea Sa. Există o mare diferenţă între lupta credinţei, pe care Biblia ne invită să o ducem, şi lupta păcatului. Dacă noi încercăm să luptăm împotriva păcatului şi a diavolului în propria noastră putere, vom pierde fiecare bătălie.

  Isus a dat fariseilor instrucţiuni cu privire la direcţia în care ei trebuiau să-şi canalizeze eforturile. El le-a spus că dacă ei ar fi curăţat interiorul, exteriorul le-ar fi fost de asemenea curat. Acesta este unul din cele mai importante adevăruri în ce priveşte înţelegerea modului în care trebuie trăită viața creştină. Este important să realizăm direcţia către care eforturile noastre trebuie îndreptate, şi să ştim exact în ce privinţă eforturile noastre omeneşti sunt de prisos. Ni se spune că dacă vom lupta lupta credinţei cu toată puterea noastră de voinţă noi vom birui (Mărturii, vol. 5, pag.513). Care este lupta credinţei? Ea constă într-o viaţă de legătură cu Dumnezeu, în a te strădui să-ţi faci timp în fiecare zi pentru a-L cunoaşte cât mai bine pe Domnul Isus.

  Această luptă a credinţei este singura luptă a creştinului despre care vorbeşte Biblia. Dacă noi ne vom îndrepta energiile şi eforturile în acea privinţă Isus va lupta pentru noi împotriva păcatului şi a diavolului, aşa cum a promis că va face. „Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos. Cel ce v-a chemat este credincios, şi va face lucrul acesta” (1 Tesaloniceni 5:23 – 24).

  „Omul nu este în stare să se mântuiască pe sine însuşi, dar Fiul lui Dumnezeu luptă pentru om, punându-l într-o poziţie avantajoasă prin a-i dărui din atributele Sale divine. Pe măsură ce omul acceptă neprihănirea lui Hristos, el devine părtaş de fire dumnezeiască în felul acesta el poate păzi poruncile lui Dumnezeu, ca să trăiască.” – Ellen White, Review and Herald, 8 Feb., 1898.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...